6700XT PC'den gelen tuhaf ses

knyd

Hectopat
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
1.978
Çözümler
2
Yer
Soul Society
Arkadaşlar, bir hevesle 6700XT almıştım fakat şu anda bir ses var. Sistemde oyunlara girince bu ses gelmeye başlıyor. Böyle değişik cızırtı gibi bir şey.
Fanlardan gelmiyor ses her fanı durdurup denedim. Tiz bir cızırtı gibi sanırım coil whine.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimal coil Whine'dır. Merak etmeyin ses dışında hiçbir şekilde rahatsızlık vermez.

Evet önceden okumuştum içim rahat o konuda ancak ben bu tarz şeylere takan birisiyim. Kartı alalı 1 gün oldu iade veya değişim olur mu sizce? İncehesap'tan aldım. Bir de hem ekran kartı hem PSU buna yol açabilir diyorlar eğer sorun psuysa PSU'yu değiştireceğim.
 
Coil whine sesidir. Güç gereksinimleri de arttığı için neredeyse artık çoğunluk kartta çıkmaya başladı. İade edip tekrar alabilirsiniz ama onda çıkma olasılığı da yüksek olduğu için kafaya takmamak lazım. Ses eğer ciddi boyutta ise iade edin. Bende mesela rx 480-6600xt ve 6700xt kartların hepsinde çıktı bu sorun.
 
Ben de çok rahatsız olabilen biri olarak tavsiyem mümkünse iade etmenizdir, çok yaygın ve zararsız bir sorun olduğundan firmalar genelde önemsemez o yüzden tamir veya değişime girişmezler.
 
Ben de çok rahatsız olabilen biri olarak tavsiyem mümkünse iade etmenizdir, çok yaygın ve zararsız bir sorun olduğundan firmalar genelde önemsemez o yüzden tamir veya değişime girişmezler.

Coil whine sesidir. Güç gereksinimleri de arttığı için neredeyse artık çoğunluk kartta çıkmaya başladı. İade edip tekrar alabilirsiniz ama onda çıkma olasılığı da yüksek olduğu için kafaya takmamak lazım. Ses eğer ciddi boyutta ise iade edin. Bende mesela RX 480-6600XT ve 6700XT kartların hepsinde çıktı bu sorun.

Hocam peki sorun ekran kartı mı PSU mu nasıl anlıyacağım?
 
Sistem çalışırken ekran kartından gücü kesin diyorlardı. Başka ekran kartı olur mu?

O biraz riskli bir hareket olur. Zaten çıkarsanız da güç çekmeyi bıraktığı için otomatik olarak PSU da ses yapıyorsa yapmaz. Bazı oyunlarda loading ekranında vs ses daha da artıyorsa kesin ekran kartıdır. Başka kart varsa deneyebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı