6000 TL'ye kadar 850W - 1000W ATX 3.0 güç kaynağı tavsiyesi

Bütçe
5000-6000

Yunus YENER

Megapat
Daha fazla  
RAM
Gskill Trident Z 32GB (16x2) DDR4 4000MHz CL18 1.40V
İşlemci
i5 13600k
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartı olarak 4070 Ti almayı düşündüğüm için sıfır satın aldığım Corsair RM850X güç kaynağımı satıp, ATX 3.0 PCI-e 5.0 standartı bir güç kaynağı almayı planlıyorum. Sistemim i5 13600K ve 4070 Ti temelli olacağı için 850W yeterli olur düşüncesindeyim. Duruma göre 1000W da tercih edebilirim. Ülkemizde satışa sunulan ve almayı düşündüğüm alternatifleri aşağıda belirtiyorum. Bu alternatifler arasından sizce hangisini tercih etmeliyim? Sizlerin farklı bir önerisi varsa belirtirseniz sevinirim.

• Corsair RM850X Shift / RM1000X Shift.
  • MSI MPG A850G / A1000G.
  • ASUS ROG loki 850W.
  • Thermaltake 850W Toughpower GF3 gen 5
  • FSP HG2-1000W gen5 Hydro G PRO.
Her ne kadar ilk tercih olarak yine Corsair düşünsemde, aralarında fiyat performans odaklı olarak MSI MPG modeli öne çıkıyor gibi.

Hocam bu her türlü işinizi görecektir ama siz bilirsiniz yine de;

PCI-e 5.0 istiyorsanız eğer o zaman bunu alın;

Loki'nin form faktörü SFX-L olduğu için onu elemeniz gerekecek.

GamersArena güvenilir mi bilmiyorum ama öyleyse orada daha uygun:

PCIE5 olmayan sürümü ile olan sürümünün iç yapılarını karşılaştırınca aynı platform olduklarını fakat iç yapıda minimal farklar olduğunu görmekteyim, performansın çok farklı olacağını sanmam ancak biraz fark olabilir. @Andar Han aynı modelin tüm ATX3.0 yükseltmeleri aynı iç yapı değilmiş bunu da gördük böylece, ama aynı platform olarak kaldığını kabul edebiliriz hala.

Hocam bu her türlü işinizi görecektir ama siz bilirsiniz yine de;

PCI-e 5.0 istiyorsanız eğer o zaman bunu alın;

@Tesla Bobini Tavsiye için teşekkürler. Zaten şu an ilk sırada attığınız beyaz Corsair RM850'nin, RM850X modeli var bende fakat sonradan 4070 TI ekran kartına yönelmek istediğim için güç kaynağını kullanmadan direkt PCIe 5.0'e yönelmek istedim.

Burada esas merak ettiğim 850W veya 1000W PCIe 5.0 modellerinde özellikle yurtdışı kullanıcıların ve yapılan incelemelerin hangi doğrultuda olduğu ve bununla alakalı edinilen bilgilerden faydalanmak. Nitekim bir yandan bende araştırmaya devam ediyorum. İçimden bir ses yeni güç kaynaklarında da tercihimin Corsair'den yana olacağını söylüyor ama önce yine de bilgi edinmekte fayda var. 😊

Loki'nin form faktörü SFX-L olduğu için onu elemeniz gerekecek.

GamersArena güvenilir mi bilmiyorum ama öyleyse orada daha uygun:

PCIE5 olmayan sürümü ile olan sürümünün iç yapılarını karşılaştırınca aynı platform olduklarını fakat iç yapıda minimal farklar olduğunu görmekteyim, performansın çok farklı olacağını sanmam ancak biraz fark olabilir. @Andar Han aynı modelin tüm ATX3.0 yükseltmeleri aynı iç yapı değilmiş bunu da gördük böylece, ama aynı platform olarak kaldığını kabul edebiliriz hala.
@Sir Benjamin Tavsiye ve uyarınız için teşekkürler. En son Loki'yi incelediğim için ASUS TUF Gaming 850G ATX 3.0 modeli yerine Loki'yi yazmışım dalgınlıkla.

Açıkçası FSP ürünlerine karşı ön yargılı birisi değilim fakat muadillerine nazaran yük altında bir tık daha sıcak çalıştığını okumuştum. Nitekim eski Corsair RMx iç yapısıyla, güncel PTM Pro iç yapısını karşılaştırdığımda FSP'nin daha az ve ufak soğutma blokları kullandığını görüyorum. Yeni Corsair Shift serisinin iç yapısını kontrol etme fırsatım ise olmadı henüz. Bilmiyorum belki gözden kaçırdığım başka bir nokta olabilir bu konuyla ilgili.

Her ne kadar 1200W ihtiyacım olmasa da, platinum sertifikaya sahip olması bir yanda da FSP'yi tercih edilebilir hale getirmiyor değil.

Neden bir Corsair Shift, MSI, Thermaltake GF3 veya TUF Gaming yerine FSP Hydro PTM Pro tercih edilmeli sizce?

