Dostlar selam. Bundan 2.5-3 yıl öncesinde topladığım sistemde bütçemden dolayı Ryzen 5 5600G kullanmıştım. Dün bilgisayarımda 3D modelleme yaparken Vega GPU'su yandı ve açılmıyor. Bende bu yüzden yeni bir işlemci ve harici ekran kartı almaya karar verdim. Arada kaldığım, düşündüğüm 3 işlemci var:
•Ryzen 5 5600
•Ryzen 5 5600X
•Ryzen 7 5700X
Bu işlemciler arasında forumda yazanlara göre en mantıklısı 3500 TL fiyat bandıyla Ryzen 5 5600 fakat sizin bana önerebileceğiniz AM4 bir işlemci var mı? Ayrıca yanına da ikinci el 3000-3500 TL bandında bir ekran kartı önerebilir misiniz? Total bütçem 7000 7500 bandında yardımcı olursanız müteşekkir olurum.
Daha sonrasında ekran kartını yine ikinci elden satıp yükseltmek istediğim için dar boğaz yapmayacak bir işlemci almak istiyorum o yüzden 3000 serisi alma taraftarı değilim
Daha sonrasında ekran kartını yine ikinci elden satıp yükseltmek istediğim için dar boğaz yapmayacak bir işlemci almak istiyorum o yüzden 3000 serisi alma taraftarı değilim.
Daha sonrasında ekran kartını yine ikinci elden satıp yükseltmek istediğim için darboğaz yapmayacak bir işlemci almak istiyorum o yüzden 3000 serisi alma taraftarı değilim.
Yani ikisini birden 7-8k arası bulması biraz zor olabilir. 8'e bulabilirsiniz de 7 zor gibi(ikinci el için konuşuyorum). RX5000 serisi ikinci elde biraz unutuldu o yüzden fiyatları makul 5500XT hariç. Bende 4 ay kadar önce 2K ya RX 5600XT aldım memnunum şu anlık.
Yani ikisini birden 7-8k arası bulması biraz zor olabilir. 8'e bulabilirsiniz de 7 zor gibi(ikinci el için konuşuyorum). RX5000 serisi ikinci elde biraz unutuldu o yüzden fiyatları makul 5500XT hariç. Bende 4 ay kadar önce 2K ya RX 5600XT aldım memnunum şu anlık.