65.000 TL hazır sistem önerisi

GhostOps

Decipat
Makaleler
1
Tek tek parça almamamın sebebi, RAM fiyatlarının neredeyse ekran kartı fiyatlarıyla yarışacak seviyeye gelmiş olması. Bu yüzden parça toplamayı düşünmüyorum. Ayrıca “super” serisini beklemeyi planlamıştım, fakat çıkış süreci uzadı ve zam geleceğini öğrendiğim için direkt hazır sistem almaya karar verdim.

İstediğim sistemde özellikler şöyle:

• İşlemci: AMD.
  • Anakart: ATX form faktörü, B650 veya üstü yonga seti.
  • Ekran kartı: En az RTX 5060 Ti / RTX 5070 veya üstü.
  • Depolama: 1 TB SSD (yeterli)
  • Güç kaynağı: 750W veya üzeri.
  • Kasa: Akvaryum tarzı, ATX destekli, iç hacmi geniş, malzeme kalitesi ve fanları iyi olan bir kasa (fiyat/performans odaklı olması yeterli)
  • Soğutma: Ekstra soğutucuya ihtiyacım yok, mevcut soğutucum yeterli.

Tek tek parça almamamın sebebi, RAM fiyatlarının neredeyse ekran kartı fiyatlarıyla yarışacak seviyeye gelmiş olması. Bu yüzden parça toplamayı düşünmüyorum. Ayrıca “super” serisini beklemeyi planlamıştım, fakat çıkış süreci uzadı ve zam geleceğini öğrendiğim için direkt hazır sistem almaya karar verdim.

İstediğim sistemde özellikler şöyle:

• İşlemci: AMD.
  • Anakart: ATX form faktörü, B650 veya üstü yonga seti.
  • Ekran kartı: En az RTX 5060 Ti / RTX 5070 veya üstü.
  • Depolama: 1 TB SSD (yeterli)
  • Güç kaynağı: 750W veya üzeri.
  • Kasa: Akvaryum tarzı, ATX destekli, iç hacmi geniş, malzeme kalitesi ve fanları iyi olan bir kasa (fiyat/performans odaklı olması yeterli)
  • Soğutma: Ekstra soğutucuya ihtiyacım yok, mevcut soğutucum yeterli.

Hocam tek tek toplamak daha mantıklı.

Evet ama RAM'lar çok kazık o yüzden soğudum ayrıca tek tek toplamam için 1 ay gözlem yapmam lazım piyasalara ve parçalara o kadar zamanım yok sürekli indirim kovalamam gerekiyor.

Eklemek isterim ekran kartlarına zamlar yansımadan almam lazım.

Merhaba aynı konu başlığı ile bir hafta bakındım. İmzanızda güzel bir sistem görüyorum.
65bin'e 5070 düzen bir sistem toplamak bana açıkcası iyi hissettirmiyor. Geçen hafta Hazır Sistemler'in çoğu parça seçenek stokları tükenmişti özelleştirmelerde bile sorun vardı.
Ama tek tek toplarsanızda aşağı yukarır hazır sistemlerle aynı fiyatlara geliyor ve doğru parçalarla güzel bir sistem topluyorsunuz. Şuan yapabileceğiniz en güzel şey Hazır sistem kampanya indirim beklemek , kasım yeni bittiğinden fiyatlara yalandan zam yaptılar.

Acil lazımsa şunu önerebilirim:
5060ti için : 47.636,04 TL
anakart B650M-R yapın, SSDyi Lexar 2TB yapin , KASA yı XPG 750w+ gold olanı seçin.

Merhaba aynı konu başlığı ile bir hafta bakındım. İmzanızda güzel bir sistem görüyorum.
65Bin'e 5070 düzen bir sistem toplamak bana açıkçası iyi hissettirmiyor. Geçen hafta hazır Sistemler'in çoğu parça seçenek stokları tükenmişti özelleştirmelerde bile sorun vardı.
Ama tek tek toplarsanızda aşağı yukarır hazır sistemlerle aynı fiyatlara geliyor ve doğru parçalarla güzel bir sistem topluyorsunuz. Şu an yapabileceğiniz en güzel şey hazır sistem kampanya indirim beklemek, Kasım yeni bittiğinden fiyatlara yalandan zam yaptılar.

Acil lazımsa şunu önerebilirim:
5060 Ti için: 47.636, 04 TL
Anakart B650M-R yapın, SSD'yi Lexar 2TB yapin, kasa yı XPG 750W+ Gold olanı seçin.

8 GB ekran kartı alınmaz.

Bu bütçede söylediğin parçalara ulaşmak zor.

İmkansız zaten bunun istediği fiyata yapmak.

8 GB ekran kartı alınmaz.
16 olarak görmüşüm ben onu kusura bakmayın. Evet bu bütçelere bilgisayar alıyorken güzel almak lazım bütçeyi zorlayıp.
4qard 'ın önerdiği sistem güzel. RAM'leri değiştir bence. SSD'yi de sonradan al yada hazır değiştir. 1080p kullancaksa 8GB ekran kartıda yetiyor bu arada.

İmkansız zaten bunun istediği fiyata yapmak.
geçen hafta 70 bine 9070XT'li 7800x3d'li sistem oluyordu fakat indirimin bindirimleri geldiğinden şuanda zor gibi.

Ekran kartı AMD düşünürseniz işler kolaylaşabilir.

Ben buldum bile ama neyse bakalım daha iyisi olacak mı önerilerinizi bekliyorum.
Ben de toplayacağım ama kaçınılmaz yani ram fiyatları ve fiyatlar bu haldeyken hazır sistemlerin çok çok daha düşük fiyatlara satılması olası değil. Umarım öyle bir imkan olur da ben de hazır sistem alırım direkt.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı