6500 TL düşük bütçeli sistem toplama

Bütçe
6500

Ardaesk

Kilopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Merhaba,

Arkadaşımın artık çalışmayan bilgisayarını yenilemek için olabildiğince uygun fiyatlı bir sistem toplamak istiyorum. Sistemden bir performans beklentisi yok uzun ömürlü olabilmesi yeterli. Yalnızca günlük kullanım, (dizi, film izlemek ve sosyal medya) için kullanılacak.

Halihazırda bir kasaya ve çalışan bir PSU'ya sahip olduğu için mikro ATX uyumlu anakart, işlemci ve SSD alacağım. RAM alındı.

PSU: Everest EPS-4900b 350W.
Anakart: MSI A320M-A Pro mikro ATX (1850₺)
İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G (2800₺)
RAM: Hikvision 8 GB 3200MHz DDR4 (X2) (1180₺) (alındı)
SSD: Hi-Level 120 GB (480₺)

Toplam yaklaşık 6500₺ gibi bir fiyata APU sistem kurmaya karar verdim. Bu fiyatlara daha mantıklı, uzun ömürlü bir sistem tavsiyesine açığım. Önerilerinizi bekliyorum.

Herkese iyi sosyaller dilerim.

Merhaba,

Arkadaşımın artık çalışmayan bilgisayarını yenilemek için olabildiğince uygun fiyatlı bir sistem toplamak istiyorum. Sistemden bir performans beklentisi yok uzun ömürlü olabilmesi yeterli. Yalnızca günlük kullanım, (dizi, film izlemek ve sosyal medya) için kullanılacak.

Halihazırda bir kasaya ve çalışan bir PSU'ya sahip olduğu için mikro ATX uyumlu anakart, işlemci ve SSD alacağım. RAM alındı.

Toplam yaklaşık 6500₺ gibi bir fiyata APU sistem kurmaya karar verdim. Bu fiyatlara daha mantıklı, uzun ömürlü bir sistem tavsiyesine açığım. Önerilerinizi bekliyorum.

PSU olmamış. RAM'ler alınmamış olsa DDR3 daha iyi bir sistem önerirdim ama geç kalmışım. DDR4 sistem için bir bakayım.

RAM'ler dahil mi 6500'e? Yoksa 6500'e RAM hariç bakalım mı?

Merhaba,

İkinci el düşünürsen daha performanslı olur fakat Ryzen 3 3200G de günlük işlere ve basit oyunlar için yeterli PSU wattı yetersiz gözüküyor Everest marka PSU çok sağlıklı bir PSU değil maalesef.

Hocam hiç oyunla falan işi olmayacak. O yüzden minimum fiyatlarla bakıyorum. Hatta halihazırda depolama için 2 adet HDD var. Sadece Windows kurmak için SSD alacağım. Hazırda PSU ve RAM var ekran kartı masrafı olmaması için APU işlemci düşündüm.

İkinci el düşünürsen daha performanslı olur fakat Ryzen 3 3200G de günlük işlere ve basit oyunlar için yeterli PSU wattı yetersiz gözüküyor Everest marka PSU çok sağlıklı bir PSU değil maalesef.

Haklısınız PSU ucu ucuna olur gibi düşünmüştüm bende ekran kartı olmayınca yeter diye düşündüm. Ama dediğim gibi performanslı olması mühim değil. Oyun bile yüklemeyecek. Tavsiyeniz nedir?

Hocam hiç oyunla falan işi olmayacak. O yüzden minimum fiyatlarla bakıyorum. Hatta hali hazırda depolama için 2 adet HDD var. Sadece Windows kurmak için ssd alacağım. Hazırda PSU ve RAM var ekran kartı masrafı olmaması için APU işlemci düşündüm.

Haklısınız PSU ucu ucuna olur gibi düşünmüştüm bende ekran kartı olmayınca yeter diye düşündüm. Ama dediğim performanslı olması mühim değil. Oyun bile yükleyecek. Tavsiyeniz nedir?
Benim attıklarımı yapman çok mantıklı olur. Senin attıklarına göre katbekat daha hızlı bir sistem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı