Çözüldü 60Hz mönitörde maksimum 60 FPS mi alırım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
60 FPS'den fazla alırsın.
Senin görebildiğin FPS 60'dir.
İnsan gözü ile tabii ki.
60 FPS'den fazla alsan bile tadını çıkaramazsın.
  • 60 Hz monitör, saniyede sadece 60 kare gösterebilir.
  • Öte yandan oyun, monitöre 60 kareden fazla yollayabilir. Yani oyunu 120 kare ile de oynayabilirsiniz.
  • Oyunu 60 FPS yerine 120 FPS ile oynamak 60 Hz monitörde de akıcılık farkı yaratır.
  • Lakin yine de monitör saniyede 60 kare göstereceğinden kısıtlanırsınız.
60 FPS'den fazla alsan bile tadını çıkaramazsın.
Gibi gibi...

60 Hz ile 300 FPS de alabilirsiniz, 1.000 de alabilirsiniz. Sadece ekranınız size 60 Hz'lik görüntü sağlayacaktır ki bu da 60 FPS'e denk. Özetlemek gerekirse sisteminizin gücü ne kadar iyiyse o kadar FPS alırsınız ama monitörünüzde gördüğünüz görüntü 60 FPS olacaktır diyebiliriz.

• 60 Hz monitör, saniyede sadece 60 kare gösterebilir.
  • Öte yandan oyun, monitöre 60 kareden fazla yollayabilir. Yani oyunu 120 kare ile de oynayabilirsiniz.
  • Oyunu 60 FPS yerine 120 FPS ile oynamak 60 Hz monitörde de akıcılık farkı yaratır.
  • Lakin yine de monitör saniyede 60 kare göstereceğinden kısıtlanırsınız.

Gibi gibi...
Akıcılık hissiyatı olduğunu düşünmüyorum hocam. 60 Hz monitörde 200 FPS aldığım zaman ekran karıncalanıyor gibi ani mouse çevirişinde dahi drop yer gibi onu kendi gözümle görebiliyordum her hangi bir kasma olmuyor veya donma. Bunu tek ben mi fark ediyorum.

Ek olarak konuya faydalı bir video bırakmak istiyorum. Bu konu hakkında merak edeceğiniz birçok şey derli toplu bir biçimde işlenmiş. İngilizceniz varsa izlemenizi öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı