60 Hz 1ms vs 75 Hz 1ms

Cryon

Kilopat
Sizce 75 Hz mi almalıyım 1ms? Direkt 75 Hz alacaktım fakat bir arkadaş 75 Hz'de 60 FPS alınca kasıyor gibi görünüyor dedi. Bu doğru mu? Bütçe 700 TL, siz ne önerirsiniz?

Arkadaşın boşun allahını yapmış. Heralde yüksek Hz'li monitör kullana kullana gözü alıştığı için ona yavaş geliyor. Zamanında 15FPS ile oyun oynamaktan 60FPS'e geçiş yaptığımda da bana öyle olmuştu. Monitörlerde ki Hz değeri monitörün saniye başına gösterebileceği maksimum kare sayısını belirler. Kısacası 60Hz bir mönitörlü bir sistemde 1000FPS alsanız da monitör ancak 60 kadarınını gözlerinize sunabilir. 75Hz monitörde 60 FPS alsanız öyle bir kasma takılma görmezsiniz. (=

75 Hz cidden etkiliyor. Ben 75 Hz monitör kullanmaktayım. (AOC G2460VQ6) Ve 60 Hz monitörde cidden hafif bir kasma hissediyorum. Hangi oyunları oynuyorsunuz ve sistemimizin özellikleri neler? Buna göre daha rahat konuşabilirim.
Ayrıca 75Hz tavsiye ederim. 60 ile 75 arasında aman aman bir fark olmasa dahi 75 FPS alabildiğinizde cidden olumlu yönde etkiliyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı