6800 XT vs 9060 XT

Bütçe
21000
Dediğiniz gibi büyük sorun olmayacaktır. Erzurum buz gibi zaten.

Bence performans farkı yoksa fazladan para vermeye gerek yok. Satmaya kalktığınız zaman kimse bu daha sessiz buna fazla para verip alayım demeyecek en ucuz kartı baz alıp ona göre düşünecek. Tercih sizin tabiki ben kendi düşünceme göre yorumladım.

Fikrinize katılıyorum, bence de.

Bu arada bir güncelleme yapmış olayım. A620M S2H model numaralı anakarta 3cm'den daha yüksek kartlar sığmıyor. Kart takmadım fakat mezura ile ölçtüğümde bu sonuca vardım.

Alt kısımda bulunan, kasanın ön G/Ç ve fan bağlantılarının yapıldığı bağlantı noktaları ekran kartının altında kalıyor. Bir süre için GTX 670 takacaktım fakat o bile sığmıyor. 9060xt hiç sığmayacaktır o yüzden bütçemi oldukça zorlasa da ileri dönük olması bakımından MSI Pro B850-P kartını takmayı düşünüyorum. Hem PCIe sürümü de uyuşuyor.

Herkese tekrar merhaba, durum güncellemesi yapmak istedim. Sistemi aşağıdaki şekilde güncelledim ve dizdim. Şu anda çalışır halde.

İşlemci: AMD Ryzen 7 7700.
İşlemci Soğutucu: Wraith Prism.
MB: MSI Pro B840-P Wi-Fi. (Wi-Fi modülü driver olmadan kullanılmıyor ve driverlar Win10'da çalışmadı ben de Win11'e geçiş yaptım.)
Bellek: 1x16 Kingston 4800/5200(OC) KF556C36BBE-16TR.
SSD: Kioxia Exceria 500GB G2 LRC20Z500GG8. (Bunu 1TB G3 LSD10Z001TG modeliyle değiştireceğim sanırım, hem kapasite yetmedi hem de veri yolu Gen3.)
PSU: DeepCool PN750M 750W 80+ Gold.
Monitör hâlâ aynı.

Bu sistem ile BF1, NFS MW 2012 ve ETS2'de deneme yaptım (ekran kartı yok) ve 1280x720 çözünürlükte en düşük ayarlarda (bazı seçenekleri medium seviyeye artırdım ama hangileri olduğunu hatırlamıyorum şu an) göze rahatsızlık vermeden 60 FPS'leri kovalıyor.
1080p çözünürlükte 20-30 FPS'lerde takılabiliyor.

Sıcaklık konusunda ise (sistem uzay montaj) fan 1600 civarı devirlerde iken CPU 45-50, GPU 65 civarında geziyor. Fanı üzerindeki tuştan High moduna aldım ve öyle kullanıyorum.

Tecrübe ettiğim kadarıyla APU işlemci ile de günlük işlerinizi çok rahat halledebilirsiniz. Bununla birlikte eğer 50'nin üzerinde bir FPS beklentiniz yoksa hikâyeli olmasa da çevrimiçi çoklu veya rekabetçi oyunları oynayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…