60.000 TL toplama sistem önerisi

Bütçe
60k-70k

Ömer S

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4070TiSuper
AMD Ryzen 5 7600X
ASUS PRİME B650M-A WIFI II
70'i zorlarım. Gerçekten bu konuda bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yazsın. Çünkü gerçekten çok bir bilgim yok ve yardımınıza ihtiyacım var. Google'a yazıp ilk bulduğu siteden link atacak arkadaşlar atmasın. Monitör de dahil olacak bu arada. Farklı yerlerden değil de tek bir firmadan toplama şeklinde yapabilirseniz çok iyi olur İtopya vb gibi. Şimdiden teşekkürler önerilerinizi heyecanla bekliyorum.

70'i zorlarım. Gerçekten bu konuda bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yazsın. Çünkü gerçekten çok bir bilgim yok ve yardımınıza ihtiyacım var. Google'a yazıp ilk bulduğu siteden link atacak arkadaşlar atmasın. Monitör de dahil olacak bu arada. Farklı yerlerden değil de tek bir firmadan toplama şeklinde yapabilirseniz çok iyi olur İtopya vb gibi. Şimdiden teşekkürler önerilerinizi heyecanla bekliyorum.

Anakarti B650M-K olarak secin
RAM'i eger isterseniz 2x16 olarak degistirebilirsiniz.
Boyle bir sisteme QHD monitor yakisakcaktir.
Eger ayni siteden olmasi sartsa:
Degilse Gigabyte G27Q 27 2560x1440 144Hz 1ms HDMI DP HDR 400 IPS Gaming Monitör - ebrarbilgisayar.com
RAM yukseltmesi olmadan 60 civarlarinda oluyor sistem.

QHD nedir hocam? Mazur görün bilmiyorum. Google'da arattım ama 2K ile 4k arası geçiş çözünürlüğü falan diyor böyle mi?

QHD nedir hocam? Mazur görün bilmiyorum. Google'da arattım ama 2K ile 4K arası geçiş çözünürlüğü falan diyor böyle mi?

Basitce cozunurluk farki hocam. FHD'de yatayda 1920 dikeyde 1080 pixel. QHD'de ise yatayda 2560 dikeyde 1440 pixel var. Bu ne demek daha net bir goruntu demek. QHD goruntuyu islemek icin giris seviyesi bilgisayarlar yetmiyor ancak alacaginiz bütçe iyi bir sistem toplandigi icin QHD monitor daha saglikli olacaktir.

Basitce cozunurluk farki hocam. FHD'de yatayda 1920 dikeyde 1080 pixel. QHD'de ise yatayda 2560 dikeyde 1440 pixel var. Bu ne demek daha net bir goruntu demek. QHD goruntuyu islemek icin giris seviyesi bilgisayarlar yetmiyor ancak alacaginiz bütçe iyi bir sistem toplandigi icin QHD monitor daha saglikli olacaktir.
Anladım hocam. Monitör için Asus ve Gigabyte'nin monitörlerini atmışsınız. Monitör için site fark etmez ama Asus'un monitörü 180 Hz diğeri 144 hz'ydi sanırım. Aradaki fark benim için önemli değil kaliteli olsun istiyorum. Sizce Asus olan mı Gigabyte mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı