+66 kodu ile WhatsApp'tan yazıyorlar

Hocam bana da +49 Almanya'dan yazdılar bir ara engelleyin geçin derim bunların sağı solu belli olmaz, hatta bana yapmadılar direk aradılar.
 
Hocam bana da +49 Almanya'dan yazdılar bir ara engelleyin geçin derim bunların sağı solu belli olmaz, hatta bana yapmadılar direk aradılar.
Whatsappta bir ara öyle bir Zero Day açığı vardı. Arar aramaz(sizin açmanıza gerek bile yok) sisteminizde istedikleri bir komutu çalıştırabiliyorlardı.
 
Bunlar hakkında benim de bir hikayem var.

Bir VOIP numaram vardı +1'li. Bu numaraya da +44'lü bir numara İngilizce olarak "David sen misin, uzun zamandır görüşmüyorduk" demişti. Ben de dedim yanlış numara diye. Bilmiyordum o zaman. "Ah öyle mi" gibisinden bir mesajla karşılık verdi. Rahatsız ettiğim için özür dilerim dedi. "No problem" dedim ben de. Buraya kadar çok normal birisi gibiydi. Sonra yazıyor dedi uzun süre ne yapıyor dedim bilemedim çıktım Whatsapp'tan. Bir daha girince şunu gördüm, bu aynı numara "No problem" dememden sonra çok garip bir mesaj atmış. Nasıl tanımlasam onu da bilemedim böyle "《<&)[@#" gibi karakterler içeren çok uzun 2 tane mesaj atmış. "Devamını oku" kısmına tıklamadan direkt engelledim. Whatsapp çok popüler bir siber saldırı vektörü, kimin neyi bilinmeyen bir numarada hiçbir şeye tıklamamak en iyisi dedim. O gün bu gündür hâlâ bu numarayı kimin işlettiğini, neden bunları yazdığını vs bilmiyorum. Bunlardan bahseden çok kişi de internette bulamadım.
Hocam sanal alem her şey olabilir pek kurcalamak da mantıklı değil zaten. En iyisini yapmışsınız.
 
Bana da yanlış numaraya mesaj attım diye başladı. +66, şu bir numara hatta başka bir numara daha verdi +66'lı. Oradan konuşalım diye. Hesapta Antalya'da güzellik salonu var. Ben de iki numarayı da engelleyeceğim sen de engelle. WhatsApp üzerinden devamlı böyle bana mesajlar geliyor. + 62 Endonezya ülkesinde de yazıyorlar. Engel attım. Dolandırılmak istemiyorsak hepimiz bunlara engel atalım. Hepsi de kendini kız olarak tanıtıyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı