650.000 TL'ye aile için araç önerisi

10-12 sene uzun bir süre. 0 arac almak daha mantıklı olur.
Egeada dizel yerine hybrid olsa nasıl olur ? Dizel kadar yakabilir mi?

Taşıt kredisi hakkında bilgisi olan var mı ? En fazla ne kadar çekebiliyoruz ya da devlet bankaları taşıt kredisi veriyor mu ?

Son düzenleme:
Daha kaliteli araç için 2. El düşünüyorum ama sıfırın cazibesi de bir başka megane 1.3 yakıt olarak üzer mi aylık 800 900 km yapıyorum
Turbolu araçlarda kullanım farkı daha çok oluyor bende 1.3 TCe Megane var şehir içi 5,5-6 litre yakıyor, ama güç var diye performanslı kullanırsanız tabiki 8 litreleri görmek hayal olmaz. Ben yakıt ve performanstan oldukça memnunum. Corollaya gelince 1.6 132bg olan motoru alırsanız üzeceğini düşünmüyorum ama tabiki TCe motorun performansı çok üst seviye 140bg 240nm tork. LPG düşünüyorsanız ama Megane için çok maliyetli o durumda Corollaya yönelin.

Turbo'lu araçlarda kullanım farkı daha çok oluyor bende 1.3 tce Megane var şehir içi 5, 5-6 litre yakıyor, ama güç var diye performanslı kullanırsanız tabii ki 8 litreleri görmek hayal olmaz. Ben yakıt ve performanstan oldukça memnunum. Corollaya gelince 1.6 132bg olan motoru alırsanız üzeceğini düşünmüyorum ama tabii ki tce motorun performansı çok üst seviye 140bg 240nm tork. LPG düşünüyorsanız ama Megane için çok maliyetli o durumda corollaya yönelin.

Hocam nasıl 5.5 yaktınız? 1.3 tce az sürmedim şehir içi 7 altı görmedim gazlayarak sürdüğümde 10-11 litre çok rahat görüyorum tamam gerçekten çok başarılı bir motor ama yakıt olarak kesinlikle iyi değil sadece normal.

Turbolu araçlarda kullanım farkı daha çok oluyor bende 1.3 TCe Megane var şehir içi 5,5-6 litre yakıyor, ama güç var diye performanslı kullanırsanız tabiki 8 litreleri görmek hayal olmaz. Ben yakıt ve performanstan oldukça memnunum. Corollaya gelince 1.6 132bg olan motoru alırsanız üzeceğini düşünmüyorum ama tabiki TCe motorun performansı çok üst seviye 140bg 240nm tork. LPG düşünüyorsanız ama Megane için çok maliyetli o durumda Corollaya yönelin.
Ben şehir içi sakin kullanırım güzergahımda da çok dur kalk olayı yok 20 km gidiş 20 km geliş yapıyorum 5 6 litre yaktırabilir miyim?

Hocam nasıl 5.5 yaktınız? 1.3 tce az sürmedim şehir içi 7 altı görmedim gazlayarak sürdüğümde 10-11 litre çok rahat görüyorum tamam gerçekten çok başarılı bir motor ama yakıt olarak kesinlikle iyi değil sadece normal.
Güzergahtan, sürüş stilinden, trafik yoğunluğundan oldukça fark ediyor, özellikle araç ağır olduğu için (1397kg olması lazım) dur kalk trafikte yakıt artıyor. Benim güzergah 20-25km ve çok fazla yokuş vs yok. Çok trafiğe de girmiyorum ve aracı sakin kullanırım. Bayramda vs Ankara boş olduğu zamanlarda 4.6 ya kadar düştüğü bile oluyor. Etkenler çok fazla lastik basıncınız bile fark yaratacaktır. Bu arada benim araç 7 ileri EDC ama bacanağımda 6 ileri manuel var beraber 2020 de sıfır aldık ve onun güzergah daha yoğun, yokuş vs olmasına rağmen o da 6 ila 6,5 litre arasında yakıyor. Çok kısa mesafelerde kullanıyorsanız veya sokak aralarında onunda etkisi vardır tabiki. Ben dediğim gibi tek marşta 20 km yapıyorum. Motor ideal sıcaklıklarda verimli çalışıyor.

Ben şehir içi sakin kullanırım güzergahımda da çok dur kalk olayı yok 20 km gidiş 20 km geliş yapıyorum 5 6 litre yaktırabilir miyim?
Yoğun trafiğe girmiyorsanız bence o civarda yakarsınız sakin kullanımda. Zaten araç güçlü olduğu için gaza yüklenmeye gerek kalmıyor ve süzülmesi de gayet iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı