7-9 bin TL'ye hangi 3D yazıcı alınmalı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Şu ana kadar ttb kullanıyordum. Bir sürü sorun çıkardı ve beni usandırdı. Bana sürekli sorun çıkarmayacak biraz daha kullanıcı dostu bir 3D yazıcı lazım. FDM tipi yazıcı alacağım. Ender 3 S1 ve V3 SE düşünüyorum. Bunlar arasında ne gibi farklar var? Sizce hangisini almalı veya bu fiyat bandında daha iyisi var mı?

Bir de ek olarak ender 3 v3'te tabla altında dengeyi ayarlamak için köşelerde çarklar olmaması avantaj gibi gözüküyor ama acaba makinesi kendi kalibrasyonu beceremeyip bu bir dezavantaja dönüşür mü?

@Siyah Martı

@Siyah Martı Hocam Ender 3 V3 SE'de tabla kalibrasyon çarkları dışında kayış gerginliği düğmesi de yokmuş. Bu site de Ender 3 V3 SE dezavantajları kısmında bunların sorun olmayacağı yazılmış ama yine de Türkiye'de iki makinanın neredeyse aynı fiyatta olmasından dolayı acaba Ender 3 S1 daha mı iyi olur?

Yani V3'ün Y ekseni tekerlek yerine ray kullanılması dışında pek avantaj göremedim. Bu da ne kadar önemli bilmiyorum.

Son olarak Ender 3 S1'de yapılabilen lazer başlık değişikliği Ender 3 V3 SE'de de yapılabiliyor mu?

Son düzenleme:
Ne S1 ne de V3 SE bende heyecan yaratan makineler olmadı ama V3 SE yakın zamana kadar V3 SE fiyatına Neoları gözüne kestirenleri heyecanlandırmıştır.

Kağıt üzerinde SE, S1'den daha iyi bazı özelliklere sahip. SE, biraz daha yüksek hız ve ivmelenme değerlerine sahip, SE'nin kasa biraz daha kompakt. Sorun çıkarır çıkarmaz kısmı ise ayrı bir konu. 20K civarına K1 alanları Creality üzdü, forumda okumuşsundur.

Tabla altında ayar çarkı olmaması tablan iyi ise iyi, alüminyum folyo vb. bir takviyeyle çözülemeyecek kadar sorunlu ise kötü çünkü düzeltme şansın pek olmuyor. Sanırım Neptune 3 Prolar da ayar çarklarına sahip değildi, 4lerde çarklar geri geldi. O kısım biraz şans işi anlayacağın. Lazer konusunda bilgim yok.

Son zamanlarda bende heyecan yaratan Neptune 4 (Pro değil) olmuştu, kullanıcısı olarak ben memnun kaldım, Reddit grubundan aradığım cevaplara ulaştım, sonuç olarak sorun yaşamıyorum ama çözemeyip sorun yaşayanlar da var. Yani sıfır sorun istiyorsan doğru seçenek değil.

Benim N4, fan upgradeli, max baskı hızı 200mm/sn'de iken(Zaten reklamındaki 500 hikaye, 250mm/sn'ye ayarlı Cura ile ürünler gönderiliyor ki o bile bence o profil ayarlarıyla fazla makine için):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Creality, Neptune 4 Pro'ya yakın özelliklerde Creality Ender 3 V3 KE çıkaracak ama fiyatı SE kadar davetkar değil, fikir vermesi açısından ona da bak derim. Benim için baskı dışında hız ve extruder yeteneği de önemli olduğundan bu makine de ilgi çekici geldi.

seke.jpg

Son düzenleme:
Ne S1 ne de V3 SE bende heyecan yaratan makineler olmadı ama V3 SE yakın zamana kadar V3 SE fiyatına Neoları gözüne kestirenleri heyecanlandırmıştır.

Kağıt üzerinde SE, S1'den daha iyi bazı özelliklere sahip. SE, biraz daha yüksek hız ve ivmelenme değerlerine sahip, SE'nin kasa biraz daha kompakt. Sorun çıkarır çıkarmaz kısmı ise ayrı bir konu. 20K civarına K1 alanları Creality üzdü, forumda okumuşsundur.

Tabla altında ayar çarkı olmaması tablan iyi ise iyi, alüminyum folyo vb. bir takviyeyle çözülemeyecek kadar sorunlu ise kötü çünkü düzeltme şansın pek olmuyor. Sanırım Neptune 3 Prolar da ayar çarklarına sahip değildi, 4lerde çarklar geri geldi. O kısım biraz şans işi anlayacağın. Lazer konusunda bilgim yok.

Son zamanlarda bende heyecan yaratan Neptune 4 (Pro değil) olmuştu, kullanıcısı olarak ben memnun kaldım, Reddit grubundan aradığım cevaplara ulaştım, sonuç olarak sorun yaşamıyorum ama çözemeyip sorun yaşayanlar da var. Yani sıfır sorun istiyorsan doğru seçenek değil.

Benim N4, fan upgradeli, max baskı hızı 200mm/sn'de iken(Zaten reklamındaki 500 hikaye, 250mm/sn'ye ayarlı Cura ile ürünler gönderiliyor ki o bile bence o profil ayarlarıyla fazla makine için):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Creality, Neptune 4 Pro'ya yakın özelliklerde Creality Ender 3 V3 KE çıkaracak ama fiyatı SE kadar davetkar değil, fikir vermesi açısından ona da bak derim. Benim için baskı dışında hız ve extruder yeteneği de önemli olduğundan bu makine de ilgi çekici geldi.

Eki Görüntüle 1955742

Hocam bu şekilde parçalarda değişiklik yapma sebebiniz nedir?

Eki Görüntüle 1955742

Hocam hem kaynak ve incelemeleri pek olmaması ve sorun çıkarıp çıkarmayacağına bilmememiz hem de tabla altında ayar çarkları olmaması ve kayış gerginliğinin ayarlanamaması gibi dezavanatajlar yüzünden Ender 3 s1 tercih etmek daha mı mantıklı olur? Yani aslında sorun çıkarmayacağına emin olsak bunlar avantaj ama risk almak mantıklı olmaz galiba. Gerçekten çok kararsızım. Benim için hızdan daha önemlisi uzun vadede sıkıntı yaşamamak yaşarsam da kaynakların bol olması. Tabii sıkıntı çıkarmayacağına emin olsam hızlı makinası alırım. Siz hangisini alırdınız? Benim için hangisinin daha iyi olacağını düşünüyorsunuz. Biraz daha net bir yönlendirme yaparsanız sevinirim.

V3 SE'nin extruderı S1'in Sprite'ı. Tabla sistemi de K1'den devşirme ki bu yazdığı kadarıyla iyi bir sistem. Ayar kafalarının olmamasının olumsuz sonucunu ben olasılık olarak verdim, o kadar endişe etmezdim yerinde olsam.

Kayış gerginliği ayarı problem değil, Ender 3 Pro'da da yoktu ama isteyen Thingiverse'den ayar parçası indirip modifiye edebiliyordu. Bunda da aynı şekilde olur. Zaten olmasa bile olası bir kayış gevşemesi durumunda en kötü kayışın ucundaki metal plakalardan birini biraz geriye çekersin, gene gerdirmiş olursun ama emin ol buna gerek kalmaz.

Ben hangisini alırdım sorunun cevabını aslında biliyorsun, bende N4 var.

İstikamet Creality ise, Creality için de KE'nin ön sipariş fiyatını görmek isterdim. Ama bugün almam gerekse, S1 ve SE dışında opsiyonum olmasa ben SE alırdım.

Son düzenleme:
V3 SE'nin extruderı S1'in Sprite'ı. Tabla sistemi de K1'den devşirme ki bu yazdığı kadarıyla iyi bir sistem. Ayar kafalarının olmamasının olumsuz sonucunu ben olasılık olarak verdim, o kadar endişe etmezdim yerinde olsam.

Kayış gerginliği ayarı problem değil, Ender 3 Pro'da da yoktu ama isteyen Thingiverse'den ayar parçası indirip modifiye edebiliyordu. Bunda da aynı şekilde olur. Zaten olmasa bile olası bir kayış gevşemesi durumunda en kötü kayışın ucundaki metal plakalardan birini biraz geriye çekersin, gene gerdirmiş olursun ama emin ol buna gerek kalmaz.

Ben hangisini alırdım sorunun cevabını aslında biliyorsun, bende N4 var.

İstikamet Creality ise, Creality için de KE'nin ön sipariş fiyatını görmek isterdim. Ama bugün almam gerekse, S1 ve SE dışında opsiyonum olmasa ben SE alırdım.
Tamam hocam yanıtınız için teşekkür ederim. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı