Bende o yüzden bilgili insanlara sormak için yazdım hocam 15k idi 4070 ilk çıktığında fırsatcılar aldı tüm hepsini toptan bi zaman 16 17 ye veriyolardı şimdi 19 dan gidiyor. E buna 19 vereceğime ti modeline 2 3 daha fazla vermek daha mantıklı bence4070 önerecektim de fiyatlar uçmuş.
Pny RTX 4070 TI TF Verto Led Triple Fan VCG4070T12TFXPB1 192 Bit GDDR6X 12 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Pny RTX 4070 TI TF Verto Led Triple Fan VCG4070T12TFXPB1 192 Bit GDDR6X 12 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Pny RTX 4070 TI TF Verto Led Triple Fan VCG4070T12TFXPB1 192 Bit GDDR6X 12 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 26.369,46 TL'den başlayan fırsatları...www.akakce.com
Paylaştığınız değerler O.C. Değerleri, kullandığım kartın base clock değeri 2235 MHz ve Gaming mode alınca 2595, Boost açılırsa 2625 oluyor. Attığınız frekans değerleri ise base değerlerden 100 MHz yukarıda ve bu zaten güç tüketimine doğrudan etkiliyor ki 2900 olanları söylemiyorum bile. Belirttiğim gibi O.C. Modeli olmadığı veya siz müdahale etmediğiniz sürece güç tüketimi bu değerleri görmeyecektir. Belirtmiş olduğum gibi kağıt üstünden değil birebir kullanan birisi olarak söylüyorum.@Bwerken kullandığınız çözünürlük nedir? Bahsi geçen 600W, 4K çözünürlükte geçerli. Direkt kullanırken, bilgiyi de tam vermeniz daha doğru olur sanırım.
Eki Görüntüle 1763233
Hocam o fırsatçı dediklerinizden biri de bendimBende o yüzden bilgili insanlara sormak için yazdım hocam 15k idi 4070 ilk çıktığında fırsatcılar aldı tüm hepsini toptan bi zaman 16 17 ye veriyolardı şimdi 19 dan gidiyor. E buna 19 vereceğime ti modeline 2 3 daha fazla vermek daha mantıklı bence
Siz ayrı hocam kendine alan niye fırsatcı olsun ucuza alıp pahalıya satanlar için dedimHocam o fırsatçı dediklerinizden biri de bendimAma ben toptan almadım, kendime kadar aldım sadece. Bir adet.
Paylaştığınız değerler O.C. Değerleri, kullandığım kartın base clock değeri 2235 MHz ve Gaming mode alınca 2595, Boost açılırsa 2625 oluyor. Attığınız frekans değerleri ise base değerlerden 100 MHz yukarıda ve bu zaten güç tüketimine doğrudan etkiliyor ki 2900 olanları söylemiyorum bile. Belirttiğim gibi O.C. Modeli olmadığı veya siz müdahale etmediğiniz sürece güç tüketimi bu değerleri görmeyecektir. Belirtmiş olduğum gibi kağıt üstünden değil birebir kullanan birisi olarak söylüyorum.
NVIDIA GeForce RTX 4090 Specs
NVIDIA AD102, 2520 MHz, 16384 Cores, 512 TMUs, 176 ROPs, 24576 MB GDDR6X, 1313 MHz, 384 bitwww.techpowerup.com GeForce RTX™ 4090 SUPRIM X 24G
MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24 Gfeaturing a fresh new triple fan design with a sturdy brushed aluminum backplate reinforces the full length of graphics card while providing passive cooling by applying thermal pads.www.msi.com
Yüke girdiğinde sistem gidiyorsa PSU kaynaklı olma ihtimali var, verimlilik dediğimiz olay var hocam 650W olan PSU tam olarak bu gücü verimli şekilde veremeyebilir, ama AMD ekran kartlarında ekran gitmesi, crash yeme, sistem gitmesi gibi yazılımsal hatalarla karşılaşıldığı oluyor, gerekli bir takım ayarlar var onları yapınca birçok kişinin düzeldiğini okudum ama birinci elden vakıf değilim bu duruma. 650W PSU 6800 XT için fazlasıyla yetiyor olması lazım çünkü 3700X zaten TDP değeri 65W stok. 6800XT için 300W olarak belirtilmiş yani kafadan %40 civarı headroom kalıyor peak değerler altında. Güç girişlerinin oturmaması bile buna sebep olabilir yani çok ihtimal var birinci elden alıp kontrol etmedikçe çok yorum yapılabilecek bir şey değil maalesef.Hocam sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş ben RX 6800 XT almıştım uzun ömürlü olur diye uzun ömrü bırak 1 gün kullanamadım oyunlarda ekran gidiyordu ama kasa çalışıyordu fakat kasada tepki vermiyordu gücü kesip öyle başlatıyordum. İade edeceğim işte onu umarım alırlarda mahkemelerle uğraşmak zorunda kalmam. Uzun lafın kısası bu alacağım 4070 Ti da da böyle bir problem yaşama ihtimalim nedir acaba PSU kaynaklı olma şansı falan nedir artık uğraşmak istemediğim için temkinli davranıyorum.
Anlik sicramayi MSI Afterburner ile goremezsin, cunku cok milisaniyelik oluyor ve MSI Afterburner'in deger yenileme hizi bunu goruntuleyemeyebilir. Anlik sicramalar 20ms ile goruluyor, cogu izleme programi ise 300ms gecikmeyle deger bilgisi veriyor.Oynadığım o kadar oyun arasında 350W geçen bir tüketim yapan oyun görmedim. Birinci elden söylüyorum. 600W sıçraması %135 güç tüketimi ve Gaming mode geçilmediği sürece olmuyor. En fazla 345W gördüğüm oyun Cyberpunk Ultra RTX, DLSS Quality ve yeni beta light Source Ultra ile oldu. Kısacası 650W bile besleyebilir güvenli kullanım yapıldığı sürece. Dışarıdan izleyen değil kullanan biri olarak yazıyorum.
HWiNFO değerlerine göre hareket ediyorum hocam Afterburner'in bazen sapıttığını bildiğim için. Şu ana kadar gördüğüm en yüksek frekans değeri 2600 MHz idi stok ayarlarda. O.C. Yaptığımda ise 480W değerlerini de gördüm tabii ki ama benim anlatmaya çalıştığım zaten sıradan hiç ayar yapmayan bir kullanıcının erişebileceği standart değer üstüneydi. Kesinlikle sorunsuz çalışır ve her şeyi yapabilirsiniz değil besleyebilir yazmama rağmen insanların kesin yargısını anlayabilmiş, değilim çok gezen bilmez çok okuyorum daha iyi bilirim edası hakim nedense bugünlerde forumda.Anlik sicramayi MSI Afterburner ile goremezsin, cunku cok milisaniyelik oluyor ve MSI Afterburner'in deger yenileme hizi bunu goruntuleyemeyebilir. Anlik sicramalar 20ms ile goruluyor, cogu izleme programi ise 300ms gecikmeyle deger bilgisi veriyor.
Yüke girdiğinde sistem gidiyorsa PSU kaynaklı olma ihtimali var, verimlilik dediğimiz olay var hocam 650W olan PSU tam olarak bu gücü verimli şekilde veremeyebilir, ama AMD ekran kartlarında ekran gitmesi, crash yeme, sistem gitmesi gibi yazılımsal hatalarla karşılaşıldığı oluyor, gerekli bir takım ayarlar var onları yapınca birçok kişinin düzeldiğini okudum ama birinci elden vakıf değilim bu duruma. 650W PSU 6800 XT için fazlasıyla yetiyor olması lazım çünkü 3700X zaten TDP değeri 65W stok. 6800XT için 300W olarak belirtilmiş yani kafadan %40 civarı headroom kalıyor peak değerler altında. Güç girişlerinin oturmaması bile buna sebep olabilir yani çok ihtimal var birinci elden alıp kontrol etmedikçe çok yorum yapılabilecek bir şey değil maalesef.
HWiNFO da stok halde 20ms gecikmeye sahip değilHWiNFO değerlerine göre hareket ediyorum hocam Afterburner'in bazen sapıttığını bildiğim için. Şu ana kadar gördüğüm en yüksek frekans değeri 2600 MHz idi stok ayarlarda.
Haklısınızdır hocam, besleyebilir yeni ve daha güçlü bir PSU almayın, 650W fazlasıyla yeter dediğim için hata bende sanırım. Yazmadığım şeyleri söylemişim gibi varsaydığınızdan dolayı cevap vermekte başta benim hatamdı sanırım algılama potansiyeli her canlı için farklı olduğunu bazen unutuyor insan. Size iyi Sosyaller.RTX 4090 alıp da 650W PSU için cimrilik yapan bir insanı da ilk kez görüyorum
Birinci elden denemediğim için az önce söylediğim gibi çok yorum yapmak istemiyorum şu olabilir bu olabilir gibi ama iade edip yeni bir karta yönelmen daha iyi bir seçim olabilir.Hocam 2 sokette denedim güç girişlerini de 2 kez söküp taktım. Dedim belki sıcaktan kapanıyordur fan hızını sabit %70e çektim sıcaklık 60ı görmüyordu tak bir anda ekran gidiyordu ama kasa açık fanlar dönüyor RGB ışıklar çalışıyordu fakat kasada tepki vermiyordu kapanmıyordu yani tuştan mecbur PSU gücü kesip açıyordum. Oyuna giriyordum 10dk bazen yarım saat sonra gidiyordu. Sistem yormayan oyunlarda denedim yine aynı sonuç CS:GO'da bile gidiyordu siz düşünün. Ek olarak FurMark'ta 15 dk boyunca bir şey olmuyordu ama.