65 bin TL'ye laptop önerisi

Bütçe
60000
Uygulamayı kullanmadan önce HDR açık olunca kapatmadan kullandırmıyor zaten. Ben renkleri en doğru renginde görmek amaçlı kullanmak için hangi ayarı kullanmamı önerirsiniz?

İçerik üretimi programlarında Adobe RGB - DCI-P3 profili iş görür fazlasıyla. Film falan izlerken profile gerek yok. HDR açın hocam. Keyfi orada. HDR performansı nasıl? Kalibre etmeniz gerek Ti mi hiç?

İçerik üretimi programlarında Adobe RGB - DCI-P3 profili iş görür fazlasıyla. Film falan izlerken profile gerek yok. HDR açın hocam. Keyfi orada. HDR performansı nasıl? Kalibre etmeniz gerek Ti mi hiç?

Hocam vallaha HDR daha önceden hiç kullanmadığım için kalite düşmüş gibi geldi hatta bana :D

Tamamdır hocam daha önce hiç laptop sahibi olmadığım için biraz bilgisiz kalabilirim ama denerim. :D

Hocam gemi hazırlıklarından maalesef inceleme hazırlayabilecek bir vaktim olacağını sanmıyorum fakat ürüne gerçekten bayıldım. Alacaklara söyleyebileceğim tek eksi yön kurulumu uğraştırıcı SSD'yi başta görmüyor 2 USB ile hem Windows hem de SSD'nin driverını kurmanız gerekiyor. Onun haricinde OLED teknolojisi gerçekten inanılmaz bir şey şu an masaüstünü kullanmak istemiyorum monitörlerim IPS panel olduğu için :D. Sadece 5-10 dakika gibi kısa bir süre Hellblade 2 oyununu deneme fırsatım oldu 2K çözünürlükte full ayarlar ve DLSS kalite ayarında 70 FPS civarlarında değerler aldım hep ve beni yeterince tatmin etti OLED ve HDR ile oynanabilecek en iyi oyunlardan biri olabilir belki de. Güzel bir kulaklık eşliğinde resmen büyülendim sahnenin içinde gibi hissettiriyordu. Sıcaklık değerleri eğimli bir standın üzerinde aşırı yükte ara sıra maksimum 97 dereceleri gördü. 14 inch kesinlikle doğru karar olmuş benim için daha büyük ve ağır bir ürün kesinlikle gemiden döndüğümde rafa kaldırılacak bir şeye dönüşecekti. Tekrardan değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

@745396
Kurulum konusunda biraz detay verebilir misiniz? Ben de yarın kuracağım. Nelere dikkat etmeli.

Nasıl hocam? Şimdi iyi değil mi görüntü kalitesi?

Hocam görüntü güzel sorun yok HDR ile daha az tatmin ediyor sadece beni belki film izlerken daha güzel hissettirir ama denemedim.

Kurulum konusunda biraz detay verebilir misiniz? Ben de yarın kuracağım. Nelere dikkat etmeli.

Hocam bir USB'yi Windows kurulum için ayırın başka bir USB'yi de SSD'yi görmesi için driver dosyası için ayırın. Ben şu videoyu izleyerek yaptım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam görüntü güzel sorun yok HDR ile daha az tatmin ediyor sadece beni belki film izlerken daha güzel hissettirir ama denemedim.

Evet hocam HDR içerikli YouTube izlerseniz ya da oyun oynarsanız farkı hissederseniz. Windows'ta ayarlar ekran kısmında HDR kullan menüsünde varsayılan HDR profil ne?
Yine HDR modunda true color hiç mi açılmıyor?
Profil yoksa Microsoft mağazadan HDR kalibrasyon yapabilirsiniz. Yaptığınız kalibrasyon beğenmezseniz renk yönetimi üzerinden silebilirsiniz.
Kusura bakmayın hocam merak ediyorum sadece 😁

Bu 4K ve HDR video. Bazı noktalarda beyazlık fazla. Sebebi Windows ekran alıntı aracı ya da oyunlarda NVIDIA kayıt özelliiği HDR desteklemiyor (emin değilim) görüntü bozuk gibi gelse bile mükemmel kalite. HDR açıkken izlemenizi tavsiye ederim.

VID_20250207_102247.mp4 bu telefon kaydı ise 4K HDR açıkken beyaz noktaların gerçekte görüntüsü (kaydın aksine pürüzsüz görüntü)

Standart 4K sdr kaydı. Farklı bir görüntü yok. sdr.mp4

Kayıtlardan görüntü kalitesi pek belli olmasa da özellikle parlaklık çok belli. Bir HDR profili ile çok lezzetli OLED deneyimi yaşarsınız.

Son düzenleme:
Evet hocam HDR içerikli YouTube izlerseniz ya da oyun oynarsanız farkı hissederseniz. Windows'ta ayarlar ekran kısmında HDR kullan menüsünde varsayılan HDR profil ne?
Yine HDR modunda true color hiç mi açılmıyor?
Profil yoksa Microsoft mağazadan HDR kalibrasyon yapabilirsiniz. Yaptığınız kalibrasyon beğenmezseniz renk yönetimi üzerinden silebilirsiniz.
Kusura bakmayın hocam merak ediyorum sadece 😁

Bu 4K ve HDR video. Bazı noktalarda beyazlık fazla. Sebebi Windows ekran alıntı aracı ya da oyunlarda NVIDIA kayıt özelliiği HDR desteklemiyor (emin değilim) görüntü bozuk gibi gelse bile mükemmel kalite. HDR açıkken izlemenizi tavsiye ederim.

VID_20250207_102247.mp4 bu telefon kaydı ise 4K HDR açıkken beyaz noktaların gerçekte görüntüsü (kaydın aksine pürüzsüz görüntü)

Standart 4K sdr kaydı. Farklı bir görüntü yok. sdr.mp4

Kayıtlardan görüntü kalitesi pek belli olmasa da özellikle parlaklık çok belli. Bir HDR profili ile çok lezzetli OLED deneyimi yaşarsınız.

Hocam Windows'un HDR uygulamasında kalibrasyon yaparak bir profil oluşturdum. Onu kullandıktan sonra MSI true color da düzenleme yapamıyorsun maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı