Hocam ayrı ayrı toplanırsa o bütçede AM5 sistem toplanabiliyor 2. elden cidden bir bakın derim. siz herhalde mahalle bilgisayarcilarinin sattığı bilgisayarlardan falan bahsediyorsunuz. belki toplu sistem olarak o fiyata satmaya çalışanlar olabilir fakat 20-22K ya ayrı ayrı toplayıp bu sistemi almanın imkanı yok.
Benim yazdığım sistemden mi bahsediyorsunuz 20-22k ya imkanı yok derken?
Ayrı ayrı 20 liraya AM5 sistem toplanabilir ancak herkes ikinci el riskine giremiyor, korkuyor. Kimisi ikinci el parçaları test edecek imkanı olmadığından kimiside el beceresi olmadığı için parçaları birleştirmekten korkuyor. Bu yüzden hazır toplanmış sistemlere yöneliyor. Arkadaş bilgisayarını satarken karşısına risk almak istemeyip toplu sistem almak isteyen insanlar çıkıcak yoksa arkadaşın sisteminin parça parça 12-13 liraya toplandığını bende biliyorum. Siz ve ben belli ki bu konularda el becerisine sahip ve risk almayı seven insanlarız ancak herkes böyle değil. Ticaretinde bir üslubu vardır. Parçalar o para ediyor diye o paraya vermek zorunda değil şuan mahalle bilgisayarcısında kasa toplatsanız 500TL'ye format atan adam 2k fiyat çekicek. O yüzden arkadaşın kasasına toplanmış sistem fiyatlarına göre fiyat biçmemiz lazım parça parça değil.
Ayrıca
Anakart 1500TL
İşlemci 3000TL
RAM 1000TL
EKRAN KARTI 9000TL
PSU VE KASA 2000TL
SSD kısmınada 500gb sıfırları 1000TL arkadaş 500TL desin onada toplamı 17.000TL ediyor.
bu fiyatlar şuan güncel ikinci el fiyatları kendiniz parça parça alırsanız pazarlıkla 15 gibi bitirebilirisiniz ancak bu işlerden anlamayan birisi için yukarda da dediğim gibi kasayı toplatmak veya bu parçalara güvenmek korkunç olabiliyor. O yüzden insan 17k verip üstüne toplamasıyla riskiyle uğraşacağına 2-3 lira daha ekleyip hem risk almıyor hemde içinde korku kalmıyor. Bana kalırsa ben aynı para olsa bile bu işi sevdiğim için kendim toplamayı seçerim ancak diğer vatandaşlar için bu durum böyle değil.
Yukarıda anakart ve ram kombosuna 2k demişsiniz anakartlar zaten sıfır fiyatına yakın satılıyor. 1000TL'ye de ramleri biraz bekletirse verebilir, sanırım pazarlık payı koymuşsunuz ancak söylediğiniz fiyat pazarlık değil ölücülük oluyor. Arkadaş o paralar satarsa sistem toplamayı geç aynı parçaları geri bile alamaz.
@muhammed717718 hocam senin için en mantıklı olan şehrinde benzer özellikli kasaların fiyatına bak ona göre ilana koy. Sana önerim 17k'nın altında vermemen, yeni sistemini parça parça toplayacaksan, parçalar ilana düştüğü an pazarlığı yapıp alıcaksan daha doğrusu o zaman uyguna güzel bir sistem toplarsın. Onun harici her malın bir piyasası var aşşağısına vermek acil bir durum yoksa enayiliktir hayırlı olsun şimdiden yeni sisteminiz.