6000 TL Intel i5 6600K R9 390 4K Gaming Sistem Toplama

Gökhan41

Kilopat
Katılım
22 Mart 2016
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar. Ben 4K Ultra HD'de ultra ayarlarda Metro Lastlight Redux, Call of Duty Advanced Warfare, Crysis 3, Far Cry 4 ve benzeri oyunları oynatacak sistem toplamak istiyorum. Ben şöyle bir sistem topladım, sizce yeterli mi? Eklemeler neler yapılabilir? Bütçem yaklaşık 6000 TL.
Ekran Alıntısı3.PNG

Ekran Alıntısı4.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Seçtiğiniz monitör oyun için pek uygun değil. Direkt olarak tecrübesini aktarması için @Yararsız Üye 'ı etiketleyelim. Genel olarak bileşenler 4K çözünürlükte Ultra ayarlarda pek yeterli gelmeyecektir. Yani sizin yeterli olarak gördüğünüz seviyeye göre değişir gerçi. 60 FPS'nin altında almak sizin için bir sorunsa, 4K yerine 2K çözünürlüklü, oyuna daha uygun bir monitör alın. Ekran kartınız da daha yeterli gelir böylelikle. Tek ekran kartıyla 4K oynamak biraz zor. Sağlam overclock yapılmış 980 Ti bile bazen 4K Ultra 60 FPS çizgisinde sabit kalamayabiliyor.
 
4K çözünürlükte "ultra" ayarlarda oyun oynamak istiyorsan o ekran kartının X eklentili olanından 2 tane alman gerekiyor. "Yeni oyunlarda" 4K ultra ayarlarda sabit 60 FPS kısmı da 2-way SLI ile hayal. 3 adet GTX 980Ti alırsan olabilir tabi. Bendeki 2 980Ti da overclock edilmiş durumdayken bile Rise of the Tomb Raider, Far Cry 4, Far Cry Primal, Fallout 4, XCOM 2, GTA 5 gibi oyunlarda ultra ayarlarda sabit 60 FPS veremiyor. SLI R9 390X ile 4K ultra ayarlarda gene akıcı şekilde oynarsın ama sabit 60 FPS kısmı için 3. kart gerekir.

Ayrıca o monitörün U28D590DS modelini kullandım, tek kelimeyle rezaletti. "D" kısmı "E" oldu diye monitörün o eksikliklerini kapattığını sanmıyorum ama alırken iyice test yapmayı unutma. O monitörün "D" versiyonunda felaket bir ghosting ve parlaklık/contrast sorunu var, ekranı ayağa oturttuktan sonra aşağı yukarı, sağa sola ya da yükseklik ayarı yapılmadığını da söyleyeyim. Monitörün bir diğer sorunu da çok yüksek input lag'e sahip olması, orada yazan 1ms kısmı hikayeden ibaret çünkü genele baktığın zaman FPS oyunlarındaki gecikmeyi farkedebiliyorsun.

Kısacası 6000 TL bütçe ile R9 390X ve 2K monitör tercih etmeni öneririm. Tek kart ile 4K normal ayarlarda oynamaktansa 2K ultra ayarlar ile daha çok zevk alırsın.
 
Son düzenleme:
i5 6600 K + soğutucu yerine i7 6700 alınmalı
Bu konuya bakmanız gerekiyor yaptığınız basit bir hatayı anlayacaksınız.
Senin topladığın sistemin dengesizlikleri var. AMD bir kart alacaksan ilk önce sapphire modelini almaya çalış ondan sonra msi en son asus. Sapphire soğutma konusunda diğer firmalara nazaran daha iyi. 4 K biraz abartı olmuş 2 K görüntü kalitesi de iyi olacaktır. Ben size şöyle bir sistem yapayım uygun görürseniz bunu alırsınız.
Adsız.png
Sapphire R9 FURY X 4GB HBM Memory 4096Bit AMD Radeon DX12 Su Soğutmalı E.Kartı
İleride stok soğutucusunu çıkartıp 100-200 lira arası soğutucu takabilirsiniz. Stok soğutucusu yeterli gelecektir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı