60 Hz ile 60 FPS vs +60 FPS

İşletim sistemi
Windows 11

astronot

Hectopat
Makaleler
1
RAM
16 GB
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
i5 9300H
Aslında hakkında çokça konuşulmuş bir konudur fakat açıklayıcı ve tatmin edici cevap az bulunur. 60 Hz monitöre sahip bir sistemde 160 FPS almakla 60 FPS almak arasında fark var mıdır? Konuyu CS:GO ya da Valorant gibi FPS oyunları üzerinden değerlendirebilirsiniz. Sebebiyle birlikte yazarsanız iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında hakkında çokça konuşulmuş bir konudur fakat açıklayıcı ve tatmin edici cevap az bulunur. 60 Hz monitöre sahip bir sistemde 160 FPS almakla 60 FPS almak arasında fark var mıdır? Konuyu CS:GO'ya da Valorant gibi FPS oyunları üzerinden değerlendirebilirsiniz. Sebebiyle birlikte yazarsanız iyi olur.

Fark var hocam. İnput Lag'da azalma oluyor sebebini ise tam olarak bilmiyorum. İnput lag dediğimiz klavye veya fareden yaptığınız hareketlerin bilgisayara ve monitör ekranına iletilme süresidir. Bu değer düştükçe o kadar gecikmesiz bir oyun deneyimi yaşıyorsunuz.

Yani evet 60Hz monitörde 60FPS ile 160 arasında fark var birazcık daha akıcı ve gecikmesiz oluyor.

not : kendim test ettim.

Aslında hakkında çokça konuşulmuş bir konudur fakat açıklayıcı ve tatmin edici cevap az bulunur. 60 Hz monitöre sahip bir sistemde 160 FPS almakla 60 FPS almak arasında fark var mıdır? Konuyu CS:GO'ya da Valorant gibi FPS oyunları üzerinden değerlendirebilirsiniz. Sebebiyle birlikte yazarsanız iyi olur.

Fark yoktur. Zaten 60 Hz monitörün gecikmesi neki.

Hayır fark olmaz çünkü ekran tazeleme hızın 60 desteklediği için en fazla 60 alabilirsin. Ayrıca FPS daha fazla olduğunda ekran yırtılması denen olay yaşanabilir.

Aslında hakkında çokça konuşulmuş bir konudur fakat açıklayıcı ve tatmin edici cevap az bulunur. 60 Hz monitöre sahip bir sistemde 160 FPS almakla 60 FPS almak arasında fark var mıdır? Konuyu CS:GO ya da Valorant gibi FPS oyunları üzerinden değerlendirebilirsiniz. Sebebiyle birlikte yazarsanız iyi olur.
Hiç bir fark olmaz monitörünün Hertz değerinden fazla Fps almanın manası yoktur çünkü monitörün sana 60 gösterecektir 70 veya 100 değil. 100 alsanda 60 göreceksin. Gecikme konusanda ufak farklar olabilir.

Fark var hocam. İnput Lag'da azalma oluyor sebebini ise tam olarak bilmiyorum. İnput lag dediğimiz klavye veya fareden yaptığınız hareketlerin bilgisayara ve monitör ekranına iletilme süresidir. Bu değer düştükçe o kadar gecikmesiz bir oyun deneyimi yaşıyorsunuz.

Yani evet 60Hz monitörde 60FPS ile 160 arasında fark var birazcık daha akıcı ve gecikmesiz oluyor.

Not: Kendim test ettim.

En doğru açıklaması budur.

Aslında hakkında çokça konuşulmuş bir konudur fakat açıklayıcı ve tatmin edici cevap az bulunur. 60 Hz monitöre sahip bir sistemde 160 FPS almakla 60 FPS almak arasında fark var mıdır? Sebebiyle birlikte yazarsanız iyi olur.
Vardır. Siz 60 Hz lik bir monitörde 60 FPS alırsanız, monitörünüze 1 hz lik zamanda 1 görüntü gelir. Ama 120 FPS alırsanız monitörünüze her 1 hz lik zamanda 2 görüntü gelir. Ve monitörünüz en son geleni kullanır. Yani gene saniyede 60 görüntü göreceksiniz ama daha güncel halini göreceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı