6000-6500 TL Sistem Önerisi

Z390 TOMAHAWK - Forumda çok sevilen ve bilenlerin VRM-MOSFET kalitesi sayesinde çok rahat OC yapabilen çok güzel bir anakart.

(SS ekleyemedim bir türlü püh) Kaliteli çıkış olarak Tomahawk daha iyi ve ATX. Ben yerinizde olsam 190TL daha verir onu alırdım.

3200MHz Intel için yeterli, Ryzen olsaydı RAM frekansı önemli ve fark yarattığı için 3600 seçerdik.

İndirim ile 3500TL'e Gaming Z 2070 veya 3200-3300TL' Nitro+ 5700XT öneririm. 5700XT sürücü sorunları çözüldü galiba. Benim görüşlerim böyle. İsterseniz ilerleyen günlerde konuyu öne çıkart yapın insanlar belki farklı görüş belirtir.
Yardımınız ve zahmetiniz için minnettarım, sizinle bu alışveriş konusunda beraber ilerleyip sonuca gitmek istiyorum. Fırsatlarda ve indirim günlerinde yeniden konuşmak dileğiyle..

Yardımınız ve zahmetiniz için minnettarım, sizinle bu alışveriş konusunda beraber ilerleyip sonuca gitmek istiyorum. Fırsatlarda ve indirim günlerinde yeniden konuşmak dileğiyle..
Rica ederim ne demek. Bilgim dahilinde olumlu olumsuz yanları ve yorumları olan her ürünü söylerim. Millet beni AMD fanı sanıyor, 'öyleyim de zaten' ama nick'ime dikkat eden yok. 5GHz ne var popüler? :) Sunduğu performans ve kalite ile fiyatına göre sistem öneririm elimden geldiğince. Mesela SSD önerisi isteseniz benden düşünmeden kendi yapacağım şeyi öneririm; 512GB 970 EVO alacak bütçem yoksa SX8200PRO alır geçerim. :) Ben de tablet almayı düşünüyorum bakalım araştırmadayım. Babam için alacağım, kendime de traş makinesi seti ile kablosuz kulakiçi kulaklık ve kablolu kulakiçi kulaklık(bu belli zaten sormam kimseye :) ) ve birkaç şey daha bakalım gelsin de bir indirimler.

@Lenka Bu konuda attığın işlemci ve anakart indirime girmiş Vatan'da. Ekran kartı da Asus Rog Strix RTX 2060S'in fiyatı uygun gibi.
İşlemci: 1567 TL
Anakart: 1013 TL
Ekran Kartı: 3171 TL

Toplam 6.600 lira. Efsane Cuma'da fiyat daha da düşecektir.

Rog Strix 2060S modeliyle aynı fiyattayken gidip de üstteki ekran kartını alma bence. Sorunlarının bitmesiyle alakalı hiçbir konu göremedim ben daha.
@FalconPolat biliyordur belki.
Bu arada Vatan'dan alınca attığın linklerden ucuza geliyor. Özellikle anakart.

Rog Strix 2060S modeliyle aynı fiyattayken gidip de üstteki ekran kartını alma bence. Sorunlarının bitmesiyle alakalı hiçbir konu göremedim ben daha.
@FalconPolat biliyordur belki.
Bu arada Vatan'dan alınca attığın linklerden ucuza geliyor. Özellikle anakart.
Kartta sorun filan yok. İlk çıktığında sürücü kaynaklı sorunları vardı şuan sorunlar giderildi ve kart stabil şekilde çalışıyor. Yanlış bilgi vermeyin.

"Sorunlarının bitmesiyle alakalı hiçbir konu göremedim ben daha."
Yanlış bilgi falan yok. Kartta da sürücü sorunu dışında sorun vardı. Attığım linke de bir girip baksaydın. Kart kesinlikle sorunlu da yazmadım üstteki mesajda, belki şu an sorun yoktur ama görmedim hiç onunla alakalı mesaj. Kartı kullanıp da önermişsindir umarım. Çünkü daha önce de Mech modeliyle alakalı sorun doluydu forumda.
@FalconPolat görürse o da bilgi verir şu anki durumu hakkında. Bildiğim kadarıyla takip ediyordu bu modeller hakkındaki sorunları.

Sistem önerisinde bulunan arkadaşlar, öncelikle emeğiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Şimdi bir kaç sorum olacak, yalnızca ekran kartı üzerinde bir belirginsizliğim var. RTX 2060S ve RX 5700 XT 2560x1440 çözünürlük Benchmark testlerini izlediğimde AMD minimum 10 FPS maksimum 20 FPS gibi bir fark atmakta. Fakat şunu da unutmayalım ben 1080p kullanacağım. 144Hz monitörde Hz değerimi yakalamak istiyorum. 2560x1440 çözünürlükte RX 5700 XT 77-80 dereceyi görürken RTX 2060S 62 derece gibi stabil değerde çalışmakta. Tabii bu 1080p'de elbette değişir öyle değil mi?

Benchmark;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca 2060S fiyatına 2070 bulma şansım var mıdır? Veya 2060S 2070 ile arasındaki performans farkı nedir?

Öncelikle 2060S ve 2070 arasında performans farkı yok. Eğer iki kartta stock soğutucusu ile test edildi ise fark Nvidia'nın stock soğutucusunun daha iyi olmasıyla alakalı bir durum. RX 5700XT iki karttanda daha performanslıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı