60 - 75 bin TL arası bilgisayar toplama önerisi

Bütçe
60.000 - 75.000

Mert Dursun

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B850M A ELT WF6E ICE 8200mhz(OC) M.2 AM5 mATX Anakart

Amd Ryzen 7 9800X3D Sekiz Çekirdek 5.2 GHz 96MB (Kutusuz/Fansız) TRAY İşlemci

GIGABYTE GeForce RTX™ 5060 Ti GAMING OC 16G 3 Fanlı WINDFORCE Soğutmalı RGB Gaming Ekran Kartı – GV-N506TGAMING OC-16GD

Gigabyte 1000W UD1000GM 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı

Arctıc Ar Acfre00101a Liquid Freezer Iı - 360 A-rgb Intel-amd İşlemci Destekli Pwm Sıvı Soğutucu

MSI MAG FORGE 320R AIRFLOW 4x1
Meslek
Bilgi İşlem Müdürü
Selamlar, 60 ila 75 arasında şöyle bakıldığında ömürlük denecek sağlam bir sistem toplamayı düşünüyorum. Önerilerinize açığım.

5000 serisi ekran kartı almak istiyorum. Bir de Power Supply da modüler olsun istiyorum (kablolar çok göz önünde durmasın diye). Bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
5000 serisi istiyorsan bu sistemi öneririm.

Toplam 80k ediyor.

5000 serisi istiyorsan bu sistemi öneririm.

Toplam 80k ediyor.

Yardımın için teşekkür ederim
Ekran kartını ileride değiştiririm düşüncesiyle işlemciyi yüksek model seçip o şekilde davrandım

Sistemin fiyatını 90 a çıkarıp söyle bi sistem topladım

totalde 90 etti

Yardımın için teşekkür ederim
Ekran kartını ileride değiştiririm düşüncesiyle işlemciyi yüksek model seçip o şekilde davrandım

Sistemin fiyatını 90 a çıkarıp söyle bi sistem topladım

totalde 90 etti
SSD yok burada

Ramler çok pahalı bence ramleri 32GB Patriot viper venom alıp üstünü ekran kartına harcasan daha memnun edici olur. 32GB ile 64GB arasında hem çok fazla fark yok, hem de ram dediğin şey çok kolay bir şekilde ilave edilen bir şey. Ekran kartını böyle idarelik alırsan hem satması zor, satarken çok fiyat kırman gerekiyor falan bayağı bir iş yükü yani. Ramden kısıp 90 civarına 5070 ya da 9070XT bile alabilirsin bence

Yakın tarihte kardeşime de bir sistem toplayacağım. Dediğiniz çok mantıklı ancak ilerideki boyuttaki hikayelerimi düşündüğümde bu daha iyi oldu ileride maddiyatım daha güçlü olacak ama öneriniz için çok teşekkürler <3

İleride bu forumu okuyacak olarak arkadaşlara sistem önerimdir sadece işlemci ve ram den kısıp ekran kartını yüksek tutarsanız 10 numara olacaktır. Ama 100 bin civarında bütçesi olan arkadaşlar için bu sistem üstüne 5070ti gibi ekran kartlarını tercih edebilirsiniz (Bende ileride öyle yapıcam)

Güncel olarak sistem şu şekilde;

GIGABYTE GeForce RTX™ 5060 Ti GAMING OC 16G 3 Fanlı WINDFORCE Soğutmalı RGB Gaming Ekran Kartı – GV-N506TGAMING OC-16GD

Arctıc Ar Acfre00101a Liquid Freezer Iı - 360 A-rgb Intel-amd İşlemci Destekli Pwm Sıvı Soğutucu

