6100 TL Intel i7 6700K GTX 1070 vs GTX 1080 Sistem Toplama

Estafurullah arkadaslar :D :p
Bunu hak ediyorsunuz ama gerçekten :).
Bu arada bana nedense S340 daha hoş gözüktüğü için alcam. Yoksa Mastercase 5'li toplayacaktım ancak çok büyük olduğunu düşündüm ve daha çok küçük, daadlı (tatlı), siyah kırmızı bir sistem olsun istedim. Hem de PSU örtüsü çok hoş durduğu için S340 seçtim.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

furkan bey vallahi S340 çok güzel bir kasa hatta bana göre fiyatının en iyisi ama H440 ayrı bir efsane gibi geliyor ihtişamlı bir şey.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hocam bütçeyi zorlayıp şöyle bir sistem yapmaya çalışacağım ama bütçe elvermezse S340 alacağım.

• Anakart: MSI Gaming M7 840₺
  • Ekran Kartı: GTX 1080 (Amazon'dan alınacak.) 2500₺ (En fazla bu olmazsa 1070 devam)
  • İşlemci: Intel i7 6700K 1200₺
  • Bellek: Kingston HyperX Fury 8GB 2400MHz 110₺
  • Soğutucu: Silverstone TD02-LITE 295₺
  • HDD: WD 1 TB 7200Rpm 170 ₺
  • SSD: (İleride alınacak.)
  • PSU: EVGA 650 GQ (Amazon'dan alınacak.) 270₺
  • Kasa: NZXT H440 500₺ (Bütçe yetmezse S340.)
  • Monitör: ASUS VX228H 570₺
Toplam 6455₺

Anakarti M5 yapip ramleri 16gb yapmak cok daha verimli olacak senin icin bence. Zaten fazla oc de yapmicam diyorsun. ;) veya bir tane 120gb lik SSD de olabilir.

Hocam öyle de M7'nin kapasitör kalitesi olsun, Bios Flashback, faz sayısı olsun beni çekiyor ama mantıksız olacağını da biliyorum çok ilginç bir durumdayım. Malum MSI bu seride anakartın modelindeki rakam arttıkça daha kaliteli malzeme kullanılmış ve benim için ömrü ve sağlamlığı da önemli biraz.

İlginç olan 1 hafta önce olsa bir anakarta bu kadar para vermeye delilik gibi bakardım.

Hocam siz niye M5 değiil de M7 aldınız tek fark OC mi sizce ? Yani malzeme kalitesi filan artıyor diye okudum bir yerde ama. Eğer öyleyse 140 fazla verip onu almak çok daha yararlı olur bir kez alacağız sonuçta ama derseniz ki sadece OC başka hiçbir fark yok o zaman gerek yok tabi.

Konu nasıl gidiyor sorun çözüldü mü bilmiyorum ama şunu söyleyeyim monitörü 144 hertz seç. Yani bütün sistemi yaptıktan sonra sistemi 500 liralık 60 hertz monitöre bırakma. Düzgün bir şey al. Şunu da söyleyeyim i 5 6600 K yerine i 7 6700 al. Öyle geçerken biri i 5 6600 K önermiş. Asus VG248QE alsan 1100 lira falan 5000 liraya i 5 6600 ile 1080 alınır. Ya da sen amazondan alışveriş yapacaksın buyurun Choose A Monitor - PCPartPicker buradan kendine uygun freesync veya g-sync destekleyen monitör alırsın. 1080 p freesync g-sync destekleyen monitörleri de var baya ucuza geliyor.

Hocam öyle de M7'nin kapasitör kalitesi olsun, Bios Flashback, faz sayısı olsun beni çekiyor ama mantıksız olacağını da biliyorum çok ilginç bir durumdayım. Malum MSI bu seride anakartın modelindeki rakam arttıkça daha kaliteli malzeme kullanılmış ve benim için ömrü ve sağlamlığı da önemli biraz.

İlginç olan 1 hafta önce olsa bir anakarta bu kadar para vermeye delilik gibi bakardım.

