60 Hz'de sorun olmayan monitör 75 Hz'de karıncalanıyor

PRIME H610MK

Hectopat
Yer
Osmangazi
Monitör
MSI G241V E2 75Hz
Bilgisayarı açıyorum, monitör ilk başta 75 Hz'de oluyor ancak görev çubuğu karıncalanıyor ve görüntü bozuluyor. 60 Hz'ye alınca sorun olmuyor. Bazen de kendi kendine düzeliyor. Sorun neden kaynaklı olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sorunu geçen ay bende yaşadım ve çok basit 2 çözüm yolu var
1-monitörü 75 Hz aldıktan sonra ekran karıncalanırken eğer VGA kablo kullanıyorsanız ekran kartına bağlı olan kısmından kablonun başını oynatın
2-75 Hz yaptıktan sonra karıncalanırken monitörünüzde Auto diye bir tuş varsa ona basın ekran kendini ortalayacak ve netleşecek.

HDMI kullanıyorum hocam şimdi dediğiniz 2. şeyi deneyeceğim monitörün menüsünden oluyor değil mi?

HDMI kullanıyorum hocam şimdi dediğiniz 2. şeyi deneyeceğim monitörün menüsünden oluyor değil mi?
O dediğiniz auto tuşu yok bende maalesef hocam

Hocam benim monitörüm tuşlar sıkıntılı yoksa fotoğraf atardım ancak menünüzde biraz gezerseniz öyle bir ayar bulacağınızı düşünüyorum çoğu monitörde bulunuyor kuzenimin montörde aynı karıncalanma sorununu verdi Auto yaptık ekran sağ sola gidiyor sonra düzeltme tamamlandı diyor.

İnşallah yaparsınız hocam.

Son düzenleme:
Hocam bu gerçekten de çalıştı! Ne kadar teşekkür etsem azdır. Az daha kablo masrafına girecektim çok sağolun.

Çözüm olarak işaretleyemedim. İşaretlenirse sevinirim.

Hocam bu gerçekten de çalıştı! Ne kadar teşekkür etsem azdır. Az daha kablo masrafına girecektim çok sağ olun.

Çözüm olarak işaretleyemedim. İşaretlenirse sevinirim.

Ne demek hocam olmasına çok sevindim güzel günlerde kullanın

Hocam uzun zaman sonra tekrardan merhabalar. Sorun tekrar baş gösterdi. Prizi değiştirdim hala aynı. Başka bir yolu yok mu ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…