@Tesla Bobini Tavsiye için teşekkürler. Zaten şu an ilk sırada attığınız beyaz Corsair RM850'nin, RM850X modeli var bende fakat sonradan 4070 TI ekran kartına yönelmek istediğim için güç kaynağını kullanmadan direkt PCIe 5.0'e yönelmek istedim.

Burada esas merak ettiğim 850W veya 1000W PCIe 5.0 modellerinde özellikle yurtdışı kullanıcıların ve yapılan incelemelerin hangi doğrultuda olduğu ve bununla alakalı edinilen bilgilerden faydalanmak. Nitekim bir yandan bende araştırmaya devam ediyorum. İçimden bir ses yeni güç kaynaklarında da tercihimin Corsair'den yana olacağını söylüyor ama önce yine de bilgi edinmekte fayda var. 😊

@Sir Benjamin Tavsiye ve uyarınız için teşekkürler. En son Loki'yi incelediğim için ASUS TUF Gaming 850G ATX 3.0 modeli yerine Loki'yi yazmışım dalgınlıkla.

Açıkçası FSP ürünlerine karşı ön yargılı birisi değilim fakat muadillerine nazaran yük altında bir tık daha sıcak çalıştığını okumuştum. Nitekim eski Corsair RMx iç yapısıyla, güncel PTM Pro iç yapısını karşılaştırdığımda FSP'nin daha az ve ufak soğutma blokları kullandığını görüyorum. Yeni Corsair Shift serisinin iç yapısını kontrol etme fırsatım ise olmadı henüz. Bilmiyorum belki gözden kaçırdığım başka bir nokta olabilir bu konuyla ilgili.

Her ne kadar 1200W ihtiyacım olmasa da, platinum sertifikaya sahip olması bir yanda da FSP'yi tercih edilebilir hale getirmiyor değil.

Neden bir Corsair Shift, MSI, Thermaltake GF3 veya TUF Gaming yerine FSP Hydro PTM Pro tercih edilmeli sizce?
Fiyat olarak daha uygun ve verebildiği güç daha fazla. O seviyede psular zaten belli bir standartın üzerinde oluyor.

Daha büyük soğutucular çok önemli değil, CWT'nin çoğu PSU'sunda imza hareketi büyük soğutucu kullanmamasıdır ama pek ısındığını göremezsiniz yine devre elemanlarının. Sıcak çalışma mevzusu modelden modele değişir, zaten standart olan 40-50 derece arası bir sıcaklıkla çalışır neredeyse tüm PSU'lar.

Ben tercihimi PTM Pro'dan yana kullanırdım. Corsair RMx Shift düz RMx kadar iyi değil ona baktım, A-G pek iyi değil bu seçenekler arasında, TUF Gold serisinin incelemesi yok, GF3 850'de sekonder kapasitör kalitesi düşük ve performans meh. Ripple harici diğer konularda o kadar da iyi bir performansı yok.

Daha büyük soğutucular çok önemli değil, CWT'nin çoğu PSU'sunda imza hareketi büyük soğutucu kullanmamasıdır ama pek ısındığını göremezsiniz yine devre elemanlarının. Sıcak çalışma mevzusu modelden modele değişir, zaten standart olan 40-50 derece arası bir sıcaklıkla çalışır neredeyse tüm PSU'lar.

Ben tercihimi PTM Pro'dan yana kullanırdım. Corsair RMx Shift düz RMx kadar iyi değil ona baktım, A-G pek iyi değil bu seçenekler arasında, TUF Gold serisinin incelemesi yok, GF3 850'de sekonder kapasitör kalitesi düşük ve performans meh. Ripple harici diğer konularda o kadar da iyi bir performansı yok.
Anladım, teşekkürler. Özellikle PSU karşılaştırmaları yaparken hwbusters incelemelerinden yararlanıyorum. Benimde gördüğüm kadarıyla genel anlamda PTM Pro bir adım önde. Tabi yeni çıkan PTM Ti Pro'yu saymazsak.

Peki Asus ROG Strix 850W Gold Aura Edition hakkında bir bilginiz var mı? İncelediğim kadarıyla kendi sınıfında gayet iyi teknik verileri var. Birazda ekosistemle uyumlu olmasını istediğim için bu güç kaynağına da yönelebilirim.

Sizce 4070 Ti ve i5 13600k tabanlı bir sistem için konuştuğumuzu düşünürsek, 5500 TL verip 850w Aura mı, 5100 TL verip PTM Pro 1200W mı tercih edilmeli? PTM Ti Pro'nun ülkemize girmesi muhtemelen biraz zaman alır. Tercihim büyük olasılıkla sözünü ettiğim bu iki PSU (aura ve ptm pro) arasında olacak. 🤔

Teşekkürler fakat beklentilerimi tam manasıyla karşılayan bir PSU değil maalesef.

@Yunus YENER

Sırf ekosistem için 350W'tan vazgeçmezdim şahsen, üstelik bir de daha pahalı. PTM Pro'yu almanızı öneririm.

@Sir Benjamin Görüş ve tavsiyeleriniz için teşekkürler tekrar, gerçekten yardımcı oldu. PTM Pro'dan devam o halde. En azından sistem güncellemelerinde 850w yeter mi yetmez mi şüphesi yaşamam ileride. 👍

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı