Henüz almadım, fakat sıkı bir araştırma içindeyim. Uzun yıllardır laptop kullandığım için RT, FSR, yapay zeka hızlandırıcısı, RTX, RX-XT gibi kavramlara da yabancı kaldım. Saf kas gücü denilen kartlar mı iyidir yoksa yz destekli olanlar mı bilmiyorum ama sanırım tüm bilmezliğimle kas gücünden yanayım, yine de fikrimi değiştirebilirsiniz.
6800 XT ve 9060 XT, şu zamanda ikisi de sıfır olmak üzere (2. el kartlara güvenmiyorum, taksitli sıfır almayı tercih ederim) ikisinden hangisi daha mantıklı? İkisi de 16 GB. Marka vermiyorum, fiyatlar zıplasın istemiyorum. (yine de ufaktan çıtlatayım. 6800 GB, 9060 asu*)
6800 kart ₺20.5 bin, 9060 kart ₺18.2 bin. Sistemi son kurşunlarımı atarak diziyorum, neredeyse her şeyi üçer taksit ile aldım ve alacağım. Kasa bile almadım
.
Bütçem 20 bin liraya kadar, 25 bin bile olmaz. NVIDIA'yı düşünmüyorum rica ediyorum önermeyin.
Eski (2005'ten günümüze) ve yeni (şimdi ve ileride çıkacak olan) oyunları 2K monitör ile rahatça -en azından 60 veya 100FPS ile- oynamak istiyorum. Overclock zararlı mıdır veya ne derece zararlıdır bilmiyorum, yapmasam da olur sanırım.
Sistemi yeni diziyorum.
MB: Gigabyte A620M S2H.
CPU: Ryzen 7 7700 (henüz almadım)
CPU soğutucu: Wraith Prism.
RAM: 1x16 GB Patriot pVV516G60C30.
PSU: DeepCool PN750M 80+ Gold.
Monitör: MSI Pro MP273qp e2.
ileride anakartı değiştirip zen5 mimariye geçebilirim. RAM için ekleme yapmayı da düşünüyorum.
Bir yol gösterirseniz çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.