Videoyu hemen izleyip elimden geldikçe yardımcı olmayı deneyeceğim. Düzgün anlatamamış olabilirim kusura bakmayın.Acaba attıgım videodaki gibi denesem çünkü anlattıklarınızı pek okuyunca anlayamıyorum video var mı yaptıklarınızı anlatan veya çekebilir misiniz attıgım videodaki adam cızırtı yapıyorsa aşagı diyor ne yapmalıyım.
Acaba attıgım videodaki gibi denesem çünkü anlattıklarınızı pek okuyunca anlayamıyorum video var mı yaptıklarınızı anlatan veya çekebilir misiniz attıgım videodaki adam cızırtı yapıyorsa aşagı diyor ne yapmalıyım.
Videoda bir yanlışlık var sırasıyla yazıyorum izniniz ile.
Sap ayarı direkt olarak teller cızırdıyor diye yapılmaz önce dediğim yöntemle sapın içbükey, dışbükey olup olmadığı kontrol edilir.
Ayrıca gitarınızın kullanma kılavuzunda bu konu ile iligili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Bu videodaki arkadaş doğru demiş teller yüksek ya da alçak diye sap ayarı yapılmaz teller orantısız yüksek ya da alçak olduğu için sap ayarı yapılır. Dediğim yöntem ile sap ayarını kontrol etmeyi dene belki de sap ayarı bozuk değildir bile.
Not: Gitarın sap ayarı ile gitara zarar vermek için aşırı bir şekilde zorlamanız gerek zaten bu kadar zorlamak çok büyük bir inat ister. Yani bozması internette duyduğunuz kadar kolay değildir.
Eğer bu konu size karmaşık geliyorsa luthiere, bir müzik mağazasına ya da gitarlar ilgilenen bir tanıdığınıza gidin.
Son düzenleme: