60.000 TL sistem toplama

Bütçe
60.000 TL
@Sir Benjamin hocam bu iki videoda yanma ve adaptörlerden kaynaklanabilecek problemleri açıklamışlar.

@messinicocugu
Kasa konusunda şüphelerim var çok önce almıştım. Gungnir 100 yeterli bir kasa mıdır daha önce mesh olmadıgı için yeterli havalandırma sağlanamadığı yönünde yazılar okumuştum.

Mesh olması kötü hocam evet satıp bunu alsanız daha iyi olur:
 
Çok teşekkür ederim hocam :). RTX 4090 fiyatları açıklandıktan sonra bir daha rahatsız edebilir miyim sizleri? Geriye kalan parçalar netleşti benim içinde.
 
Çok teşekkür ederim hocam :). RTX 4090 fiyatları açıklandıktan sonra bir daha rahatsız edebilir miyim sizleri? Geriye kalan parçalar netleşti benim içinde.

Olur hocam çıktığında yazarsınız konuya.
 
Videolara baktım, GN'in sitesinden de okudum durumu, Jayz'nin videosuna da baktım.

Ortada bir güç dağıtımı/optimizasyonu sorunu var, halihazırda var olan PSU tasarımları bu Gen5 dönüştürücü kablolara göre revize edilebilir (kablolar da daha iyi hale getirilecektir) zira henüz daha çok yeni bir eklenti 12VHPWR ve önceki nesillerin de uyum sağlamasını isteyebilirler. Kablolarda oluşan bükülmeler kablolarda erimeye yol açan unsurlardan biri, ama bu mevzu dönüştürücü için yazılmış daha çok; UD1000GM gibi PCI-e Gen5 PSU'ların incelemesinde stres testi altında sorun çıkmamış kablolarda.

Dönüştürücüleri zaten tavsiye eden biri değildim, burada da biraz detaylandırmış oldum. Dönüştürücü ile yapılan testlerin birinde tek 8 pin bağlantı 20A değerlerinde devamlı çalışırken diğerleri çok daha düşük amper değerlerinde çalışmış. Bu dengesizlik demek en başta, bu gibi sorunlar normal Gen5 kabloları için görülmedi henüz.
 
Dediğiniz gibi tasarım ve CL dışında fark yok hocam.
Peki hocam aradaki fiyat farkı cl ve tasarım için fazla değil midir? Siz hangisini tavsiye ediyorsunuz?
Birde hocam psu yu trendyolda hediye çekim olduğu için oradan alacağım 4000 Tl ye kadar çıkabilirim farkli bir öneriniz olur mu yoksa rm850xi tekrar önerirsiniz?
 
Peki hocam aradaki fiyat farkı CL ve tasarım için fazla değil midir? Siz hangisini tavsiye ediyorsunuz?
Bir de hocam PSU'yu Trendyol'da hediye çekim olduğu için oradan alacağım 4000 TL'ye kadar çıkabilirim farkli bir öneriniz olur mu yoksa RM850xi tekrar önerirsiniz?

1K değmez bence hocam bir de RM850X gayet iyi ve yeterli.
 

Geri
Yukarı