MSI MAG FORGE 320R AIRFLOW 4x120mm HAVA AKIŞI MidT ATX KASA

GSKILL 64GB (2x32GB) TRIDENT Z5 BEYAZ DDR5 6000MHz CL36 1.35V RGB PC Ram

Kioxia 1TB Excerıa Pro LSE10Z001TG8 M.2 Nvme 2280 7300-6400 Ssd Disk

Yakın tarihte kardeşime de bir sistem toplayacağım. Dediğiniz çok mantıklı ancak ilerideki boyuttaki hikayelerimi düşündüğümde bu daha iyi oldu ileride maddiyatım daha güçlü olacak ama öneriniz için çok teşekkürler <3

İleride bu forumu okuyacak olarak arkadaşlara sistem önerimdir sadece işlemci ve ram den kısıp ekran kartını yüksek tutarsanız 10 numara olacaktır. Ama 100 bin civarında bütçesi olan arkadaşlar için bu sistem üstüne 5070ti gibi ekran kartlarını tercih edebilirsiniz (Bende ileride öyle yapıcam)

Güncel olarak sistem şu şekilde;

MSI MAG FORGE 320R AIRFLOW 4x120mm HAVA AKIŞI MidT ATX KASA

GSKILL 64GB (2x32GB) TRIDENT Z5 BEYAZ DDR5 6000MHz CL36 1.35V RGB PC Ram

Kioxia 1TB Excerıa Pro LSE10Z001TG8 M.2 Nvme 2280 7300-6400 Ssd Disk
Tam olarak neden aynı fiyata daha iyi bir sistem toplanabilirken böyle bir sistem tercih ettiniz onu anlayamadım.

Çok yerinde bir soru.

Ben ekran kartını ileride değiştireceğim için böyle bir sistem topladım.
Biraz hikayesel yaklaşıcam.
Sistemimdeki tek eksik kendi düşünceme göre ekran kartı.

Ekran kartım işlemcime göre düşük evet farkındayım benim maddi durumum şu an bıraz zor askere gideceğim bedelli parası topluyorum asker işi bittigi zaman da kardesıme de bır sıstem toplayacagız ileride, kendı sıstemımı onun ıcın anakartı işlemciyi yuksek tutup 5080 5090 siistem için hazırladım ileride RAM'i de 128'e çekme gibi bir dusuncem daha oldugu ıcın de RAM'larımı 32x2 aldım 16x2 alıp ekran kartını yuksek tutabılırdım ama bu sekılde daha uygun olacaktı benım açımdan cunku kardesımın sıstemını kardesım kendı toplayacak ben ona ekran kartını hedıye vereceğim sebebı tamamen bu oldu.

Yani kısacası ekran kartım ileride değiştirecegımı bıldıgım ıcın ekran kartını butcede aşagıda tutup kendımı ılerıdekı ekran kartıma hazır bir sıstem kurdum bundan sebep 1000W PSU vs. seçtim.

Çok yerinde bir soru.

Ben ekran kartını ileride değiştireceğim için böyle bir sistem topladım.
Biraz hikayesel yaklaşıcam.
Sistemimdeki tek eksik kendi düşünceme göre ekran kartı.

Ekran kartım işlemcime göre düşük evet farkındayım benim maddi durumum şu an bıraz zor askere gideceğim bedelli parası topluyorum asker işi bittigi zaman da kardesıme de bır sıstem toplayacagız ileride, kendı sıstemımı onun ıcın anakartı işlemciyi yuksek tutup 5080 5090 siistem için hazırladım ileride RAM'i de 128'e çekme gibi bir dusuncem daha oldugu ıcın de RAM'larımı 32x2 aldım 16x2 alıp ekran kartını yuksek tutabılırdım ama bu sekılde daha uygun olacaktı benım açımdan cunku kardesımın sıstemını kardesım kendı toplayacak ben ona ekran kartını hedıye vereceğim sebebı tamamen bu oldu.

Yani kısacası ekran kartım ileride değiştirecegımı bıldıgım ıcın ekran kartını butcede aşagıda tutup kendımı ılerıdekı ekran kartıma hazır bir sıstem kurdum bundan sebep 1000W PSU vs. seçtim.
Hayırlı teskereler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı