60 Hz monitörü overclock ile 78 Hz yapmak zarar verir mi?

60Hz destekleyen monitörümü 144Hz'de kullanıyorum, sıcaklık dışında problemim yok. Sıcaklık mürekkebe etki eder mi bilmiyorum fakat aşırı hızlı, değer gibi hissediyorum. Küçücük bi' OC hiçbir şeye zarar vermez merak etme. Ama benim gibi yüksek derecelere OC yaparsan o zaman sıkıntı olabilir

60Hz destekleyen monitörümü 144Hz'de kullanıyorum, sıcaklık dışında problemim yok. Sıcaklık mürekkebe etki eder mi bilmiyorum fakat aşırı hızlı, değer gibi hissediyorum. Küçücük bi' OC hiçbir şeye zarar vermez merak etme. Ama benim gibi yüksek derecelere OC yaparsan o zaman sıkıntı olabilir

Hangi model marka?

Ekranın alt kısımlarında aşırı ısınma ve monitörün arka tarafında ısınma yoksa gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Ya hocam sizde nasıl bir göz varmışta 60Hz ve 78Hz arasında ki farkı anlıyorsunuz? :D Bende 144Hz ekran var ona rağmen 72 Hz'de kullanıyorum ve çok bir fark hissetmiyorum. Sorunun cevabına gelirsek, herkesin de dediği gibi ısınma yoksa bir problem olacağını sanmam.

Hangi marka modelmiş bu hocam nasıl bir panel ki 60 için üretilip 144hz çalışabiliyor? Söyleyin de enayi gibi 144hz'ê para vermesin millet o monitörden alsın :)

Arkadaşlar 60 Hz'den 78'e kadar çıkardım. Çok akıcı oldu. Monitörü bozar mı bu?
78'den sonrası hata veriyor.

1.5 yıl oldu 60Hz'lik monitörümü 75Hz OC leyerek kullanıyorum.

IPS ve VA panellerde o kadar yüksek OC pek mümkün değil ama TN panelse olabilir. Zarar gelir mi orasını bilemem ama monitörün ömründen kısalmayacağının garantisini veremem.

Hangi model marka?
QUANTUM PC, Evkur'dan 200Hz diye almıştım. Eve geldim 60Hz dedim bari OC yapayım dibine kadar da kullanayım :D.

Hangi marka modelmiş bu hocam nasıl bir panel ki 60 için üretilip 144hz çalışabiliyor? Söyleyin de enayi gibi 144hz'ê para vermesin millet o monitörden alsın :)
Bakın hocam, sözde 200Hz. Ama eve bi' gelip kuruyorsun 60Hz çıkıyor. DisplayPort ile de denedim değişim de istedim ama nafile.

Ekranın alt kısımlarında aşırı ısınma ve monitörün arka tarafında ısınma yoksa gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Alt kısımda ısınma yok, arka kısımda hiç yok zaten ısınma. Yani dolandırıldım bir yandan ama bir yandan da iyi bir deneyim oldu benim için.

Ha, bu arada OC için NVIDIA'nın ayar uygulamasını kullanıyorum. CRU ile OC edemiyorum. Fakat NVIDIA'nın ayar uygulaması 144Hz'e kadar OC yapabiliyor. CRU ile de 123Hz max oluyor.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı