60 puan fark ile yatay geçiş yapabilmek gerçekçi mi?

foreverr

Hectopat
Merhaba gelecek sene yatay geçişle farklı bir üniversiteye geçmek istiyorum ama istediğim ünideki bölümle (aynı bölüm) benim puanım arasında 60 fark var. Duruma göre değişebileceğini biliyorum ama sizce geçiş yapabilmek için ortalamayı kaç civarı yapmam gerek veya geçebilmek gerçekçi mi? Teşekkürler.

Merhaba gelecek sene yatay geçişle farklı bir üniversiteye geçmek istiyorum ama istediğim ünideki bölümle (aynı bölüm) benim puanım arasında 60 fark var. Duruma göre değişebileceğini biliyorum ama sizce geçiş yapabilmek için ortalamayı kaç civarı yapmam gerek veya geçebilmek gerçekçi mi? Teşekkürler.
Bunu yazdıklarına bakarak hiç kimse bilemez ne bölüm ne üniversite ne de ne tür bir yatay geçiş yapacağın (merkezi yatay geçiş, AGNO ile yatay geçiş) hiçbir şey belirtmemişsin.

Her üniversite farklı şekilde puanları değerlendiriyor. Ayrıca neyde 60 puan fark var hiçbir şey belirtmemişsin ki.

Hocam öncelikle merkezi yatay geçiş zaten yapamazsınız normal şartlarda kazanamadığınız bir yere. İkincisi olarak tamamen o yıl başvuranların profiline bağlı. Ben 426 puan aldığım halde 532 puanlık bir yere 3.81 GANO yaparak yatay geçiş yaptım.

Şu an 1. sınıfım ilk dönem ortalamam 2.40 idi. AYT puanımsa 293.

Yönetmelik gereği 2.5'in altında yatay geçiş yapman mümkün değil ayrıca hiç bir dersten kalmamış olman ve tüm alman gereken dersleri almış olman lazım.

Hocam öncelikle merkezi yatay geçiş zaten yapamazsınız normal şartlarda kazanamadığınız bir yere. İkincisi olarak tamamen o yıl başvuranların profiline bağlı. Ben 426 puan aldığım halde 532 puanlık bir yere 3.81 GANO yaparak yatay geçiş yaptım.

Yönetmelik gereği 2.5'in altında yatay geçiş yapman mümkün değil ayrıca hiç bir dersten kalmamış olman ve tüm alman gereken dersleri almış olman lazım.
Bu seneden bahsetmiyorum zaten gelecek sene deneyeceğim.

Hocam önceki senelerin yatay geçiş sonuçlarını bulabilirseniz onlara bakarak geçmek istediğiniz yere ne kadar talep var, daha önce girenler kaç YKS puanıyla kaç ortalama yaparak girmiş gibi sorulara fikir edinebilirsiniz. Tabi ki sizin başvuracağınız dönem için net bir şey bilemeyiz ama dediğim gibi kafanızda bir şeyler oluşur en azından.

hocam hortlatmış olucam ama hangi bölüm ve hangi üniversiteye geçiş yaptınız söyleyebilir misiniz sorun değilse

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı