60.000 TL sistem tavsiyesi

Bütçe
60000

Berk Aktaş

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Ağırlık olarak Apex Legends, Call of Duty Modern Warfare 2 gibi oyunları 240 Hz monitör ile stabil oynatabilecek bir sistem toplamak istiyorum. Elimde eski bilgisayarımdan kalan bir PSU ve M.2 1 TB SSD mevcut. Kendi incelemem sonucu düşündüğüm bazı parçalar var aşağıya bunları yazıyorum. Sizlerden tavsiye alabilir miyim?

Bu ürünleri yeni bilgisayarımda da kullanmayı düşünüyorum;

• PSU: Seasonic focus 850W Gold.
  • SSD: Adata XPG 1 TB M.2

Bu ürünleri sıfırdan alacağım;

• RAM: DDR5 32 GB almayı düşünüyorum, Corsair 2x16, 4000 MHz üzeri diye düşündüm.
  • İşlemci: Intel düşünüyorum. i5 13600K ve i7 13700K inceledim.
  • Kasa: Mümkünse havalandırması iyi ve geniş bir Tower kasa olabilir.
  • İşlemci soğutucu: Sıvı soğutma mı yoksa Tower fan mı?
  • Anakart: DDR5 RAM MHz'lerini destekleyecek şekilde Wi-Fi opsiyonel.
  • Ekran kartı: Tamamiyle öneriye açığım 12 GB kapasitesi olursa daha iyi olur.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler dostum, AMD işlemci gördüm bir de kasa biraz pahalıymış ondan kısarak başka ürünlere yaydım. Bu nasıl sizce?

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    103 KB · Görüntüleme: 97
5000 TL'de kasa ekleyebilirsin. PSU sizde var diye eklemedim. Kabaca böyle bir şey yaptım. Biraz daha uğraşılırsa ucuzlayabilir belki. @messinicocugu hocamın da tavsiyesini almayı unutmayın.

Son düzenleme:

Attığınız sistem fena değil hocam sadece şunlar değiştirilebilir:
İşlemci olarak da 7800x3D beklenebilir bence.

İşlemci olarak Ryzen 7800x3D modelini ekleyip bu sistemi almanı öneririm bu işlemciyi sadece fiyat belirtmek adına ekledim.

Ryzen 7800x3D çıkmış buradan alabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…