Monterey 6900 XT PC Ventura kurulumu sonrası donma ve kilitlenme

Hocam hangi kext adını söyler misiniz :) bin tane şey denediğim için kafa biraz karışıkta.

Bu mesajda dediğiniz kext.
 
SSD'lerin Firmware sürümü güncel mi bakınız.

Windows üzerinden güncellemiştim hocam. Big Sur'de hiçbir sorun yaşamamıştım. Aynı işlemci ve anakarta sahip kurulumlar arıyorum. Lakin bulduklarımın çoğu iGPU, 6900XT için nasıl bir düzeltmem yapmam gerek bu EFI dosyalarında?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows üzerinden güncellemiştim hocam. Big şurada hiçbir sorun yaşamamıştım. Aynı işlemci ve anakarta sahip kurulumlar arıyorum. Lakin bulduklarımın çoğu iGPU. 6900XT için nasıl bir düzeltmem yapmam gerek bu EFI dosyalarında?

Kod:
agdpmod=pikera

Boot Args'a bu komutu ekleyip deneyebilirsiniz.
 

Log dosyasının içeriği boştu hocam.
Attığın EFI'deki configi düzenledim. Farklı config/EFI denediysen Reset NVRAM yapıp bootlamayı dener misin?
 
deniyorum hocam hemen.
hocam yüklediğiniz config dosyası ile kullandığımda bios uçtu :) Uzun bir uğraş sonucu sorunu çözdüm. Sonrasıda windows hata verince onu çözmekle uğraştım.


Hocam yukarıda yazdığım gibi biraz sorun çıkardı. Bunları çözüp MacOS'u tekrar denemeye çalıştığımda oda farklı hatalar vermeye başlayınca onu da tekrar kurdum. EFI olarak Opencore 0.8.6 EFI created by kleyn bu dosyayı kullanarak tekrar kurulum yaptım. Kurulumda hiçbir yavaşlık veya hata vermiyor. Win ve Mac ayrı SSD'lere kurulu. BIOS ayarlarını her zaman tekrardan ayarlıyorum veya kontrol ediyorum. Belki hiç alakası yoktur ama yinede söyleyeyim(sorun yaratabilme ihtimaline karşı);

* DP ile monitöre bağlı kasa
* Corsair 4000X kasa var (rgb kontrol kartı öndeki usb 3.0 bağlantısı ile anakarta bağlanıyor)

Son hatasında oluşan OpenCore log dosyası;
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı