Efe Öztürk
Megapat
Daha fazla
Hocam teşekkür ederim cevap için. Telefonu ilk kurduğumda bütün uygulamalrımı kurmuştum ama Apple destek merkezini aradığımda bana restore etmemi söylediler ve bütün uygulamalarım silindi. Telefon boşken sorun devam ettiği için uygulama kaynaklı olabileceğini düşünmüyorum. Bugün birkaç kere anlamsız yerlerde telefonun kastığını-takıldığını gördüm. Garanti belgesi olayını ise bilmiyorum. Telefonu online olarak aldığım için elimeki hangi belgenin garanti belgesi olarak geçtiğini bilemiyorum.Merak etme garanti süresinin sonuna kadar ayıplı malı yenisi ile değiştirmek durumundalar. Garanti belgesini kaybetmemen kaydıyla tabiki, göndermeden önce telefonun ve garanti belgesinin birlikte bir fotoğrafını çek: Garanti belgesi okunabilir olsun ama. Birde konum servislerinden "telefonumu/ iphonumu bul" seçeneğinin kapalı olması gerekiyormuş unutma.
Tüketici hakları ile ilgili güzel bir röpörtaj var burada, Tüketici hakları arkanda merak etmeTüketici hakları ve hakem heyeti ile hakkımızı nasıl ararız?
Göndermeden önce bazı şeyler denemek isteyebilirsin:
1. Telefona kurduğun programların bir listesini çıkar istersen, belki bu programlardan birisi bu sorunu çıkarıyor olabilir. Gereksiz programları sil / kaldır.
2. Telefonu kapatıp / aç ama harbidenNasıl olacak o dersen normal kapatıcaksın ama açarken orta tuşa (o meşhur yuvarlak tuş) ona basacaksın. Böylece telefon en baştan açılacak, hafızada birşey kalmamış olacak.
3. Telefonu i-tunes yardımı ile yedekledikten sonra sıfırlamayı deneyebilirsin. İnternette bunun için rehberler mevcut.