6000-6500 TL Sistem Önerisi

Testlerde de RX 5700 XT önde çıkıyor ama güveniyorsan araştırıp alabilirsin. Ben baktığım zamanlar Rog Strix RTX 2060 ve RX 5700 aynı fiyatlardaydı, RTX 2060 almıştım, 5700 hakkında çok şikayet olduğu için.
@Lenka videoyu yeni izledim. 1-2 oyun dışında 10-15 derecelik fark dışında çok fark yok gibi. Ama ben olsam Rog Strix modeli bu kadar düşmüşken 2060S alırdım.
Screenshot_2019-11-21-14-37-16.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Pekala, 2060S veya RX5700 arasındayım şuan. NVIDIA ShadowPlay kullandığım için RTX daha cazip geliyor. NVIDIA Highlights mesela, veya ekranda 20 dakika öncesini kaydetmek gibi yazılımsal farklılıklar önceliği sanki NVIDIA olarak atamama neden oluyor. Ayrıca sizce tüm sistemi ayın 25'inden sonra mı, şuan mı yoksa cuma günü mü almalıyım?

İndirimlerde ne olacağını kimse bilemez ama ekran kartının bunun aşağısına düşeceğini sanmıyorum ben. Anakart da çoğu sitede 1200, Vatan'da 1000 TL şu an. Bu akşamı bekleyebilirsin Hepsiburada ve İtopya indirimlerine bakmak için. Diğer indirimleri bekleyip beklememek de sana kalmış.

Pekala, 2060S veya RX5700 arasındayım şuan. NVIDIA ShadowPlay kullandığım için RTX daha cazip geliyor. NVIDIA Highlights mesela, veya ekranda 20 dakika öncesini kaydetmek gibi yazılımsal farklılıklar önceliği sanki NVIDIA olarak atamama neden oluyor. Ayrıca sizce tüm sistemi ayın 25'inden sonra mı, şuan mı yoksa cuma günü mü almalıyım?
O zaman kesinlikle RTX 2060S almanızda fayda var. Uzun süreler kullanıcağınız için 5-10 fps yüzünden kullandığınız yazılımsal özellikleri kaybetmemenizde fayda var. Bence 25'inden sonra almak daha mantıklı belki bir miktar daha düşer fiyatlar.

Arkadaşlar, önerileriniz sonucunda sistemi kararlaştırdım. Vatan indirimleri 24 Kasım sonmuş. Yarın gidip sistemin tam fiyatını alacağım. Çünkü internet üzerindeki fiyat ile mağaza fiyatı gerçekten oynuyor.

Sistem:
  • Intel i5 9600K
  • NVIDIA RTX 2060 SUPER 8GB (ASUS veya MSI fiyatına göre)
  • Corsair Vengeance RGB PRO 16 GB (8x2) 3200 MHz CL 18
  • MSI MAG Z390 Tomahawk 4400 MHz
Toplam mağaza fiyatını buraya yazacağım. Ayrıca bu sistemi alternatif olarak her parçayı ayrı ayrı siteden en ucuz şekilde toplayabilecek birisi var ise, toplam fiyatı görür ve karşılaştırma yaparak satın alabilirim. @Silinen üye @actanonverba @Niyazi Taşcı

EK ÖNEMLİ NOT: Yan bilgisayarımda G Skill Trident Z 32 GB RAM (16x2) (MHz değerini unuttum) bileşenim var. Bu RAM'lerden birini çıkarıp, yeni sisteme taksam uyum sağlar mı? Kit olmaları ve Kit'in bozulması iki bilgisayar için de sorun veya uyumsuzluk teşkil eder mi? Böylece RAM'e vereceğim para ya bana bütçe olur, RTX 2070 alabilmek için ya da cebimde kalır.

i5 9600KF: 1300 TL
i5 9600K: 1500 TL
2070 Super fiyatları çok yüksek gibi. Diğer bilgisayarı ne için kullanıyorsun bilmiyorum ama büyük ihtimalle uyum sorunu olmaz ayırsan da. Ryzen serisi için dual kit ve yüksek MHz olması önemli deniliyor, sen Intel alacaksın zaten. RAM alacak olursan son mesajda yazdığının gecikme değeri yüksek biraz.

@Lenka

@Lenka

i5 9600K* olacaktı. Ekran Kartı'nı atmamışsınız. Anakart Vatan'da daha ucuz;

Msi Mag Z390 Tomahawk Intel Z390 Socket 1151 Anakart Fiyatı - Vatan Bilgisayar

Ayrıca sorum hakkında bilginiz var mı?

"EK ÖNEMLİ NOT: Yan bilgisayarımda G Skill Trident Z 32 GB RAM (16x2) (MHz değerini unuttum) bileşenim var. Bu RAM'lerden birini çıkarıp, yeni sisteme taksam uyum sağlar mı? Kit olmaları ve Kit'in bozulması iki bilgisayar için de sorun veya uyumsuzluk teşkil eder mi? Böylece RAM'e vereceğim para ya bana bütçe olur, RTX 2070 alabilmek için ya da cebimde kalır."

@Lenka Çok küçük bir işim var. Sonra size ekran kartı arayacağım. Çok kötü bir durumda kalmıştım likitsizdim. Sağa sola haber salıyordum ki zil çaldı Yurtiçi Kargo akşam 7 de likitlerimi getirdi :) Bir sarayım atomizerimi çünkü birkaç saattir buharsız kaldım sonra size döneceğim kusura bakmayın garip duygular içerisindeyim.
@Lenka Ben takipteyim, siz de arada bakın isterseniz gözden kaçırmayalım. Sponsorlu içeriklerin altına doğru inin güncellenen mesajları göreceksiniz.

Site çöktü yazamadım. @Lenka

Kredi çekin borç alın şunu alın derim; MSI GeForce RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı | ITOPYA

Ya da 5700XT

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı