7.000 TL'ye ekran kartı önerisi

Bütçe
8000
Demek istediğini zaten anladım. Benim anlatmak istediğim birebir aynı kas gücünde olmadığı için 2080'in gecikme bakımından daha iyi olacağıydı. Aynı kas gücünde olsalar DLSS vs açıldığı zaman güncel olan daha iyi sonuçlar verebilir. Yalnız %15 kas gücü farkından ötürü 2080 daha iyi olacak. Onu anlatmaya çalışıyorum. %2-3 performans farkından bahsetmiyoruz burada. Bir nesil kadar performans farkı var. Kaldı ki 3000 serisinde Frame Gen desteği yok. Yani sadece DLSS açılacak. Elbette güncel olanda daha iyi çalışacak. 50.kez söylüyorum aradaki performans farkı fazla ise güncel olması yeterli değil.

Eki Görüntüle 2483657

O beyaz çizgiyi savunmadan sonra bitir, cümle şöyle: Ezbere test savunma, burada çok fazla değişken var. Burada ezberci dememişim çünkü ezberci birinin hareketlerine yapılan bir yorum ve geneli kapsıyor. Ben o anlık ezbere test savunma demişim çünkü anlatmak istediğimi o test vermiyordu ama sağ ol son attığın test biraz daha anlatmak istediğim şeyi açıklamama yardımcı oldu. Mesajları sen mi raporladın bilmiyorum ama gereksiz bir hareketti.

2000 serisinde donanımsal olarak DLSS 2.0 desteği yoktu, 3000 serisinde ise bu destek doğrudan donanımsal olarak geldi. Sonradan yazılım güncellemeleriyle DLSS 2.0, 2000 serisine de getirildi ama tabii ki 3000 serisiyle aynı performansta çalışıyor diyemeyiz. Evet, 9000 serisinde AMD sonunda yapay zekâ desteğini iyi kullanarak FSR performansını geliştirdi. Sen doğrudan “Ben kullandım, ikisinin DLSS'i aynı seviyede” diyorsun, üstüne bir de testlerde FPS farkı olmadığını söyleyerek aynı olduklarını savunuyorsun. Ancak burada çok fazla değişken var. 4090, 5080'den bile güçlüyken sen 5070 Ti ile karşılaştırıyorsun. Ne kadar FPS artışı oluyor, görüntü kalitesi ne kadar değişiyor, buna bağlı olarak ne kadar gecikme yaşanıyor — işte bunlara bakmak lazım.

Ms'yi oluşturan zaten yapay kare üretimi; ne kadar fazla kare üretilirse gecikme de o kadar artar. Bu nedenle daha fazla gecikme olması bir kartın kötü olduğu anlamına gelmez. 4090, 5070 Ti'ı “tokatlamıyor”; 5070 Ti, 4090'dan daha fazla kare üretiyor ve bunu daha verimli bir şekilde yaptığı hâlde, ürettiği kare sayısı nedeniyle ms (gecikme) olarak geride kalıyor.

RTX 2000 serisi, DLSS 1.0 için tasarlanmış 1. nesil Tensor çekirdeklerine sahiptir ve donanımsal olarak yalnızca bu sürümü destekler. DLSS 2.0 ise çok daha gelişmiş bir yapay zeka mimarisi kullandığı için, bu sürümle uyumlu çalışacak şekilde tasarlanmış 2. nesil Tensor çekirdeklerini barındıran RTX 3000 serisiyle birlikte donanımsal olarak desteklenmiştir. NVIDIA, kullanıcı-marka memnuniyetini gözeterek DLSS 2.0'ı yazılım güncellemeleriyle RTX 2000 serisine de getirmiştir; ancak bu destek donanımsal değil, yazılımsal uyumluluk düzeyindedir. Bu nedenle DLSS 2.0, RTX 2000 serisinde çalışsa da, performans ve kalite açısından RTX 3000 seviyesinde değildir.

O beyaz çizgiyi savunmadan sonra bitir, cümle şöyle: Ezbere test savunma, burada çok fazla değişken var. Burada ezberci dememişim çünkü ezberci birinin hareketlerine yapılan bir yorum ve geneli kapsıyor. Ben o anlık ezbere test savunma demişim çünkü anlatmak istediğimi o test vermiyordu ama sağ ol son attığın test biraz daha anlatmak istediğim şeyi açıklamama yardımcı oldu. Mesajları sen mi raporladın bilmiyorum ama gereksiz bir hareketti.

