60 FPS'te akıcılık sorunu

GüneşKara

Kilopat
Katılım
3 Kasım 2015
Mesajlar
127
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çok garip bir problemim var. Oyun oynarken sabit 60 FPS alsam da o akıcılığı hissetmiyorum ama Youtube veya Twitch'ten 60 FPS bir şeyler izlediğimde akıcılığı hissedebiliyorum. Arada bariz bir fark var bunun nedeni ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran çözünürlüğün nedir? 144 Hz ekran kullanıyorsan 60 FPS alıyorsan G-SYNC destekli değilse ekranın kasma hissi ya da akıcılık sorunları yaşarsın. Bunun çözümü ekran Hz değerini 60 indirmek ya da G-SYNC destekli monitöre geçmek. 144 Hz ekranda 60 ve üzeri 80 kadar FPS süreklı değişirse V-Sync acsan dahi bu akıcılığı düzeltmeye çözüm değil dediğim gibi ya 60 Hz ya 72 Hz bu değerlere monitörü çekeceksin ya da G-SYNC destekli monitöre geçis sağlıycaksin tabii ki AMD ise FreeSync.
 
Ekran çözünürlüğün nedir? 144 Hz ekran kullanıyorsan 60 FPS alıyorsan G-Sync destekli değilse ekranın kasma hissi ya da akıcılık sorunları yaşarsın. Bunun çözümü ekran Hz değerini 60 indirmek ya da G-Sync destekli monitöre geçmek. 144 Hz ekranda 60 ve üzeri 80 kadar FPS süreklı değişirse V-Sync acsan dahi bu akıcılığı düzeltmeye çözüm değil dediğim gibi ya 60 Hz ya 72 Hz bu değerlere monitörü çekeceksin ya da G-Sync destekli monitöre geçis sağlıycaksin tabii ki AMD ise FreeSync.

Monitörüm 75 Hz ne yapacağım yani? Kaça çekeyim 60 denedim olmaz çok oyun kasıyor. Ve eskide ekran kartım AMD'ydi şu anda NVIDIA ama ne yapacağım bilmiyorum.
 
Son sürücü güncelleştirmesi yüklü mü? Display Port ile bağlı iseniz NVIDIA Denetim Masası'na girince yandaki sekmelerde G-Sync ayarı diye bir şey var mı?
Şu anda açtım ve oyuna giriyorum çok sabırsızım düzelir mi?
1618499403028.png
 
Pencere içinde ve tam ekrandayı seçip uygula diyin çözünürlük bölümünde 75 hz görünüyor mu kontrol edin. Oyunlarda vsync açmayıp deneyin vsync gsync ile çakışmasın
Bunlar sorunu cozmez ise
monitörün ayarlar tuşuna basarak ayarlardan Dp.1 ise Dp.2 ye getirin
Şu anda açtım ve oyuna giriyorum çok sabırsızım düzelir mi?
Eki Görüntüle 975945

İnşallah düzelir düzelir ise bilgilendir bizi.
Şu anda açtım ve oyuna giriyorum çok sabırsızım düzelir mi?
Eki Görüntüle 975945

İnşallah düzelir düzelir ise bilgilendir bizi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı