Haklisiniz ama PS4 diye tutturdular simdilik. Yoksa evde 3 tane Oyuncu sistemim var ama TV'den oynamak istiyorlar cocuk iste.Yaş olayına gelirsek benim düşüncem çocuklarınızın bu yaşlarda bilgisayara daha yakın olmasıdır. PS bağımlılık yapıyor.
Minecraft bilgisayarda da var sonuçta.
Okuyacagim bunu birazdan geri bildirim icin tesekkürler.Bence alınmamalı. Ama alınıcaksa Aile Yönetimi | PlayStation®4 Kullanım Kılavuzu bu sayfaya bir göz atılmalı. Bunun haricinde @Mr.Acar 'a katılıyorum.
Kres ve okullarinda rehberleriyle görüsecegim yakinda öneri icin tesekkürler.Bence bunu bir cocuk psikolojisi uzmanina sormak gerekiyor. Tercihen genc bir uzmana sorulmali. Cunku cocuklar elektronik ekipmanlarla cok erken yasta hasir nesir olmaya basliyorlar artik gunumuzde ve bunun ne gibi sorunlara yol acabilecegine, o yastaki cocuklar icin bunun uygun olup olmayacagini en iyi onlar bilirler. Benim kendi kisisel fikrim cok sorun olmayacagi, hatta beraber ilerlemeli oyunlar oynayarak aralarini duzeltebilirler bile ( Bozulabilir de, bilemedim ) O yaslarda benim bilgisayarim vardi, surekli oyun oynardim. Ama belki de yaniliyorumdur, en iyisi uzmanina sormak ya da bununla ilgili kitaplari karistirmak.
Peki...Ben 2 Yaşımdan, 9 yaşıma kadar sık sık oyun oynayan tiptim şimdi ise ara sıra oynuyorum?
VR'i kendim icin düsünmüstüm zaten caktirma.VR teknolojisi daha çok taze bir teknoloji bu yüzden bu tür aygıtları almayı ben pek sıcak bakmıyorum. Bir de PS VR deneyimim hiç yok bu yüzden ne desem yanlış olur. Fiyat olarak iyi ancak 6 tane de oyun çocuklar için pek iyi değil. Yani siz de kullanmazsanız, o 6 oyun da çöp olur.
Tesekkürler ama olabildigince uzak tutuyorum ben zaten, her gün 30 dakika PC ve 60 dakika TV haklari var cocuklarimin. Her hafta tenis, yüzme, bale vs. gibi etkinliklere katiliyorlar. Yani cocuk egitiminden birazcik anlarizÇocuklarımızı makinalara, telefonlara bağlamayalım. Beraber dışarı çıkın. Arkadaşlarıyla oyun oynasın, kavga etsin.
Dizlerinde morluklarla eve dönsün.
Üstü başı çamur, toz toprak olsun.
Cocuk iste bunlar ne yapacaksin gördüklerini istiyorlar.O kadar küçük yaştaki çocuklara alınmasını kendimce doğru bulmuyorum. Başka şeylerle mutlu olmaları ve eğlenmeleri gerekli.
Bunu da bir alternatif olarak not ediyorum kenera. Simdi baktim bayagi bir cocuk oyunlari varmis. Ama TV konsolu degil el konsollari cok ünlüymüs sanirim.PS4 almayın. Bir PS4 kullanıcısı olarak diyorum bunu. Nintendo alın daha mantıklı. Hatta hiçbirini almayın. Benim zamanımda ATARI vardı. Ona gömülüp dışarı çıkmazdım. Şu an sosyallik açısından sıkıntı yaşıyorum. Dersteyken ders yerine acaba sonraki bölümde ne olacak diye düşünüp dikkat dağınıklığı yaşıyordum. Siz düşünün. Limit koyarım felan olmaz çünkü çocuk o limitlik zamanda ne yaparım diye aklı sürekli onda olacak. Oyunlar uyuşturucudur bir nevi.
6 ve 8 yazıyor ya konu başlığında.PS4 Bu yaşlar için çok tehlikeli aman de benim gibi PC bağımlısı olmasınlarOyunların bazıları baya pahalı. Ama sana bir önerim var. Onlara PS4 rehber,nasıl kullanılır videolarını izlettir (İllada Billada Alıcam Diyosan). Yanlış kullanırlarsa başlarına iş açabilirler bozulabilir vs. Çocuklar kaç yaşında bu arada ve bilgililermi ?