RTX 2000 serisi, DLSS 1.0 için tasarlanmış 1. nesil tensor çekirdeklerine sahiptir ve donanımsal olarak yalnızca bu sürümü destekler. DLSS 2.0 ise çok daha gelişmiş bir yapay zeka mimarisi kullandığı için, bu sürümle uyumlu çalışacak şekilde tasarlanmış 2. nesil tensor çekirdeklerini barındıran RTX 3000 serisiyle birlikte donanımsal olarak desteklenmiştir. NVIDIA, kullanıcı-marka memnuniyetini gözeterek DLSS 2.0'ı yazılım güncellemeleriyle RTX 2000 serisine de getirmiştir; ancak bu destek donanımsal değil, yazılımsal uyumluluk düzeyindedir. Bu nedenle DLSS 2.0, RTX 2000 serisinde çalışsa da, performans ve kalite açısından RTX 3000 seviyesinde değildir.

Şu yazdığına kendin inanıyor musun? RTX 3000 serisi yokken DLSS 2 çıkmıştı zaten. 2020 Mart ayında duyuruldu DLSS 2. RTX 3090 ise 2020 Eylül ayında çıktı.

Yok daha gelişmiş mimari kullanıyormuş'ta 2000 serisi desteklemiyormuş. NVIDIA'nın bundan haberi var mı? DLSS 2'nin öncekine kıyasla nasıl bir farkla çalıştığını NVIDIA zaten sitesinde belirtmiş. Kanıt yok sadece iddia ediyorsun.

DLSS 2.0, orijinal sürüme kıyasla çeşitli temel geliştirmeler sunmaktadır:
Üstün görüntü kalitesi - DLSS 2.0 piksellerin yalnızca yarısını işler ve yerel çözünürlükte görüntü kalitesi sunar. Daha net görüntü ayrıntıları ve kareler arasında iyileştirilmiş tutarlılık için yeni geçici geri bildirim tekniklerini kullanır.
Tüm GeForce RTX GPU'larda ve çözünürlüklerde harika ölçeklendirme - yeni ve daha hızlı yapay zeka modeli, tensor çekirdeklerini daha verimli kullanarak orijinaline göre 2 kat daha hızlı işlem yapar ve böylece desteklenen GPU'lar, ayarlar ve çözünürlüklerde kare hızlarını iyileştirip kısıtlamaları kaldırır.
Tüm oyunlar için tek ağ - orijinal DLSS, her yeni oyunda yapay zekanın eğitilmesini gerektiriyordu. DLSS 2.0, tüm oyunlar genelinde çalışan genel bir yapay zeka ağı sunuyor. Bu da daha hızlı oyun entegrasyonu ve daha fazla DLSS destekli oyun anlamına geliyor.
Özelleştirilebilir seçenekler - DLSS 2.0 kullanıcılara, görüntü oluşturma çözünürlüğünü kontrol eden 3 görüntü kalitesi modu (kalite, denge ve performans) sunuyor. Performans modu şimdi 4 kata kadar süper çözünürlüğe olanak tanıyor. Bu daha fazla kullanıcı seçeneği ve hatta daha yüksek performans artışları anlamına geliyor.

Burada RTX 3000 serisiyle alakalı bir şey yazıyor mu? Veya Ampere mimarisine özel donanım ekledik vs yazıyor mu? Yapay zeka modelimizi geliştirdik diyor.

Rapor kısmına gelecek olursak evet ben raporladım. Çünkü DLSS donanımsal çalıştığı için 2000 serisi ile uyumlu. Eğer yazılımla çalışan bir şey olsaydı DLSS diğer AMD kartlar veya GTX ekran kartlarında da çalışırdı. DLSS 4 elde olanı geliştirmektir. Yani futbolcu gibi düşün.

Ronaldo'nun 15 yaşındaki hali ile 25 yaşındaki hali aynı mı? Kendini geliştirmiş. Donanım ise hep kendinde vardı. FSR 2 ve FSR 3.1 yazılımsal olduğu için tüm kartlarda çalışır. FSR 4 ise donanımsal olduğu için 9000 serisine özeldir. DLSS donanımsal olduğu için RTX ekran kartlarına özeldir. AMD veya GTX ekran kartlarında çalışmaz. Anlıyor musun?

Şu yazdığına kendin inanıyor musun? RTX 3000 serisi yokken DLSS 2 çıkmıştı zaten. 2020 Mart ayında duyuruldu DLSS 2. RTX 3090 ise 2020 Eylül ayında çıktı.

Yok daha gelişmiş mimari kullanıyormuş'ta 2000 serisi desteklemiyormuş. NVIDIA'nın bundan haberi var mı? DLSS 2'nin öncekine kıyasla nasıl bir farkla çalıştığını NVIDIA zaten sitesinde belirtmiş. Kanıt yok sadece iddia ediyorsun.

DLSS 2.0, orijinal sürüme kıyasla çeşitli temel geliştirmeler sunmaktadır:
Üstün görüntü kalitesi - DLSS 2.0 piksellerin yalnızca yarısını işler ve yerel çözünürlükte görüntü kalitesi sunar. Daha net görüntü ayrıntıları ve kareler arasında iyileştirilmiş tutarlılık için yeni geçici geri bildirim tekniklerini kullanır.
Tüm GeForce RTX GPU'larda ve çözünürlüklerde harika ölçeklendirme - yeni ve daha hızlı yapay zeka modeli, tensor çekirdeklerini daha verimli kullanarak orijinaline göre 2 kat daha hızlı işlem yapar ve böylece desteklenen GPU'lar, ayarlar ve çözünürlüklerde kare hızlarını iyileştirip kısıtlamaları kaldırır.
Tüm oyunlar için tek ağ - orijinal DLSS, her yeni oyunda yapay zekanın eğitilmesini gerektiriyordu. DLSS 2.0, tüm oyunlar genelinde çalışan genel bir yapay zeka ağı sunuyor. Bu da daha hızlı oyun entegrasyonu ve daha fazla DLSS destekli oyun anlamına geliyor.
Özelleştirilebilir seçenekler - DLSS 2.0 kullanıcılara, görüntü oluşturma çözünürlüğünü kontrol eden 3 görüntü kalitesi modu (kalite, denge ve performans) sunuyor. Performans modu şimdi 4 kata kadar süper çözünürlüğe olanak tanıyor. Bu daha fazla kullanıcı seçeneği ve hatta daha yüksek performans artışları anlamına geliyor.

Burada RTX 3000 serisiyle alakalı bir şey yazıyor mu? Veya Ampere mimarisine özel donanım ekledik vs yazıyor mu? Yapay zeka modelimizi geliştirdik diyor.

Rapor kısmına gelecek olursak evet ben raporladım. Çünkü DLSS donanımsal çalıştığı için 2000 serisi ile uyumlu. Eğer yazılımla çalışan bir şey olsaydı DLSS diğer AMD kartlar veya GTX ekran kartlarında da çalışırdı. DLSS 4 elde olanı geliştirmektir. Yani futbolcu gibi düşün.

Ronaldo'nun 15 yaşındaki hali ile 25 yaşındaki hali aynı mı? Kendini geliştirmiş. Donanım ise hep kendinde vardı. FSR 2 ve FSR 3.1 yazılımsal olduğu için tüm kartlarda çalışır. FSR 4 ise donanımsal olduğu için 9000 serisine özeldir. DLSS donanımsal olduğu için RTX ekran kartlarına özeldir. AMD veya GTX ekran kartlarında çalışmaz. Anlıyor musun?

Saman adam safsatası yapmaya devam ediyorsun. ChatGPT gibi uzun uzun bana NVIDIA'nın yazdığı DLSS çalışma mantığını atma, git DLSS'in verimli çalışması için nelere ihtiyaç duyduğuna veya FSR 4'e neden donanımsal dendiğine ve 9000 serisinin farkının ne olduğuna bak. 2000 serisi ile 3000 serisinin DLSS konusunda aynı performansı verdiğini söyleyen sendin, ne ara iş AMD'nin 9000 serisindeki donanımına geldi. RX 9000 serisi ekran kartları, önceki nesillere göre çok daha gelişmiş yapay zeka donanımına sahip. Bu yüzden FSR 4 gibi yapay zeka temelli teknolojiler 9000 serisine özel, yani donanımsal dediğimiz olay kartın içindeki çekirdeklerle, mimariyle alakalı. AMD artık yapay zekayı daha aktif kullanmayı amaçladı. Aynı mantıkla 3000 serisi de donanımsal olarak DLSS 2.0'a uygun olarak tasarlandığından daha verimli çalışır. 2000 serisinde çok kötü çalışır veya çalışmaz demiyorum, ancak 3000 serisindeki kadar verimli, stabil çalışmaz. Donanımı başta DLSS 1.0 için yapıldı DLSS 2.0 için değil.

Bu Frame Generation tam bir balon teknolojisi, 65-70 FPS alıyorum bir oyunda ama akıcılığı 40-45 FPS gibi.

Bu Frame Generation tam bir balon teknolojisi, 65-70 FPS alıyorum bir oyunda ama akıcılığı 40-45 FPS gibi.

Kullanmayan arkadaşlar gerçekte o FPS'yi verdiğini sanıyor işte. 30 FPS'te aç bakalım 70-80ms oyun oynayabiliyor musun? Monitörde 1-2ms daha iyi olsun diye binlerce para verirler ama, işin içine Frame Gen girince 100ms bile olsa hikayeli oyun zaten gecikmenin pek bir önemi yok diyorlar.

RTX 3060,
FSR 3 Frame Generation.

