mrtsbn33
Hectopat
Daha fazla
Hocam görüşünüze saygım var. Ancak inanın 60 HZ monitörde 200 FPS oynamak ile 60 FPS oynamak arasında bariz tepki farkı var. Ekran kartı o sahneyi 200 kare işleyip 60 FPS monitörde görüntü olduğunda sen oyunu 60 FPS oynamış olmuyorsun. Ha şöyle, görüntü aynıdır, ekran akıcılığı aynıdır ama mause tepkisi olsun, oynanış olsun bence çok değişiyor.Monitörünüz 60 Hz ise alabileceğiniz max. FPS zaten 60 FPS'tir. 60 FPS'ten yukarısı ekran kartını ve diğer bileşenlerinizi yorduğu gibi ekranda titreme yapmaktan başka bir işe yaramaz. Günümüzde özellikle CS:GO oynayıcıları 200 FPS ve üzeri alınca oyunu daha akıcı oynadığını sanıyor ama bu psikolojik olmanın ötesinde değil.
dediğim olay gerçekleşiyor. İnsanlar 144 Hz monitöre boşu boşuna para vermiyorlar. 60Hz monitörde 200 FPS almanız mümkün değil bilimsel olarak.psikolojik olmanın ötesinde değil
Bende farklı birşey demedim zaten. Dediğim olay oyunun tepkiselliğidir. 60 HZ monitörde hep 60FPS alırsın ama ekran kartının işlediği FPS ile doğru orantılı olarak oyunun tepkiselliği artar.Benim söylediğim bir görüş değil, bir ispat. Bazı 60 Hz monitörlerde 100 FPS alınabildiğini duymuştum zamanında ama 60 Hz bir monitörün 200 FPS yansıtması mümkün değil. Ekran kartı görüntüyü 200 kere işliyor evet ama monitör bunu 200 kere ekrana veremediği için ghosting denen olay oluyor ve dediğim olay gerçekleşiyor. İnsanlar 144 Hz monitöre boşu boşuna para vermiyorlar. 60Hz monitörde 200 FPS almanız mümkün değil bilimsel olarak.
Eki Görüntüle 149875
Oyunu istediğin FPS'te oynayabilirsiniz. Zaten konuda size 60 HZ monitör ile oyunları kaç FPS alarak oynadığınız sorulmuyor. Sorun bu değil. Sorun, arkadaşın VSYNC'yi kapaması ve buna bağlı olarak ekranında titreme sorunu. VSYNC'yi aktif hale getirmesi gerek. Sizde Ghostin olmuyor, arkadaşta da olmayacak diye bir şey yok. Oyunları isterseniz 1000 FPS ile oynayın. Ghosting olamasa bile ekranın vereceği max. FPS sınırı belli ve arkadaşta %99 ghosting sorunu var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.