Berkan Akcan
Decapat
Arkadaşlar işlemcime ve ekran kartıma undervolt yapmak istiyorum ama bu konuda neredeyse hiç bilgim yok.
Son düzenleyen: Moderatör:
işlemcim oyun oynarken genellikle 70 derecelerde geziyor, bu yüzden undervolt yapmak istiyorumRyzen Master ve MSI Afterburner programlarını araştır. Neden UV yapmak istiyorsun?
İşlemcin için ECO Modu varsa BIOS'tan açabilirsin:
Eco modu deneyin bi. İşe yaramazsa Ryzen Master ile UV yapmayı araştırın. 70 derece anormal değil aslında ama soğutucunuza bağlı tabi. Sıvı soğutma mı var?işlemcim oyun oynarken genellikle 70 derecelerde geziyor, bu yüzden undervolt yapmak istiyorum
evet 120mm sıvı soğutucu kullanıyorum, eco moda sahip değilim maalesef.Eco modu deneyin bi. İşe yaramazsa Ryzen Master ile UV yapmayı araştırın. 70 derece anormal değil aslında ama soğutucunuza bağlı tabi. Sıvı soğutma mı var?
Eco modu deneyin bir. İşe yaramazsa Ryzen Master ile UV yapmayı araştırın. 70 derece anormal değil aslında ama soğutucunuza bağlı tabii. Sıvı soğutma mı var?
evet biliyorum normal, ama sonuç olarak UV yaptığımda ciddi bir performans kaybı olmayacak ve sıcaklıklarda düşüş olacak bu yüzden yapmak istiyorum.70 derece normal.
Anladım. Ryzen Master ve MSI Afterburner ile yapınız yukarıda yazılan şekilde. Bunları yaparken mavi ekran alabilirsiniz desteklenmeyen bir değer girdiğinizde, panik yapmadan tekrar bilgisayarı başlatıp değeri değiştirirsiniz.evet biliyorum normal, ama sonuç olarak UV yaptığımda ciddi bir performans kaybı olmayacak ve sıcaklıklarda düşüş olacak bu yüzden yapmak istiyorum.