Hocam siz niye M5 değiil de M7 aldınız tek fark OC mi sizce ? Yani malzeme kalitesi filan artıyor diye okudum bir yerde ama. Eğer öyleyse 140 fazla verip onu almak çok daha yararlı olur bir kez alacağız sonuçta ama derseniz ki sadece OC başka hiçbir fark yok o zaman gerek yok tabi.
Ben de uzun süre ikisi arasındaki farkı araştırdım ama OC'dan başka bir şey olmadığını öğrenmiştim. Tabii ki de 1-2 şeyi daha kaliteli yapmışlardır ama 140TL verecek kadar bir şey yok. M5 de seni uzun yıllar götürür M7 de. İkisi arasında kaldığım zaman GTX1070 geldi ve Tomahawk AC'yi görünce hayran oldum ve Tomahawk AC alacağım. Çünkü Tomahawk'da kendi içinden Bluetooth ve AC destekli Wi-Fi var. Tabii sana yaramayabilir ama bu tür oyuncu ürünleri arasında kalite farkı müthiş farklarda olmaz.

@Glitchy Tek fark OC degil tabiki. Hani ne diyim ses karti biraz daha iyi, sonra kapasitör sayisi olsun, usb sayisi olsun, sogutucusu olsun ama yani OC kapasitesi daha yüksek oldugu icin normal tabi. Yani söle sölim parcalar bir kademe bir tik M5'in üstünde ama bu oyunlarda veya günlük kullanimlarda falan pek fark yaratmicak. M5 benim de ilk tercihim di aslinda ve alsaydim da memnunluk acisindan gene ayni sey olacakti ama madem bende M7 alabilecek para var o zaman neden almim ki ben OC ile de ugrasacam ;)

@Spontune Monitör konusunda KESINLIKLE katiliyorum. 144hz lik bir monitör alirsan @Glitchy bildigin oyun zevkin artiyor hatta bakis acin degisiyor ;) Islemci konusuna gelince de eger ki K ibareli bir islemci almicaksan o zaman anakarta bu kadar yatirim yapmana da gerek yok bence. Tamamen kendi fikrim ve daha düsük sekmentte cok güzel anakartlar da var. Hatta söle bir sey aklima geldi benim de simdi siyah beyaz bir dizayn'a ne dersin? :) alacaksin MSI Krait anakart bir de MSI GTX 1080 Armor tadindan yenmez ;)

Örnek olsun diye linkleri atacam fiyatlarini arastirirsin:
MSI Z170A KRAIT GAMING R6 SIEGE Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz(O.C.) HDMI Anakart
GeForce GTX 1080 ARMOR 8G OC | MSI Türkiye | Graphics card - The world leader in display performance
NZXT S340 - S Serisi - Kasa - Tüm Ürünler
Ayni zamanda Silverstone und TD02-LITE'i da siyah beyaz yani cok güzel uyumlu olur. HyperX Furyler de siyah Ram. Uff bak tadindan yenmez var ya xD Yani simdi aklini celmek gibi olmasin ama dehset bir görünümü olur. :D

Evga'nin erkan karti da iyi gider buna dizayn olarak ve Türkiye'de gecerli garantisi var demistiniz. EVGA'nin GTX 1080 FTW modelini alabilirsen onu al.

@Spontune Hocam i7 alınacak zaten o konuda sıkıntı yok da monitör olayını ileride upgrade etmeyi düşünüyorum. Yani haklısınız 60Hz hakkını vermez ama monitör olayı bende (y). İleride upgrade edene kadar Asus VX228H beni idare edecektir hayatımda FHD kullanmamış biri olarak.

@furkanxdgs4 Bende hep laptop kullanıcısı olduğum için masaüstü anakartlarında Wi-Fi olmadığını öğrenince şok olmuştum ama eskiden heçkır olmaya çalıştığım zamanlardan kalan bir Asus Wi-Fi adaptörü var evde şükür :D. Ki sanırım ethernet kullanacağım hızından dolayı.

@Shamo Açıkçası bende düşünmüştüm siyah beyaz odama da iyi giderdi hem ama MSI'ın sevdiğim ürünlerinin hep kırmızı siyah olması beni bundan alı koyacak gibi:ROFL:. Yani anakartta kesinlikle M5 ya da M7 düşünüyorum çünkü özellikleri filan olsun. İşlemcim i7 6700K o ne ara 6600 oldu anlamadım bir yerde filan yanlış yazdım herhalde. Hocam yani kendimin en sevmediğim özelliklerimden biri bu böyle bir şeye taktım mı takıyorum yani. Biliyorum M5'in hayli hayli yeteceğini ama M7 beynimi yiyor. Bu sistemi bir kez alacaksın neden 140 ₺ fazla verip daha iyi ses ve kalite almıyorsun diye yankılanıyor kafamda. Ama bir yandan da doğru geliyor bu sistemi baya uzun bir süre kullanacağım büyük bir parça değişimi olmadan büyük ihtimal.

Hahahahaha :D Bir yerlerde bir arkadas I5 6600k tavsiye etmisti onu kastediyor. Sen bos ver sen zaten I7 6700k yi alacaksin gibi görünüyor. :) Kardes icin nasil rahat edecekse öle yap!!! :D Bende bu arada siyah beyaz yapacaktim ilk basta ama krait serisiylen gitmek istemedim ve bir ara bu anakarti almayi bile düsünüyordum Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION | MSI Global | Motherboard - The world leader in motherboard design düsünüyorum da simdi neden ben bu anakarttan vaz gectigimi de tam hatirlamiyorum. :vaybe: :D Büyük ihtimalle diger birlesenlerden kismak istemedigim icin almamisimdir.

@Spontune Hocam i7 alınacak zaten o konuda sıkıntı yok da monitör olayını ileride upgrade etmeyi düşünüyorum. Yani haklısınız 60Hz hakkını vermez ama monitör olayı bende (y). İleride upgrade edene kadar Asus VX228H beni idare edecektir hayatımda FHD kullanmamış biri olarak.

@furkanxdgs4 Bende hep laptop kullanıcısı olduğum için masaüstü anakartlarında Wi-Fi olmadığını öğrenince şok olmuştum ama eskiden heçkır olmaya çalıştığım zamanlardan kalan bir Asus Wi-Fi adaptörü var evde şükür :D. Ki sanırım ethernet kullanacağım hızından dolayı.

@Shamo Açıkçası bende düşünmüştüm siyah beyaz odama da iyi giderdi hem ama MSI'ın sevdiğim ürünlerinin hep kırmızı siyah olması beni bundan alı koyacak gibi:ROFL:. Yani anakartta kesinlikle M5 ya da M7 düşünüyorum çünkü özellikleri filan olsun. İşlemcim i7 6700K o ne ara 6600 oldu anlamadım bir yerde filan yanlış yazdım herhalde. Hocam yani kendimin en sevmediğim özelliklerimden biri bu böyle bir şeye taktım mı takıyorum yani. Biliyorum M5'in hayli hayli yeteceğini ama M7 beynimi yiyor. Bu sistemi bir kez alacaksın neden 140 ₺ fazla verip daha iyi ses ve kalite almıyorsun diye yankılanıyor kafamda. Ama bir yandan da doğru geliyor bu sistemi baya uzun bir süre kullanacağım büyük bir parça değişimi olmadan büyük ihtimal.
M7 konusunda haklısın. Zaten ben de Tomahawk önermemiştim. Sadece aralarındaki kalite farkının uçuk noktalarda olmadığını anlatmak istedim. İstersen M7 alabilirsin ama RAM'ini 16GB yapmanı öneririm çünkü uzun zaman yükseltme yapmayacaksan RAM önemli. M7'nin ses kalitesi daha iyi olabilir ancak bu farkı 10TL'lik hoparlörlerde yaşayamazsın. Üst seviye bir ses sistemin yoksa aradaki fark yok denecek kadar azdır. Ama M5 aldığın zaman keşke diyeceksin çünkü bir kere o aklında kaldı. M7 al ki kafan rahat olsun diyorum ben. Tabii ki karar senin ama bence M5 alırsan M7 aklından çıkmaz.
Renk konusunda ise kırmızı ve siyah fışkırdığı zaman o kadar tatlı olmadığı görüşündeyim ben. Bence beyaz anakarta kırmızı kablolar ve ledlerle siyah bir S340 çok yakışır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı