6700XT Ekran kartı yanına hangi işlemci alınır?

Bütçe
10k
Benim yazdığım sistemden mi bahsediyorsunuz 20-22K ya imkanı yok derken?

Ayrı ayrı 20 liraya AM5 sistem toplanabilir ancak herkes ikinci el riskine giremiyor, korkuyor. Kimisi ikinci el parçaları test edecek imkanı olmadığından kimisi de el beceresi olmadığı için parçaları birleştirmekten korkuyor. Bu yüzden hazır toplanmış sistemlere yöneliyor. Arkadaş bilgisayarını satarken karşısına risk almak istemeyip toplu sistem almak isteyen insanlar çıkacak yoksa arkadaşın sisteminin parça parça 12-13 liraya toplandığını ben de biliyorum. Siz ve ben belli ki bu konularda el becerisine sahip ve risk almayı seven insanlarız ancak herkes böyle değil. Ticaretinde bir üslubu vardır. Parçalar o para ediyor diye o paraya vermek zorunda değil şu an mahalle bilgisayarcısında kasa toplatsanız 500TL'ye format atan adam 2K fiyat çekecek. O yüzden arkadaşın kasasına toplanmış sistem fiyatlarına göre fiyat biçmemiz lazım parça parça değil.
Ayrıca.
Anakart 1500TL.
İşlemci 3000TL.
RAM 1000TL.
Ekran kartı 9000TL.
PSU ve kasa 2000TL.
SSD kısmınada 500GB sıfırları 1000TL arkadaş 500TL desin ona da toplamı 17.000TL ediyor.
Bu fiyatlar şu an güncel ikinci el fiyatları kendiniz parça parça alırsanız pazarlıkla 15 gibi bitirebilirisiniz ancak bu işlerden anlamayan birisi için yukarıda da dediğim gibi kasayı toplatmak veya bu parçalara güvenmek korkunç olabiliyor. O yüzden insan 17k verip üstüne toplamasıyla riskiyle uğraşacağına 2-3 lira daha ekleyip hem risk almıyor hem de içinde korku kalmıyor. Bana kalırsa ben aynı para olsa bile bu işi sevdiğim için kendim toplamayı seçerim ancak diğer vatandaşlar için bu durum böyle değil.

Yukarıda anakart ve RAM kombosuna 2K demişsiniz anakartlar zaten sıfır fiyatına yakın satılıyor. 1000TL'ye de RAM'leri biraz bekletirse verebilir, sanırım pazarlık payı koymuşsunuz ancak söylediğiniz fiyat pazarlık değil ölücülük oluyor. Arkadaş o paralar satarsa sistem toplamayı geç aynı parçaları geri bile alamaz.

@muhammed717718 hocam senin için en mantıklı olan şehrinde benzer özellikli kasaların fiyatına bak ona göre ilana koy. Sana önerim 17K'nın altında vermemen, yeni sistemini parça parça toplayacaksan, parçalar ilana düştüğü an pazarlığı yapıp alacaksan daha doğrusu o zaman uyguna güzel bir sistem toplarsın. Onun harici her malın bir piyasası var aşağısına vermek acil bir durum yoksa enayiliktir hayırlı olsun şimdiden yeni sisteminiz.

Evet hocam siz de haklısınız fakat 2. el her zaman risk demektir zaten normal sistem de alsan ikinci elden denemeden sorunsuz oldugunu anlayamazsın. Anakart aşırı giriş seviyesi o yuzden biraz dusuk yazdım fiyatı. 22K ya imkanı yok dedigim sistem sizin sisteminiz değil. ben b serisi anakartlı, 5600, 6700XTli sistemden bahsetmiştim. B serisi anakartlarla o kadar da fark yok taş catlasa 1-1.5 oynar fiyat o da b serisinin guzel kartlarındansa. Ayrı ayrı satarsa daha kolay satılır hem de daha cok kazanabilir ekstradan da yeniden sistem toplarken elinde parca kalır sonucda kasa ve depolama her zaman lazım olan bir şey. Su anda hazır sistemler de pek F/P olmaktan cıktı ayrı ayrı toplamayla aynı fiyata denk geliyor. Ayrı ayrı alıp bilen birine toplatması iyi olur fakat sizin dediginiz de yapılabilir. Arkadaş ugrasmak istemiyorsa direkt tum sistemi koysun 17'ye sonra da gitsin guzel bir hazır sistem alsın.

Evet hocam siz de haklısınız fakat 2. el her zaman risk demektir zaten normal sistem de alsan ikinci elden denemeden sorunsuz oldugunu anlayamazsın. Anakart aşırı giriş seviyesi o yuzden biraz dusuk yazdım fiyatı. 22K ya imkanı yok dedigim sistem sizin sisteminiz değil. ben b serisi anakartlı, 5600, 6700XTli sistemden bahsetmiştim. B serisi anakartlarla o kadar da fark yok taş catlasa 1-1.5 oynar fiyat o da b serisinin guzel kartlarındansa. Ayrı ayrı satarsa daha kolay satılır hem de daha cok kazanabilir ekstradan da yeniden sistem toplarken elinde parca kalır sonucda kasa ve depolama her zaman lazım olan bir şey. Su anda hazır sistemler de pek F/P olmaktan cıktı ayrı ayrı toplamayla aynı fiyata denk geliyor. Ayrı ayrı alıp bilen birine toplatması iyi olur fakat sizin dediginiz de yapılabilir. Arkadaş ugrasmak istemiyorsa direkt tum sistemi koysun 17'ye sonra da gitsin guzel bir hazır sistem alsın.
Hocam ikinci el şans işi ancak toplu sistemde en azından test videosu isteyebilir. Uyguna yakalayacağı parçalarda bu test genelde olmaz çünkü adam bilgisayarından çıkardığı eski parçayı satıyor. Yani ikinci el sistem almakla ikinci elden parça parça sistem toplamak arasında çok fark var. Satıp yeni sistem alma konusunda size katılıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı