6000 TL sistem toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle bütçem 5.500 - 6000 TL arasında değişmekte ve sadece oyun oynamak üzerine bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu benim ilk sistem toplama deneyimim olacağı için yardımınıza ihtiyaç duymaktayım. 2k oyun deneyimi yaşamak istiyorum ancak bu bütçe ile mümkün müdür ? Ayrıca sistem önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. 2k oyun zevkini yaşaman mümkün fakat aşırı AA sınıfı oyunlarda ayarları kısman gerekebilir. Öncelikle ; işlemcimizi İ5 6600k yapıyoruz. Anakart olarakta Asus Z170A Pro Gaming yapıyoruz. Bu kartı önermemin sebebi uzun ömrü , SupremeFX gibi üst seviye PCI ' dan ayrımış ses kartı ve de üst seviye O.C. desteği olması. Sonrasında Ssd ' mizi Samsung 850EVO yapalım. 1 veya 2 TB Seagate Baraccurda HD alalım. Kasa olarak Coller Master Case 5 güzel gider. İşlemciyi soğutmaya geldik mide SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE gayet güzel olacaktır ve işlemciden son performansı çıkarıp O.C. yapmak istediğinizde işte işe yarıyacaktır. Ekran kartına geldik mi R9 390 veya GTX970 gayet iyi olur bütçenizi biraz daha arttırabilirseniz özellikle 2 k oyun içinse ASUS R9 Strix Fury inanılmaz performans verecektir. Özellikle 2K oynamak istiyorsanız.

Monitör dahil mi?
980 + 144hz Monitör ile efsane bir deneyim yaratabiliriz.

ASUS 27" MG278Q 1ms 144Hz 2K HDMI+DP FreeSync Gaming Monitör

Şu monitör vatandan alınmazsa 1900-2000 liraya bulunabilir. 2K 144Hz 1Ms ve FreeSync kısaca daha ne olsun
Ekran kartı r9 390x sapphire 1500tl .
işlemci i7 6700 1200TL
anakart z170a 400TL
Kasa+ güç kaynağı corsair spec-02 450TL 650W 80+ güç kaynağı dahili
Ram 16gb ddr4 2133mhz 180tl *2 360TL

Şöyle kafadan bir sistem yaptım bakalım ne tutmuş.

2000+1200+400+1500+450+360 = 5610TL buna bir de su soğutucu veya 6700k işlemci ile(+100TL) ve + orta seviye bir soğutucu ile mükemmel bir deneyim yaşarsınız.

Ancak 2 eksik var. HDD ve SSD. Bunlar için bütçe ayırabilirseniz süper olur yoksa bir yerlerden kısmak lazım.

Ayrıca ve ayrıca bu sistem fiyatlarını Vatan Bilgisayardan baz aldım. Neden böyle bir şey yapıyorum bilmiyorum ama herkes bu siteyi bilir diye her halde.

Ben alışverişimi Sinerji Bilgisayardan yaparım. Oradan toplarsanız tüm sistem 6000 lirayı geçmez diye tahmin ediyorum. Eksik bıraktığım HDD ve SSD daihl.

Sapphire alınmaz. Verdiğin fiyatlar nerde bu kadar ucuza bulmanız zor.

2k+144hz için bütçe yetmeyebilir. Yetse bile diğer parçalar düşük kalır o yüzden 2k için bütçenizi arttırmanızı tavsiye ederim.

Verdiğim fiyatlar vatanda. Eğer sinerjiden toplarsam ki şimdi toplayıp atacağım daha da ucuz olur.

Sapphire Amd'nin kralıdır.
R9 390x maksimum ısı değerleri
Sapphire 72 Derece (Nitro modeli)
MSI 83 Drece
Asus 85 Derece.

Asus MG278Q Gaming 27

Monitör sinerjide de pahalı ancak benim çeşitli yerlerden 2000TL civarında bulabilme imkanım var. O yüzden tek sıkıntı monitör.

Tüm sistem dahil sadece ekran hariç sistemi resim olarak ekledim.

Monitörü de eklersek +2170TL olur yakşalık 6.650TL ye mis gibi 2k sistem kurulur.

Dosya Ekleri

• 33333333333333333333333333.png
    33333333333333333333333333.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 277
Kardeşim yalan ve sahte şeylere inanma Technopat ' a sorucak olursan AMD ' de kral iki marka vardır. Bunların başı Asus ve sonrasında MSİ gelir. Recep Baltaș ve Ali Güngör ' e de sorabilirsiniz. Alırsanız pişman olursınuz.

Kardeşim yalan ve sahte şeylere inanma Technopat ' a sorucak olursan AMD ' de kral iki marka vardır. Bunların başı Asus ve sonrasında MSİ gelir. Recep Baltaș ve Ali Güngör ' e de sorabilirsiniz. Alırsanız pişman olursınuz.

Sosyal'de moderatör söyledi bana bunları kanıtlayarak. Bu da yalansa kime güvenip alacaz ? :( MSI GTX960 kullandım en son Nvidia olarak en iyisi MSI bence ama AMD de öyle düşünmüyorum.

Sapphire neden kötülüyosun bilmeden konuşma lütfen msı asus gibi markalarda kötü ekran kartı var bunları neden söylemiyosun msı asus da hiçmi hatalı ekran kartı görmedin iyice araştır ondan sonra yazarsın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı