60Hz ile 144Hz arasinda hiçbir fark göremedim

Mouse imlecini oynatırken bile fark bas bas bağrıyor. Fortnite akıcı bir oyun olduğun için 144 HZ çok farkeder. Büyük ihtimalle FPS kaynaklı 144'e yetişemediği için.

Arkadaslar hiçbir fark ya da oyun icinde avantaj görmedim yoksa bu 144Hz olayi bir pazarlama stratejisi mi ya da sehir efsanesi mi?

Evet ilk defa 144Hz bir monitör kullaniyorum. NVIDIA kartimin ayarlarini 144Hz olarak ayarladim fakat bunun haricinde hangi ayarlari yapmami tavsiye edersiniz?

Oyunda FPS değerini 145'e çek düzelir.

Fark olmaz olur mu çok bariz fark var. Misal şu an bile bazen Battlefield 1'de 60 Hz olarak deniyorum oyun sanki takılıyor gibi geliyor bana. 144 Hz ise yağ gibi. Ki Battlefield 1'de 100 FPS civarı alıyorum 60 ile 100 arasındaki farkı bile çok keskin şekilde hissediyorum.

Gözlerimde bir Problem olabilir mi ? Malesef 144Hz bende dünyalar kadar bir fark yasatmadi.
Fark olmaz olur mu çok bariz fark var. Misal şu an bile bazen Battlefield 1'de 60 Hz olarak deniyorum oyun sanki takılıyor gibi geliyor bana. 144 Hz ise yağ gibi. Ki Battlefield 1'de 100 FPS civarı alıyorum 60 ile 100 arasındaki farkı bile çok keskin şekilde hissediyorum.
Ben 60hz Monitörüm ile hic oyun takılıyor gibi bir fark hissetmedim 1ms TN panel bir Monitör.
Belkide 144hz Monitörde 60hz e çekince böyle bir deneyim yaşatiyor.
Mutlaka bir fark vardır ama bu fark dünyalar kadar degil acikcasi.Ben farki göremedim ve aldigim oyun zevkinde hic bir degisiklik yaratmadı.
Ayarları düşürüp 144 fps yakalamaya hatta üstüne çıkmaya çalışın veya vsync açın. 120fps'de fark olur fakat gözünüze yansımayabilir. monitör kaç ms?
Monitör NVIDIA G-SYNC uyumlu fakat şu anda kullandigim kart Gtx 970 ve malesef G-SYNC uyumlu degil , oyunda ayarlari kistigim halde 120-144 FPS arasi gidip geliyor.Sizce G-SYNC uyumlu daha ist düzey bir Grafikkarti mi gerekli ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı