6800 XT vs 9060 XT

Bütçe
21000

msvcp110.dll

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: Lenovo ideapad Z580
CPU: Intel i7-3632QM
GPU: Nvidia GT635M
RAM: 4 Samsung 4 Kingston 8GB 800MHz
Henüz almadım, fakat sıkı bir araştırma içindeyim. Uzun yıllardır laptop kullandığım için RT, FSR, yapay zeka hızlandırıcısı, RTX, RX-XT gibi kavramlara da yabancı kaldım. Saf kas gücü denilen kartlar mı iyidir yoksa yz destekli olanlar mı bilmiyorum ama sanırım tüm bilmezliğimle kas gücünden yanayım, yine de fikrimi değiştirebilirsiniz.

6800 XT ve 9060 XT, şu zamanda ikisi de sıfır olmak üzere (2. el kartlara güvenmiyorum, taksitli sıfır almayı tercih ederim) ikisinden hangisi daha mantıklı? İkisi de 16 GB. Marka vermiyorum, fiyatlar zıplasın istemiyorum. (yine de ufaktan çıtlatayım. 6800 GB, 9060 asu*)
6800 kart ₺20.5 bin, 9060 kart ₺18.2 bin. Sistemi son kurşunlarımı atarak diziyorum, neredeyse her şeyi üçer taksit ile aldım ve alacağım. Kasa bile almadım .

Bütçem 20 bin liraya kadar, 25 bin bile olmaz. NVIDIA'yı düşünmüyorum rica ediyorum önermeyin.

Eski (2005'ten günümüze) ve yeni (şimdi ve ileride çıkacak olan) oyunları 2K monitör ile rahatça -en azından 60 veya 100FPS ile- oynamak istiyorum. Overclock zararlı mıdır veya ne derece zararlıdır bilmiyorum, yapmasam da olur sanırım.

Sistemi yeni diziyorum.
MB: Gigabyte A620M S2H.
CPU: Ryzen 7 7700 (henüz almadım)
CPU soğutucu: Wraith Prism.
RAM: 1x16 GB Patriot pVV516G60C30.
PSU: DeepCool PN750M 80+ Gold.
Monitör: MSI Pro MP273qp e2.
ileride anakartı değiştirip zen5 mimariye geçebilirim. RAM için ekleme yapmayı da düşünüyorum.

Bir yol gösterirseniz çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.

6800 XT yerine 7800XT-9060XT karşılaştırması yapmak daha mantıklı. Eğer tamamen saf güç falan istiyorsanız 7800XT iyi bir tercih olur. 9060XT ise 7700XT'nin teknoloji destekli hali olarak düşünülebilir. AMD daha teknolojide NVIDIA kadar ilerleyemedi. 7800XT 9060XT'ye göre çok daha güçlü olacağından FSR4 gibi bir özelliğe gerek duymayacaktır. Fakat AMD'nin yeni getireceği teknolojileride 7800XT desteklemeyecektir. 9060XT'nin önü teknoloji olarak çok açık, fazlasıyla yeni özellik gelecektir. Durum biraz size kalıyor ihtiyacınıza göre tercih yapmalısınız.

Son düzenleme:
İşlemci
Soğutucu ikiside aynı biri ledsiz diğeri ledli hangisini istersen al ikiside iyidir.

Ramleri de alacağın anakartın sitesine bak uyumlu olup olmadığına emin ol öyle al. Tavsiyem sonradan yükseltme ile uğraşma 2x16 gb dual channel kit olarak al.

Karşılaştırılması gereken kartlar bu ikilisi değil. 7800 XT ile 9060 XT arasında bir karşılaştırma yapabilirsiniz. Yine günün sonunda 9060 XT öneririm. Oyunlardaki zorunlu RT gereksinimi, FSR 4 gibi bir teknolojinin olması tercih edilmesi için yeterli sebepler.

Son düzenleme:
Ana sayfama düşen ekran kartı kıyaslama videosu ile sizin konunuz iyi bir tesadüf oldu. Kart 6800 XT olmasa da sonuç çok değişmeyecektir. Aradaki devasa farkı görün diye aşağıda paylaşıyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herkesten gıyaben özür diliyorum arkadaşlar. Öğrenciyim ve finaller dolayısıyla yoğunum, kıymetli mesajlarınıza dönüş yapamadım.

Sen bunları aldın mı alacak mısın anlamadım?

Ekran kartını ve "henüz almadım" yazdıklarımı almadım.

Saf güç ve YZ destekli oluşu arasında uzun ömür farkı yoksa 9060 tercih etmek fiyat, yeni nesil ve teknoloji bakımından mantıklı olacaktır. Teşekkür ederim.

Belirttiğim gibi soğutucuda bütçe ve başlangıç bakımından (ve muhtemelen kolay satılacağından) 2. el olarak Wraith Prism tercih ettim. CPU kanadına gelirsek; yazılım üzerine de çalıştığım için kod derlemenin sorun olmaması amacıyla 8 çekirdekli bir işlemcinin ve "6 bin vermişken bari 3 daha koyup onboard GPU'su bulunan bir işlemci alayım, ana GPU'da bir sorun çıkarsa kullanmaya devam edebileyim" mantığı ile PC'de bir sorun çıkarsa bilgisayarcıya mahkum kalmamak niyetiyle 7700 tercih etmeyi düşündüm. 7700X ile arasında GHz dışında bir fark olmaması da beni buna yöneltti.
RAM konusunda bir hata etmiş olabilirim. İki markada da uyumluluğa dair bir ibare bulamadım.

Teşekkürler.

Neredeyse benim konuyu açtığım saatlere denk geliyor haklısınız. Bazı oyunlarda gerçekten de devasa bir fark varmış. Şimdilik karar vermeye yaklaştığımı düşünsem de videoyu daha geniş bir vakitte detaylıca izleyeceğim. Teşekkür ederim.

Tercih aşamasına gelirsek.
Bu 3 kart arasında önemli bir fark var mı? Değerleri inceledim fakat gözüme çarpan önemli bir şey olmadı. TUF, adı gereği ve görüntüsü itibari ile sağlam olduğu hissiyatını uyandırıyor. 4 bin veya 1.500 fazlaya değer mi? Veya Sa*ir'i tercih edilesi kılan nedir? Aksi takdirde ucuz olan arkadaş yeterli ve uygun görünüyor.

Son düzenleme:
@msvcp110.dll, en ucuzu hangisiyse onu alın. Aralarında fiyat farkına değecek fark yok.

Sapphire Nitro+ en sessiz ve en soğuk çalışan modellerden biri. Normalde çok ciddi fiyat farkı bulunduğu için yüksek bütçelere tavsiye edilir ama burada uçuk bir fark yok gibi geldi bana. Tercih edilebilir.

Evet sunulan verileri inceleyince diğerlerine nispeten gerçekten de inkar edilemez bir sessizlik sağladığı görülüyor. Yine de ucuz olan kart ile arasında muazzam bir ses veya soğutma farkı olur mu sizce? Yani ₺2400 daha vermeye değer mi?

Bunu yazarken aklıma geldi, soğutma performansı için önemli bir kriter olduğunu düşünüyorum. Erzurum'da yaşıyorum. Burada gölgeler ve evlerin içi yaz aylarında pencere açmaya gerek kalmaksızın 25 derecelerin aşağısında geziyor, nem oranı ise oldukça az. Yani insanlar için oldukça serin bir iklimi var. Bu durumda soğutma büyük bir sorun olmayacaktır değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…