6500-7500 TL'ye RTX sistem tavsiyesi

Bütçe
6500-7500 tl

berkaysson

Centipat
Katılım
13 Kasım 2019
Mesajlar
20
Arkadaşlar merhaba. Konuda belirttiğim gibi bu bütçede bir PC topladım ve birkaç sorum var, cevaplarsanız çok sevinirim. Topladığım PC aşağıdakidir fakat oradaki güç kaynağı yerine şunu düşünüyorum, fiyat hemen hemen aynı "PSU". Ayrıca bu sistemi kendim montaj edeceğim için internette N11 gibi, Akakçe gibi sitelerden çok daha ucuza buldum. 6800 civarına kadar fiyatı çekebildim, yani 600-700 TL kadar fazla bütçem var. Tavsiyelere açığım. Sorularım da şunlar;

1.) Piyasadaki RDR2 ve Cyberpunk gibi oyunları ve dizayn çizim (AutoCAD, tekla structure gibi programlar) programlarını kullanan biri olarak bu sistem beni ne kadar tatmin eder ve kaç yıl dayanır?
2.) Soğutucu için şu an AMD Ryzen 5 kutusunun içinde geleni kullanmayı düşünüyorum. Yeter mi? Yetmez diyorsanız bütçem dahilinde tavsiyeniz nedir?
3.) Kasa ve ana-kartta çok ekonomik tercihler yaptım. Bunun bana nasıl bir zararı olur?
 

Dosya Ekleri

  • pc4-rtx-6859-1.jpg
    pc4-rtx-6859-1.jpg
    184,6 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
60AHBC serisi yerine bu çok daha iyi ve ucuz olacaktır. Ayrıca topladığınız diğer sistemdeki PSU'yu sakın almayın. Sisteminizi kötü bir ürüne emanet etmeyin.
Kasayı asla kalitesiz bir marka seçmeyin. Malzeme kalitesi ve hava akışı çok önemli. Seçtiğiniz GB marka kasanın malzeme kalitesi çok kötü. Hava akışı çok kötü sayılmaz. Bana sorarsanız onun yerine çok daha iyi kasalar alabilirsiniz. Zalman N2 olabilir. Fakat ekran kartı sığar mı o kısmını bilemiyorum.
 

Geri
Yukarı