6 ve 8 yasindaki cocuklara PS4 almak icin erken mi?

VR teknolojisi daha çok taze bir teknoloji bu yüzden bu tür aygıtları almayı ben pek sıcak bakmıyorum. Bir de PS VR deneyimim hiç yok bu yüzden ne desem yanlış olur. Fiyat olarak iyi ancak 6 tane de oyun çocuklar için pek iyi değil. Yani siz de kullanmazsanız, o 6 oyun da çöp olur.

Çocuklarımızı makinalara, telefonlara bağlamayalım. Beraber dışarı çıkın. Arkadaşlarıyla oyun oynasın, kavga etsin.
Dizlerinde morluklarla eve dönsün.
Üstü başı çamur, toz toprak olsun.

O kadar küçük yaştaki çocuklara alınmasını kendimce doğru bulmuyorum. Başka şeylerle mutlu olmaları ve eğlenmeleri gerekli.

PS4 almayın. Bir PS4 kullanıcısı olarak diyorum bunu. Nintendo alın daha mantıklı. Hatta hiçbirini almayın. Benim zamanımda ATARI vardı. Ona gömülüp dışarı çıkmazdım. Şu an sosyallik açısından sıkıntı yaşıyorum. Dersteyken ders yerine acaba sonraki bölümde ne olacak diye düşünüp dikkat dağınıklığı yaşıyordum. Siz düşünün. Limit koyarım felan olmaz çünkü çocuk o limitlik zamanda ne yaparım diye aklı sürekli onda olacak. Oyunlar uyuşturucudur bir nevi.

Bence sizin gözetiminiz altında olacakları için alınabilir. Mortal Kombat gibi içeriği vahşet olan oyunarı almadığınız sürece bence çocuklarınızın eğlenmesini sağlar. FIFA olsun Need For Speed olsun o yaşlarda oynanabilecek en güzel oyunlardır. Madem çocuklarınız da istemiş, bence alın gitsin Almışken sıfır almanızı öneririm.

PS4 Bu yaşlar için çok tehlikeli aman de benim gibi PC bağımlısı olmasınlar Oyunların bazıları baya pahalı. Ama sana bir önerim var. Onlara PS4 rehber,nasıl kullanılır videolarını izlettir (İllada Billada Alıcam Diyosan). Yanlış kullanırlarsa başlarına iş açabilirler bozulabilir vs. Çocuklar bilgililermi ?

Yaş olayına gelirsek benim düşüncem çocuklarınızın bu yaşlarda bilgisayara daha yakın olmasıdır. PS bağımlılık yapıyor.

Minecraft bilgisayarda da var sonuçta.
Haklisiniz ama PS4 diye tutturdular simdilik. Yoksa evde 3 tane Oyuncu sistemim var ama TV'den oynamak istiyorlar cocuk iste.
Bence alınmamalı. Ama alınıcaksa Aile Yönetimi | PlayStation®4 Kullanım Kılavuzu bu sayfaya bir göz atılmalı. Bunun haricinde @Mr.Acar 'a katılıyorum.
Okuyacagim bunu birazdan geri bildirim icin tesekkürler.
Kres ve okullarinda rehberleriyle görüsecegim yakinda öneri icin tesekkürler.
Ben 2 Yaşımdan, 9 yaşıma kadar sık sık oyun oynayan tiptim şimdi ise ara sıra oynuyorum?
Peki...
VR'i kendim icin düsünmüstüm zaten caktirma.
Tesekkürler ama olabildigince uzak tutuyorum ben zaten, her gün 30 dakika PC ve 60 dakika TV haklari var cocuklarimin. Her hafta tenis, yüzme, bale vs. gibi etkinliklere katiliyorlar. Yani cocuk egitiminden birazcik anlariz
Maalesef dediginiz sey 80 ve 90'larda yasamadigimiz icin pek mümkün degil, hele ki yurtdisinda yasiyorsaniz.
O kadar küçük yaştaki çocuklara alınmasını kendimce doğru bulmuyorum. Başka şeylerle mutlu olmaları ve eğlenmeleri gerekli.
Cocuk iste bunlar ne yapacaksin gördüklerini istiyorlar.
Bunu da bir alternatif olarak not ediyorum kenera. Simdi baktim bayagi bir cocuk oyunlari varmis. Ama TV konsolu degil el konsollari cok ünlüymüs sanirim.

Sevgiler

6 ve 8 yazıyor ya konu başlığında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…