3060 eski bir kart sayılır hocam bir de AMD'nin yazılım tabanlı çalışan berbat fg özelliği o. 5000 serisi kartlardaki MFG ile karşılaştırmak saçma olur. Şu anda 2X tamam ama 3-4X için reflex 2 ile daha düşük ms alması lazım kartların sorun o, reflexi onun için yapıyorlar zaten. Ama senin dediğin yazılım tabanlı fg Steam'deki Lossless Scaling uygulamasından farkı yok benim gözümde.

3060 eski bir kart sayılır hocam bir de AMD'nin yazılım tabanlı çalışan berbat fg özelliği o. 5000 serisi kartlardaki MFG ile karşılaştırmak saçma olur. Şu anda 2X tamam ama 3-4X için reflex 2 ile daha düşük ms alması lazım kartların sorun O, reflexi onun için yapıyorlar zaten. Ama senin dediğin yazılım tabanlı fg Steam'deki Lossless Scaling uygulamasından farkı yok benim gözümde.

İkisini de kullandım. Hem RX 6600 XT de hem de RTX kartlarda FSR Frame Gen kullandım. FSR kısmı berbat ama, Frame Gen kısmı o kadar kötü değil. NVIDIA'nınki biraz daha iyi ama, arada devasa fark yok. Aynı sorunlardan yine müzdarip. Sadece alman gereken taban FPS konusunda daha cömert. AMD için doğal 60 FPS alman lazım. NVIDIA içinse minimum 50 FPS alman gerekiyor ki yüksek gecikme olmasın. 3X ve 4X'te daha düşük ms alması mümkün değil. Sen iyice kendinle çelişmeye başladın. Araya giren sahte kare artarsa gecikme de dolaylı yoldan artar. Asıl zor mesela ilk kareyi üretmek. Diğer kareler fazla gecikme sağlamıyor. Yani şöyle normalde 50ms alırken 2X 65ms, 3X 70ms ve 4X 72ms gibi düşün. Sen ters orantı yapıyorsun. O zaman araya 1000 kare sıkıştırsın 1000 FPS alalım gecikmede sıfır olsun. 4X hiçbir testte 2Xden daha az gecikme sağlamıyor. İlk çıktığı zaman testlere bakmıştım. Araştırdığım kadarıyla da bu böyle zaten. Sana daha fazla sahte kare daha az gecikme düşüncesi nereden geldi bilmiyorum. Muhtemelen doğal aldığın kare sayısı gibi düşündün. FPS artınca gecikmede düşer diye. Yalnız gerçek kare göstermediği için Frame Gen gecikme azaltmıyor, aksine artırıyor.

Mesela burada 4090 2x ile 5070 ti 3x aynı fps değerini almış. 4090 daha az sahte kare kullandığı için 33ms gecikme oluşmuş. 5070 ti ise 3x ile aynı fps’yi alıyor ama 46ms gecikme oluşmuş. 4x değerinde ise gecikme daha fazla. 4090 her türlü daha akıcı bir deneyim sunar.
IMG_2976.png

Son düzenleme:
İkisini de kullandım. Hem RX 6600 XT de hem de RTX kartlarda FSR Frame Gen kullandım. FSR kısmı berbat ama, Frame Gen kısmı o kadar kötü değil. NVIDIA'nınki biraz daha iyi ama, arada devasa fark yok. Aynı sorunlardan yine müzdarip. Sadece alman gereken taban FPS konusunda daha cömert. AMD için doğal 60 FPS alman lazım. NVIDIA içinse minimum 50 FPS alman gerekiyor ki yüksek gecikme olmasın. 3X ve 4X'te daha düşük ms alması mümkün değil. Sen iyice kendinle çelişmeye başladın. Araya giren sahte kare artarsa gecikme de dolaylı yoldan artar. Asıl zor mesela ilk kareyi üretmek. Diğer kareler fazla gecikme sağlamıyor. Yani şöyle normalde 50ms alırken 2X 65ms, 3X 70ms ve 4X 72ms gibi düşün. Sen ters orantı yapıyorsun. O zaman araya 1000 kare sıkıştırsın 1000 FPS alalım gecikmede sıfır olsun. 4X hiçbir testte 2Xden daha az gecikme sağlamıyor. İlk çıktığı zaman testlere bakmıştım. Araştırdığım kadarıyla da bu böyle zaten. Sana daha fazla sahte kare daha az gecikme düşüncesi nereden geldi bilmiyorum. Muhtemelen doğal aldığın kare sayısı gibi düşündün. FPS artınca gecikmede düşer diye. Yalnız gerçek kare göstermediği için Frame Gen gecikme azaltmıyor, aksine artırıyor.

Hayır yanlış anlamışsın ben 2X in kullanılabilir olduğunu ama 3-4X seviyesinde gecikmenin daha çok hissedildiği için reflex 2 kullanarak daha düşük ms değeri ile oynanması gerektiğini yazdım. Reflex 2 gelirse 3-4X seviyesi daha oynanabilir hale gelir.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı