6500 XT sisteme yazıcı kablosu takınca siyah ekran veriyor

ugur26

Hectopat
Katılım
12 Eylül 2020
Mesajlar
114
Çözümler
1
Merhaba. yeni bir sistem toplamıştım. Garip bir sorun yaşıyorum umarım sorunu anlatabilirim.
Sapphire 6500XT ekran kartı takılıyken arka veya ön USB'lerden herhangi birine yazıcı kablosu takınca bilgisayar siyah ekran veriyor. Kasa klavye vs çalışmaya devam ediyor ama reset atana kadar ekrana görüntü gelmiyor. Bilgisayar kapalıyken kabloyu takarsam ilk 10-15 dk çalışıyor sonra kendi kendine yine siyah ekran veriyor.

Yazıcı kablosunu değiştirdim zaten aynı yazıcı ve kablo başka PC de sorunsuz çalışıyor. Yeni PC de 6500XT'yi söküp RX560 ekran kartı taktığımda hiçbir sorun yok yazıcıyı istediğim yere bağlayabiliyorum. 6500XT'nin sürücülerini defalarca güncelledim DDU ile kaldırdım Windows'u iki defa yeniden kurdum. İçinden çıkamadım sorunun.

Ekran kartının arızalı olduğundan başka seçenek kalmadı gibi duruyor. Bugün tüm gün sistemi RX560 ekran kartı ile çalıştırdım hiçbir sorun yaşamadım. Ama gel gelelim 6500 XT takılıyken yazıcı bağlamazsam yine hiçbir sorun yok 3-4 saat boyunca çalıştı siyah ekran vs. olmadı. Kartı Hepsiburada'dan almıştım acaba değişim için yollasam derdimi anlatabilir miyim değiştirirler mi sizce. Çözüm olarak denemediğim başka önerileriniz varsa yardımcı olur musunuz? Son olarak 6500XT takılıyken yazıcı kablosunu takarken kablonun ucu kasaya değdiği anda incecik bir kıvılcım çıkıyor ama RX560 takılıyken böyle bir sorun yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı