6000-7000 TL 3D Modelleme, Render, Oyun için Sistem Tavsiyesi

Lipok

Hectopat
Öncelikle merhabalar arkadaşlar.
3D modelleme, render ve oyun amaçlı olarak kullanılacak bir sistem toplamayı düşünüyorum.
Ekran kartı olarak GTX 1070 Ti, 1080 var aklımda. Eğer bu fiyatlara olmaz derseniz 1070 de olabilir.
Fiyat çok artarsa sonradan eklenebilecek parçalardan kısmanız da uygun olabilir.
Örneğin HDD yada ekstra 8 GB RAM gibi. Bu gibi parçaları bir iki ay sonra da ekleyebilirim.
24 inc 1080 bir monitörüm var o yüzden monitörsüz hesaplarsanız daha iyi olur.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dolar arttı ikinci el almayı düşünürsen ben satıyorum. Hiçbir sorunu yok 1 yıl garantisi var istediğin gibi hızlı İ7-7700K GTX 1070 16GB RAM var düşünürsen sistemi yazıyım. Sıfırı 7500tl uygun fiyata ankara içi satarım düşünürsen.

6.272 TL.

Bir göz atın derim.
Screenshot_20180122-004722.jpg

Bana kalırsa öyle bir şey yapmak gibi bir hataya düşmeyin. Ekran kartı piyasası zaten altüst olmuş durumda.
1080p oyunculuk ve render için bence olabilecek en iyi sistemlerden oldu.

Sinerji DCA1080 (Asus) Ryzen 5-8GB-1TB-GTX1080

Şöyle bir sistemi işlemcisini Ryzen 7 1700 ile değiştirince fiyat 5900 civarı oluyor bu fiyata bileşenleri görünce insan ister istemez aynı fiyata 1080 alıp eksik olan donanımları daha sonra gerektiğinde tamamlamak istiyor.

Sinerji DCA1080 (Asus) Ryzen 5-8GB-1TB-GTX1080

Şöyle bir sistemi işlemcisini Ryzen 7 1700 ile değiştirince fiyat 5900 civarı oluyor bu fiyata bileşenleri görünce insan ister istemez aynı fiyata 1080 alıp eksik olan donanımları daha sonra gerektiğinde tamamlamak istiyor.
Şahsen sistemi tavsiye etmiyorum ben.
PSU kronik sorunlu.
Ekran kartı tek fanlı, soğutması yetersiz.
RAM 8 GB ve 2400 MHz.
Aynı anakart yerine daha iyi anakartlar alınabilir.
Kasası ise hava akışı ve kablolaması kötü bir kasa.
Bu sistem GTX 1080 koymak için her şeyden kısılmış bir sistemdir. Ki içindeki GTX 1080 düzgün bir kart bile değil.
Ben topladığım sistemi öneriyorum. Ancak daha iyi anlayanlar gelip yorum yapacaktır.

Şahsen sistemi tavsiye etmiyorum ben.
PSU kronik sorunlu.
Ekran kartı tek fanlı, soğutması yetersiz.
RAM 8 GB ve 2400 MHz.
Aynı anakart yerine daha iyi anakartlar alınabilir.
Kasası ise hava akışı ve kablolaması kötü bir kasa.
Bu sistem GTX 1080 koymak için her şeyden kısılmış bir sistemdir. Ki içindeki GTX 1080 düzgün bir kart bile değil.
Ben topladığım sistemi öneriyorum. Ancak daha iyi anlayanlar gelip yorum yapacaktır.

Sinerji DCK1080 (Asus) i5-7400 8GB 240 SSD + 1TB GTX1080

Peki bu sistem hakkındaki düşünceleriniz nelerdir işlemcisini i7 7700 ile değiştirince 6500 civarına geliyor.
Haklı olabilirsiniz fakat 3GB 1060'ın yeterli olmadığını duymuştum bir çok videoda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı