60 Hz monitörle de iyi bir oyuncu olunabilir mi?

Bende bunu merak ediyordum. Mesela Valorant'ta radyant-immo eloda oynayan insanların monitörü 240 Hz mi diye düşünüyorum. Benim rank plat-elmas arası. Şu anki monitör 165 Hz, acaba bunun yüzünden mi daha yukarı çıkamıyorum diye düşünüyorum bazen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İyi oyunculuk bir kenara; bana göre ping, gecikme, packet loss, yüksek tazeleme hızları ve yüksek FPS özellikle online ve çok oyunculu oyunlarda oynayış performansınızı etkileyen başlıca sekonder parametrelerden. Rainbow Six Siege'de Silver'dan çıkamayan ben 144 Hz'e monitöre geçiş sonrası Gold ranktan aşağı hiç düşmediğim gibi kill sayım da çoğu maçta arttı mesela. En basit örnek olarak bunu verebilirim, oynayışımda da herhangi bir farklılık söz konusu olmadı bu süreçte. Ping olayında ise en çok rastlanılan olay; görmediğiniz adamın sizi gecikme avantajından dolayı önceden görüp alt etmesi de bir başka olay olarak karşımıza çıktığı gibi ölüm kamerasından bu durumu net olarak görebilmek yeteneklerinizin limitlerini aşan bir nokta olacağı için ister istemez bir tık da olsa ani sinirlenmelere sebep olabiliyor.
 
Bence yaşa o kadar da bakmayın. Çalışırsanız neden olmasın e-sporculuk?

Yok be kanka, ben de çok isterim ama sorumluluklarım var. O yüzden e-sporcu olacak zamana ve imkana sahip değilim. Ailem maddi manevi destek çıksa o zaman önümde engel kalmazdı, olmaya çabalardım yani. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sayın hirohito, elbetteki olunabilir. Lakin bazen kanser yapabilir. Ben de 75 Hz kullanıyorum çok büyük bir fark hissetmiyorum çoğu zaman. Tabii bazen hissedilmiyor değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı