Çözüldü 63 ortalama ile sorumlu geçilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xelys

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
10. sınıf öğrencisiyim bu sene ortalamam 63. 3 dersten kaldım. Baraj derslerden kalmadım. Sınıfı sorumlu mu geçiyorum? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hayır diye biliyorum. Sorumlu geçmen için baraj dersten kalman gerek sanırım.

Öğrencinin bir derste başarılı sayılabilmesi için o dersin ortalaması en az 50 olmalıdır. Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve zayıfı olmayan bir öğrenci doğrudan sınıfı geçer. Öğrencinin ortalama puanı 50 ve üzerinde ve 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer. Ortalaması 50 puanın altında ve 3 zayıflı öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmek zorunda kalır. Ortalaması 50 puanın altında ve 4 veya 4 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfta kalır, sınıf tekrarı yapar.

Kaynak : Lisede Kaç Dersten Kalınca Sınıfta Kalınır? 3 Dersten Kalınca Sınıfta Kalınır mı?

Öğrencinin bir derste başarılı sayılabilmesi için o dersin ortalaması en az 50 olmalıdır. Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve zayıfı olmayan bir öğrenci doğrudan sınıfı geçer. Öğrencinin ortalama puanı 50 ve üzerinde ve 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer. Ortalaması 50 puanın altında ve 3 zayıflı öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmek zorunda kalır. Ortalaması 50 puanın altında ve 4 veya 4 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfta kalır, sınıf tekrarı yapar.

Kaynak : Lisede Kaç Dersten Kalınca Sınıfta Kalınır? 3 Dersten Kalınca Sınıfta Kalınır mı?

Çözüm

Yardımınız için teşekkür ederim. Yönetmelik genelde değiştiği için ve mevzuat karışık olduğu için anlamak zor oluyor.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı