7.1 Surround Teknolojisi nedir?

Daha fazla  
Herkese merhaba. Ben yaklaşık 7 ay önce internetten 7.1 Surround teknolojisine sahip olduğu belirtilen bir kulaklık aldım. Yaz gelene kadar bu özelliği test etme fırsatım olmadı, fakat artık müsaitim. Peki bu teknolojiyi kullanabilmem için ne yapmam gerekiyor? Tam olarak ne işe yarıyor? Hangi oyunlar destekler? Özel bir yazılımı var mıdır? Cevaplarsanız sevinirim.

Aldığın model ne? Büyük ihtimal sanal 7.1 headset aldın ve sanal 7.1'ler yazılım üzerinden aktif edilir. Steelseries'te Engine 3, Logitech'te Gaming Software, Corsair'de CUE, Razer'de Synapse gibi yazılımlar bulunur.

Sanal 7.1'i açıklayacak olursak 2 sürücüden 8 sürücü varmış gibi ses almaktır. Gerçek 7.1 kulaklıklarda ise sağ ve solda 7+1 sürücüler bulunur. Sanal 7.1'lerin hiçbiri, stereo kalitesi iyi bir kulaklıktan güzel ses veremez. Çoğu profesyonel oyuncu da oyunlarda sanal 7.1 kullanmaz. Ya stereo ya da gerçek 7.1 kullanırlar.

Ben sanal 7.1'lerin hepsini göz boyama amaçlı görüyorum. Çok gerekli değil.

Gamemax FHP-G1420B modelli ürünü almıştım. N11'de çok fazla satmış, harika yorumlar almış bir ürün olduğu için tercih etme gereği duydum.

Niye yanlış tercih yaptığımı düşünüyorsunuz ki? Açıkçası şuana kadar oyunlarda aldığım performans fiyatı için olağanüstü. Belirlenmiş bazı markaların her ürününü kötülemeniz bence yanlış birşey.

Size iyi gelmesinin sebebi daha önce iyi bir kulaklık kullanmamanızdan dolayı kaynaklanıyor. Kaliteli markaların modellerini kullanırsanız ne kadar kötü olduğunu anlarsınız. 150 TL'ye 7.1 tamamen göz boyama zaten. Mümkünse stereo kullanın. Marka kötülemiyoruz. Kötü markaları kullanıcılar bir gün pişman olmasın diye kötülüyoruz. Haklıyız da bana kalırsa.

Peki bu fiyat standardında hangi ürünün daha iyi olduğunu düşünürdünüz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…