6700XT ve R5 5600 sistem PSU değişiminden sonra açılmıyor

Dodici12

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Sistemimde Sapphire Pulse 6700XT, Ryzen 5 5600, 32 GB RAM, 4 kasa fanı, bir adet M.2 SSD ve 1 TB'lık HDD bulunuyor. Frisby 600W 80+ Bronze PSU'ya sahibim. Anakartım: ASUS Prime B450M-A II 4400(OC)MHz mATX.

Forumdaki arkadaşların tavsiyesi ile linkte bulunan PSU'yu satın aldım. https://www.hepsiburada.com/antec-n...za=WB+Technologies&url_src=and-product-detail

PSU montaj işlemini tamamladıktan sonra "tık" sesi duyuluyor ve bilgisayarım açılmıyor. Eski PSU'mu geri taktım ve herhangi bir sorun yok. Bilgisayarım çalışıyor.

Yeni almış olduğum PSU'yu bir arkadaşımın bilgisayarında denedim ve çalışıyor. PSU'da herhangi bir sorun yok. BIOS üzerinden değiştirmem gereken ya da yapmam gereken herhangi bir şey var mı? Nasıl bir yol izleyebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

BIOS'a nasıl gireceksin? Ekran geliyor mu bilgisayara?

Eski PSU'mu takınca ekran geliyor, evet. Hatta şu an bilgisayarım açık. Arkadaşımın bilgisayarında yeni aldığım PSU sorunsuz çalışıyor.

BIOS ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Yine de Voltaj ayarlarını kontrol eder misin? Belki ondandır. Onun dışında kasada temassızlık falan mı oluyor acaba iyice kontrol ettiniz mi?

BIOS ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Yine de Voltaj ayarlarını kontrol eder misin? Belki ondandır. Onun dışında kasada temassızlık falan mı oluyor acaba iyice kontrol ettiniz mi?
AI Tweaker sekmesinde AI OC Tuner D.O.C.P'ye ayarlıydı, onu da Auto yaptım şimdi.
Arkadaşının sistem özellikleri nedir?
Sistem Özellikleri:

I7 7700
16 GB RAM
GTX 1070
Asus Prime Z270-P

AI Tweaker sekmesinde AI OC Tuner D.O.C.P'ye ayarlıydı, onu da Auto yaptım şimdi.

Sistem Özellikleri:

i7 7700
16 GB RAM
GTX 1070
ASUS Prime Z270-P

BIOS'tan bütün ayarları default yap tekrar dene bakalım bir sonuca ulaşacak mıyız görelim.

Bilgisayar gibi "fen" alanı içine giren her şeyde yapılması gereken ilk şey, kontrollü deneydir. Böylece sorunlu kombinasyonu veya parçayı tespit edebilirsiniz, diğer türlü her şey sadece tahmin olur.

Bilgisayar gibi "fen" alanı içine giren her şeyde yapılması gereken ilk şey, kontrollü deneydir. Böylece sorunlu kombinasyonu veya parçayı tespit edebilirsiniz, diğer türlü her şey sadece tahmin olur.
PSU'nun çalıştığını başka bir bilgisayara takarak test ettim ve doğruladım. Bilgisayarın herhangi bir parçasına zarar vermediğimi eski PSU'yu takarak test ettim ve doğruladım. Başka ne denememi önerirsiniz? Cevabınızdan pek anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…