7 3700X ve RTX 2080 Super Sisteme Kasa, PSU ve Sıvı Soğutma Önerisi

Her ikiside tek kablo üzerinden besleniyor. Yani güç kaynağının bir portuna işlemci bağlantı kablosunu bağladınız, kablo anakarta 8+8 olarak gidiyor. Uçlarda kablo 2 adet 8 pine ayrılıyor. Aynı şey ekran kartı kablosu içinde geçerli.
hoacm dediklerinizi anlamıyorum :D sayılar ve + 'lar pek anlamadım. çalışmadım oraya D:D daha genel yüzeysel güzel yorum olursa :D

hoacm dediklerinizi anlamıyorum :D sayılar ve + 'lar pek anlamadım. çalışmadım oraya D:D daha genel yüzeysel güzel yorum olursa :D
Kendi güç kaynağımın kutusunu kaldırmamış olsaydım daha net izah edebilirdim sanırım ama görsel bakıyorum. Buldum. Ekteki gibi kablo. Güç kaynağında 8 pin takılıyoe fakat işlemci kısmına geldiğinizde 8+8 oluyor. Tek port kullanarak 2 port besliyorsunuz.

Ekran kartı kablosuda bu şekilde.
İşte hangisi RM750x mi SEASONIC FOCUS 750w MI? Kafalar karıştı. İkisi de bana sıkıntı yaratmayak dmee?
RMX 750 için bazı siteler var diyor bazıları yok diyor. Vemim gördüklerimde vardı. Corsair'in siteside bunu destekliyor. Türkiye'de 2 senelik güç kaynağı stokta var mıdır bilemiyorum. 2018 de revizyona gitmiş sene 2020. Almadan önce alacağınız yerden teyit edin. İşin en kolayı bu.

Dosya Ekleri

• 51TN7U9mQjL._AC_SY355_.jpg
    51TN7U9mQjL._AC_SY355_.jpg
    22,9 KB · Görüntüleme: 35
Kendi güç kaynağımın kutusunu kaldırmamış olsaydım daha net izah edebilirdim sanırım ama görsel bakıyorum. Buldum. Ekteki gibi kablo. Güç kaynağında 8 pin takılıyoe fakat işlemci kısmına geldiğinizde 8+8 oluyor. Tek port kullanarak 2 port besliyorsunuz.

Ekran kartı kablosuda bu şekilde.
yani bu beni sıkıntısız götürcektir? ekran kartı cpu ve diğer tüm bileşenler?

sistemim böyle:

Msi rtx2080 super gaming x trio
ryzen 7 3700x
prime pro x570
960gb crucial sata ssd
500gb gigabyte aorus nvme m2 gen4
2x8 3600 cl16 ram tridentz neo
mb511 rgb
kraken x62
??

sistemim böyle:

ryzen 7 3700x
960gb crucial sata ssd
mb511 rgb
kraken x62
??
750W bu sistemi zaten çok rahat besler. 700W da besler. Bu noktada soru işareti yaratan kısım işlemci için 2 adet 8 pin bağlantı kablosu var mı RMX 750'de... Benim bildiğim var. Ama Türkiye koşullarında geçmiş yıllardan kalma RMX 750 kalmış olabilir stokta. Sanmıyorum ama olabilir. Almadan önce bunu teyit edin RMX 750 alacaksanız. Listede önerdiğim diğer güç kaynaklarınada bakabilirsiniz. Şart değilse RMX 750.

Sadece almadan önce arayıp şunu soracaksınız " 2 adet işlemci güç bağlantı kablosu güç kaynağı ile birlikte geliyor mu? Anakartım 8+4 pin" bu kadar.

İtopya'nın belirtiği ürün kodu corsair'in belirtiği ve resmini attığım psunun girişleri olan resim ile aynı. Yani sıkıntım yok ?

İtopya'nın belirtiği ürün kodu corsair'in belirtiği ve resmini attığım psunun girişleri olan resim ile aynı. Yani sıkıntım yok ?
Çıkışlarda revizyon yapılmamış zaten. Modüler olan kabloları değiştirmişler. 2018 den önceki üretilenlerde tek 8 pinli işlemci güç kablosu var. 2018 den sonra üretilenlerde ise 2 adet koymuşlar.

Çıkışlarda revizyon yapılmamış zaten. Modüler olan kabloları değiştirmişler. 2018 den önceki üretilenlerde tek 8 pinli işlemci güç kablosu var. 2018 den sonra üretilenlerde ise 2 adet koymuşlar.
hocam 2.cümle den kastınız , fazladan kablo ve renk değişimi mi? cok garip cümle geldi . hnagi konuya söylediğiniz havada kaldı da:D

sistemim böyle:

ryzen 7 3700x
prime pro x570
960gb crucial sata ssd
mb511 rgb
kraken x62
??
Sizin için araştırıp buldum.

CP-9020179-EU alacağınız ürünün kodu bu olmalı. (2 adet 8 pin var)

CP- 9020092-EU bu değil. (tek 8 pin var)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı