6700XT için 25 bin TL'ye anakart, işlemci ve RAM önerisi

Bütçe
25000

Purple

Kilopat
Merhaba,

Mevcut sistemim artık yeterli gelmiyor ve yeni bir sistem toplamak istiyorum. Bütçem ilk aşamada kısıtlı olduğu için öncelikle anakart, işlemci ve RAM'leri satın almam gerektiğini düşünüyorum.

Mevcut;
Anakart: ASUS TUF B450 Plus.
CPU: Ryzen 5 5600X.
Memory: G.Skill 2x8GB 3200 DDR4.
GPU: 6700XT.
PSU: 700W.

Bütçe olarak 25k civarı düşünüyorum, bu bütçe içerisinde anakart ve RAM tavsiyelerinizi beklerim.
İşlemci olarak aklımda i5 14600K var. Tek çekirdek performansına ihtiyacım olduğu için Intel ile devam etmek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam birebir benzer durumdayım. 12400F ile kullanıyorum bende. Ben DDR5'e geçmek için önce bunları güncelleyeceğim fakat sizin GPU değiştirme durumunuz kesinse ileride, AM5 geçmeniz gerekiyor sanırım. Ben olsam 7800X3D - B650 anakart - https://www.hepsiburada.com/xpg-lan...H-5zNah1U861SuYa-4Cib_lxplEB1lShoCvecQAvD_BwE ( 2 tane ) ram olarak bu - Bir de kule tipi soğutucuyla 26-27K'ya kadar zorlardım.

Lakin benim kesinlik bir durumum yok tabii ki değiştirmek isterim ama evlilik + sorumluluklar biraz diğer tarafı sonraya atıyor. Ben 7500F - B650 - Ramleri almayı düşünüyorum kendi senaryom için.

Merhaba,

Mevcut sistemim artık yeterli gelmiyor ve yeni bir sistem toplamak istiyorum. Bütçem ilk aşamada kısıtlı olduğu için öncelikle anakart, işlemci ve RAM'leri satın almam gerektiğini düşünüyorum.

Mevcut;
Anakart: ASUS TUF B450 Plus.
CPU: Ryzen 5 5600X.
Memory: G.Skill 2x8GB 3200 DDR4.
GPU: 6700XT.
PSU: 700W.

Bütçe olarak 25k civarı düşünüyorum, bu bütçe içerisinde anakart ve RAM tavsiyelerinizi beklerim.
İşlemci olarak aklımda i5 14600K var. Tek çekirdek performansına ihtiyacım olduğu için Intel ile devam etmek istedim.

27k tutuyor bura, bütçe çıkmazsa işlemciyi 9700X'e kısarız.

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim.
Aslinda intel sistem yapmak istiyorum, tek cekirdek performansina ihtiyacim var.
Su an icin ekran kartimi alacagim 14600k ile kullanmaya devam edip, ilerde butcem oldugunda yukseltmeyi dusunuyorum.

27k tutuyor bura, bütçe çıkmazsa işlemciyi 9700X'e kısarız.
Merhaba, b850 gaming plus anakart düşünmüştüm bende. Sizce bu yeterli olur mu ? Biraz fiyat düşmek istiyorum da

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı