Elimde MSI Z97 Gaming 7 marka ve modelli bir anakart var. İşlemci olarak Intel i7 4790K modelini düşünüyorum. Monitör dahil 6000 TL lik bir sistem önerir misiniz? (anakart hariç)
Gayet iyi bir karttır zaten EVGA kartlar çok iyi kartlardır. Türkiye de çoğu insan EVGA tercih etmez ama yabancılar EVGA dan başka kullanmazlar. Türkiye de yaygın olmamasının sebebi de garantiden korkmaları. Sen garanti konusunda da bi sıkıntı yapma sen aldığın mağazaya verirsin (eğer kartta bir sıkıntı olursa) mağaza halleder, sorumlusu onlar oluyor o saatten sonra.
İşlemcisini Nvidia ürettiğine göre sen kartların soğutma sistemlerine bakmalısın. Hangisi sana daha kaliteli geldiyse onu almalısın. Ben ASUS 780Ti u öneririm. 1000 TL yi geçen bir fiyatı vardı galiba. Ama 6000 TL lik bir sisteme yakışır. Soğutması da gayet başarılı. Seçim senin. Ben ASUS derim.
Hayır performans farkı yoktur. Sonuçta aynı kart. Tek fark soğutmadır. Onda da Asus öndedir. Eğer İstanbul 'da oturuyorsan Çizgi Elektronik var. Mağaza ile hiç uğraşmadan direkt orada ilgileniyorlar.
Evga nın tercih edilmemesinin sebebi 1 sene önce satışa çıkmasıdır. Diğer markalardan ise ASUS da directcu II, MSI ise Twin Frozr soğutması var. İkisi de denktir. Bana kalırsa MSI almalısnız. Büyük fan her zaman daha iyidir