Bak siz öyle deyince kendimden şüphe ettim ki 12. perdenin telin ortasına geldiğine de emindim sonra gidip elime bir mezura aldım ki zaten telin tam ortasına denk geliyormuş eğer konu sahibi bu konuda şüphe ediyorsa kendisi de ölçebilir. Halen entonasyon ayarı ile yanlış bildiğim mevzunun telin sertleşmesi ve gevşemesi olduğunu savunuyorsanız da scalelare bir göz atın scale uzadıkça (ayarları yerinde ve aynı numara tel takılı iken) gitarın tel sertliği nasıl artıyorsa saddleların olması gerektiğinden daha geride olması durumunda bir miktar sertleşme oluşması mümkün.Yanlış bilgi. Entonasyon ile ilgili bildikleriniz yanlış.
Fakat gitarlar direkt olarak fabrikadan çıktığı gibi elimize gelmiyor özellikle ilçelerdeki kimi müzik mağazaları açıkta bir duvar askısının üzerine koyarak bekletiyor evdeyken özenlice baktığımız gitarların bile zamanla sap ayarı istediği düşünülürse. Bu gitarların ayarsız olması gayet normal bir durum. Bu şekilde gitarları muhafaza eden mağazaların da gitarları göndermeden önce kontrol etmesi, ayarlarını yapmaları gereklidir.Fabrika çıkışı ayarlıdır gitarların. Satılan yerlerin ayar yapması gerekmiyor. Böyle bir talebe ücret isterler. Çünkü bunlar kişisel kullanıma giren faktörler.
Not: Mesela mağazadaki gitarların hepsinin telleri gevşek oluyor (satıcılar tek tek akort etmeye uğraşamayacağı için) bu da zaten sap ayarının bozulması için ayrı bir sebep.
Son düzenleme: