7 bin TL'ye elektrogitar önerisi

Yanlış bilgi. Entonasyon ile ilgili bildikleriniz yanlış.
Bak siz öyle deyince kendimden şüphe ettim ki 12. perdenin telin ortasına geldiğine de emindim sonra gidip elime bir mezura aldım ki zaten telin tam ortasına denk geliyormuş eğer konu sahibi bu konuda şüphe ediyorsa kendisi de ölçebilir. Halen entonasyon ayarı ile yanlış bildiğim mevzunun telin sertleşmesi ve gevşemesi olduğunu savunuyorsanız da scalelare bir göz atın scale uzadıkça (ayarları yerinde ve aynı numara tel takılı iken) gitarın tel sertliği nasıl artıyorsa saddleların olması gerektiğinden daha geride olması durumunda bir miktar sertleşme oluşması mümkün.

Fabrika çıkışı ayarlıdır gitarların. Satılan yerlerin ayar yapması gerekmiyor. Böyle bir talebe ücret isterler. Çünkü bunlar kişisel kullanıma giren faktörler.
Fakat gitarlar direkt olarak fabrikadan çıktığı gibi elimize gelmiyor özellikle ilçelerdeki kimi müzik mağazaları açıkta bir duvar askısının üzerine koyarak bekletiyor evdeyken özenlice baktığımız gitarların bile zamanla sap ayarı istediği düşünülürse. Bu gitarların ayarsız olması gayet normal bir durum. Bu şekilde gitarları muhafaza eden mağazaların da gitarları göndermeden önce kontrol etmesi, ayarlarını yapmaları gereklidir.

Not: Mesela mağazadaki gitarların hepsinin telleri gevşek oluyor (satıcılar tek tek akort etmeye uğraşamayacağı için) bu da zaten sap ayarının bozulması için ayrı bir sebep.

Son düzenleme:
evdeyken özenlice baktığımız gitarların bile zamanla sap ayarı istediği düşünülürse.
Öyle bir şey olmaz. Tel kalınlığı farklı bir set takarsanız, tuning değiştirirseniz sap ayarı ihtiyacınız olur. Sap ayarıyla oyuncak misali oynanmaz. Trus rot kırılır ya da yalama olursa o gitarı çöpe atarsınız.

Bu şekilde gitarları muhafaza eden mağazaların da gitarları göndermeden önce kontrol etmesi, ayarlarını yapmaları gereklidir.
Öyle bir zorunluluk yoktur. Ayarlar kişisel tercihlerdir. Kendiniz ayarlarsınız.

Not: Mesela mağazadaki gitarların hepsinin telleri gevşek oluyor (satıcılar tek tek akort etmeye uğraşamayacağı için) bu da zaten sap ayarının bozulması için ayrı bir sebep.
Gevşek tel nedeni ile sap ayarı bozulmaz.

Halen entonasyon ayarı ile yanlış bildiğim mevzunun telin sertleşmesi ve gevşemesi olduğunu savunuyorsanız da scalelare bir göz atın
Entonasyon hakkında bildikleriniz hatalı dedim. Entonasyon tel sertliği ayarı değildir. Boş telin çıkartığı sese entonasyon bozuk demişsin. Boş telde entonasyon konuşulmaz.

Sıkılmaya başladım artık, tereciye tere satmaya çalışıyorsunuz...

Son düzenleme:
Bak siz öyle deyince kendimden şüphe ettim ki 12. perdenin telin ortasına geldiğine de emindim sonra gidip elime bir mezura aldım ki zaten telin tam ortasına denk geliyormuş eğer konu sahibi bu konuda şüphe ediyorsa kendisi de ölçebilir. Halen entonasyon ayarı ile yanlış bildiğim mevzunun telin sertleşmesi ve gevşemesi olduğunu savunuyorsanız da scalelare bir göz atın scale uzadıkça (ayarları yerinde ve aynı numara tel takılı iken) gitarın tel sertliği nasıl artıyorsa saddleların olması gerektiğinden daha geride olması durumunda bir miktar sertleşme oluşması mümkün.

Fakat gitarlar direkt olarak fabrikadan çıktığı gibi elimize gelmiyor özellikle ilçelerdeki kimi müzik mağazaları açıkta bir duvar askısının üzerine koyarak bekletiyor evdeyken özenlice baktığımız gitarların bile zamanla sap ayarı istediği düşünülürse. Bu gitarların ayarsız olması gayet normal bir durum. Bu şekilde gitarları muhafaza eden mağazaların da gitarları göndermeden önce kontrol etmesi, ayarlarını yapmaları gereklidir.

hocam şey satıcıya yazdım da dedi ki teknik servis kontrol edior dedi

Tuna uygulamasından akord ettim -2 falan diyordu yapmışlar akordunu -2 olanları 0 yaptım o kadar eger sorun yoksa bu gürültü nasıl azalacak anlamıyorum ki acaba taktıgım ses cihazı ile mi ilgili kontrol ediliyor dediler eger ediliyorsa sorun yoktur ben akord yaptım 3 tanesi -2 olarak görmüyordu guitartuna da onları 0 yaptım sorun çıkarmaz sanırım degil mi?

Ne siz terecisiniz ne de ben tere satmaya çalışıyorum her sözümün kanıtları da mevcut.

Boş telde entonasyon ayarı hakkında konuşmuyorum zira entonasyon (gitar için konuşursak) hem boş telin hem de 12. perdenin aynı notayı vermesi olayıdır boş teli doğru notaya ayarlasanız bile 12. perde hatalı bir nota verebilir gitarın boş ve 12. perde seslerini duymadan nasıl bu konu hakkında konuşabilirim? Zira konumuz entonasyon bile değil. Ben sadece bozuk entonasyon ayarının telin normalde olması gereken sertliğini arttırıp azaltabileceğini söylüyorum zaten somut kanıtlarını da gösterdim. Tel sertliği ayarı olduğunu da savunmuyorum sadece tel sertliğine de etki ettiğini söylüyorum.

Bu ise tamamiyle karşı çıkacağım saçma bir söz teller sapa belirli bir basınç uygular trus rod da sapın içinden karşı bir baskı eğer bir tarafın baskısı diğerinden daha kuvvetli bir hale gelirse denge bozulur ve sap iç bükey ya da dışbükey hale gelir. Tel kalınlığını değiştirdiğiniz zaman sapa binen basınç değiştiği için sap ayarı bozulur.

Eğer dediğiniz kadar sıkılmaya başladıysanız koyduğum kanıtları yıkmaya çalışın ya da dediklerimi yanlış anladığınızı itiraf edin.

Öyle bir şey olmaz. Tel kalınlığı farklı bir set takarsanız, tuning değiştirirseniz sap ayarı ihtiyacınız olur. Sap ayarıyla oyuncak misali oynanmaz. Trus rot kırılır ya da yalama olursa o gitarı çöpe atarsınız.

Zamanla ağaçlar da havadaki sıcaklık, nem değişiminden etkilenerek eğilebiliyor.

hocam şey satıcıya yazdım da dedi ki teknik servis kontrol edior dedi

Tuna uygulamasından akord ettim -2 falan diyordu yapmışlar akordunu -2 olanları 0 yaptım o kadar eger sorun yoksa bu gürültü nasıl azalacak anlamıyorum ki acaba taktıgım ses cihazı ile mi ilgili kontrol ediliyor dediler eger ediliyorsa sorun yoktur ben akord yaptım 3 tanesi -2 olarak görmüyordu guitartuna da onları 0 yaptım sorun çıkarmaz sanırım degil mi?

Şu an için entonasyon ile hiç uğraşmayın onu servisde detaylıca incelerler bütün ayarlarını yaparlar.

Ayarları yapması gerekli bence satıcının yw.

Öyle bir zorunluluk yoktur. Ayarlar kişisel tercihlerdir. Kendiniz ayarlarsınız.

Entonasyon hakkında bildikleriniz hatalı dedim. Entonasyon tel sertliği ayarı değildir. Boş telin çıkartığı sese entonasyon bozuk demişsin. Boş telde entonasyon konuşulmaz.

Sıkılmaya başladım artık, tereciye tere satmaya çalışıyorsunuz...

Entarasyon ne ile alakalı ne kadara maal olur.

Mümkün ise evet.

Bana bu şekilde dönüş yaptılar

Gitarın üstündeki teller 9 numara yani düşük tansiyon tellerdir, Aria fabrikasından bu modellerdeki teller bu şekilde gönderilir, yaptığınız çekme hareketi elektrogitar'da zaten standart bir hareket değildir. Bu gitarların standart kullanımları pena ile çalınmalı şeklindedir.
Gitarınızı bu şekilde çalmak için özel bir ayar yaptırmanız gerekmektedir yani şu an gitarınızın üstündeki teller ve tellerin yukseklik ayarları bu şekilde çalıma uygun değildir, 10 veya 11 numara bir tel taktirdiginizda bu cizirtinin kaybolmadığını ama azaldığını göreceksiniz.
Tırnakla elektrogitar calimlarinda teli çektiğinizde teller perdelere carptigindan dolayı herhangi bir gitarda bu cizirtinin 0'a indirilmesi mümkün değildir size tavsiyemiz bir pena ile çalmanız veya bu şekilde çalmaya devam etmek istiyorsaniz daha yüksek tansiyon bir tel ve ayar gerekir.

Eğer dediğiniz kadar sıkılmaya başladıysanız koyduğum kanıtları yıkmaya çalışın ya da dediklerimi yanlış anladığınızı itiraf edin.

Kanıtlarınızı yıkmaya çalışacağım bir seviye tartışması içine gireceksek; iyi bildiğinizi idaa ettiğiniz konular için yardım talebinde bulunmayın da anlamlı olsun.

Entonaston ile tel sertliği konuşmak, onu bir soruna bağlamayı duymak, on yıllardır bu meslekteyim oldukça şaşırtıcı şeyler.

Tespit ve teşhislerin hatalı ve bu yüzden kişiyi gereksiz masraf yaptıracağın bir sürece sokuyorsun. Üstelik sap ayarı ile oynamak / oynatmak yada bir kişiyi buna teşvik etmek bu kadar kolay olamaz. Bilinçsiz biri, ya da bilinçli olduğunu sandığınız bir mağaza çalışanı Truss Rod a çok kolay zarar verebilir ve genelde de öyle oluyor. Tamiri mümkün olmayan bir şey. Gitar çöpe dönüşebilir.

Edit: Konu doğal olarak "-Ne demiştim?" e, ya da "-gereksiz masraf olacağını söylemiştim" sonucuna ulaştı.
İlk aşamayı gördük. Tavsiyem; gereksiz masraf aşamasına dönüştürmeyin.

yaptığınız çekme hareketi elektrogitar'da zaten standart bir hareket değildir. Bu gitarların standart kullanımları pena ile çalınmalı şeklindedir.
Tırnakla elektrogitar calimlarinda teli çektiğinizde teller perdelere carptigindan dolayı herhangi bir gitarda bu cizirtinin 0'a indirilmesi mümkün değildir size tavsiyemiz bir pena ile çalmanız

Ben ne demiştim?
Telleri tam ortadan üstelik parmak ile çalarsanız o şekilde fazla çarpar. Çalım hatalı. Köprüye yakın ve pena ile çalınmalı gitar.
Dediğim gibi her hangi bir sorun yok.
Elektrogitarda tellere vurduğunuzda piyano gibi tertemiz sesler çıkmaz. İllaki bir yerlere çarpacak. Üstelik te telleri tam ortadan çalıyorsunuz. Köprüye yakın bir konumdan ve pena ile çalın. Parmak ile çalınmaz.
Cızırtı olarak tabir edilen şeyin ne olduğunu bilmeden böyle yönlendirmeler yapmamakta fayda var. Yeni başlayanlar tellere düzgün basamaz, elini doğru yere konumlandıramaz, gitarı düzgün tutamaz ve benzeri sorunlardır esasında. Ayrıca amfiden düzgün ses de çıkaramadıkları için bu tip problemleri cızırtı / arıza gibi yorumluyorlar.

Gitarın üstündeki teller 9 numara yani düşük tansiyon tellerdir, Aria fabrikasından bu modellerdeki teller bu şekilde gönderilir,
Gitarınızı bu şekilde çalmak için özel bir ayar yaptırmanız gerekmektedir
Ben ne demiştim?
Fabrika çıkışı ayarlıdır gitarların. Satılan yerlerin ayar yapması gerekmiyor. Böyle bir talebe ücret isterler. Çünkü bunlar kişisel kullanıma giren faktörler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı