7 bin TL'ye elektrogitar önerisi

Gain dediginiz gibi kısık ama nedense ben hiç kimsenin videosunda bu tel basınca gelen cızırtıyı duymadım ya.
Dediğim gibi her hangi bir sorun yok.
Elektrogitarda tellere vurduğunuzda piyano gibi tertemiz sesler çıkmaz. İllaki bir yerlere çarpacak. Üstelik te telleri tam ortadan çalıyorsunuz. Köprüye yakın bir konumdan ve pena ile çalın. Parmak ile çalınmaz.
Kontrolsüz seviyede bir drive açmışsınız ona cızırtı diyorsunuz. Onu kontrol etmeyi henüz öğrenemezsiniz. Boşuna oynamayın gitarınızın ayarları ile. Clean çalın ve ders alın.

Son düzenleme:
Dediğim gibi herhangi bir sorun yok.
Elektrogitarda tellere vurduğunuzda piyano gibi tertemiz sesler çıkmaz. İllaki bir yerlere çarpacak.
Kontrolsüz seviyede bir Drive açmışsınız ona cızırtı diyorsunuz. Onu kontrol etmeyi de henüz öğrenemezsiniz. Boşuna oynamayın gitarınızın ayarları ile. Clean çalın ve ders alın.

Sap ayarı olayı ile alakası yok mu diyorsunuz?

Şu en alttaki tel çok sıkı gibi geldi ama akorda tik oluyor sorun olmaz sanırım.
Entonasyon ile ilgili bir konu olabilir yapması kolay fakat önce sap ayarı, saddleların yükseklik ayarı vs onları halledelim o sonraki konu.

Gitarda bir problem olduğunu düşünüyorum çünkü boş tel sesleri de cızırtılı geliyor (bellirli bir seviyede cızırtı zaten normal fakat bu aşırı) bence bir luthiere gidin entanasyonu, köprü yaylarını, sapı vs ayarlasın.

Peki bu amfiyi degiştirsem bu ses konusunda daha iyi sonuç oluır mu kozmos amfiye geçsem.
Olmaz cızırtı gitardan kaynaklı.

Entonasyon ile ilgili bir konu

Boş telin Entonasyonu olmaz / söz edilemez.
Luthierlik bir şey yok. Diğer bahsettiklerin ile ilgili bir ayar gerekmiyor. Gereksiz masrafa teşvik ediyorsunuz.
Telleri tam ortadan üstelik parmak ile çalarsanız o şekilde fazla çarpar. Çalım hatalı. Köprüye yakın ve pena ile çalınmalı gitar.

Bunun gibi ve benzeri şeyleri doğru öğrenmek için ders alın.

Son düzenleme:
Boş telin Entonasyonu olmaz. luthierlik bir şey yok. Diğer bahsettiklerin ile birlikte gereksiz masrafa teşvik ediyorsunuz.
Telin orta kısmının 12. perdeye gelmesi gerekli gelmediği zaman tel normalden daha gergin ya da bol olabiliyor. Ayrıca yeni başlayan birinin gitarın cızırtılı sesler üretebileceğini, sap ayarı saddle ayarları gibi ayarlar olduğunu bilmediği halde bir sorun olduğunu düşünmesi de ayrı bir gösterge eğer ayarları yerinde olan bir gitar olsaydı alan kişinin hiçbir sorun yaşamayacağı dert etmeyip öğrenmeye devam edeceği aşikar. Eğer konu sahibi boşa para harcayacağını düşünüyorsa, çekiniyorsa gitarı aldığı yere götürüp ''Ayarlarını yapmayıp vermişsiniz rica edersem ayarlarını yapar mısınız ? '' demesi de pekala mümkün zira bu durumda satın aldığı yer para isteyemeyecektir.

Telin orta kısmının 12. perdeye gelmesi gerekli gelmediği zaman tel normalden daha gergin ya da bol olabiliyor.
Yanlış bilgi. Entonasyon ile ilgili bildikleriniz yanlış.

Ayrıca yeni başlayan birinin gitarın cızırtılı sesler üretebileceğini, sap ayarı saddle ayarları gibi ayarlar olduğunu bilmediği halde bir sorun olduğunu düşünmesi de ayrı bir gösterge
Sorun olmayan şeylerin sorun olduğunu düşünebilir, şu an olduğu gibi.

eğer ayarları yerinde olan bir gitar olsaydı alan kişinin hiçbir sorun yaşamayacağı dert etmeyip öğrenmeye devam edeceği aşikar.
Gitarın ayarları yerinde.

eğer konu sahibi boşa para harcayacağını düşünüyorsa, çekiniyorsa gitarı aldığı yere götürüp ''Ayarlarını yapmayıp vermişsiniz rica edersem ayarlarını yapar mısınız ? '' demesi de pekala mümkün zira bu durumda satın aldığı yer para isteyemeyecektir.
Fabrika çıkışı ayarlıdır gitarların. Satılan yerlerin ayar yapması gerekmiyor. Böyle bir talebe ücret isterler. Çünkü bunlar kişisel kullanıma giren faktörler.

Hocam kafam çok karıştı ama bence yarın veya hafta sonu bir müzik dükkanına götürüp sap ayarına falan baktırayım sorunu anlayayım zaten şu cızırtıyı anlasam ben kursa başlayacagım da sıkıntısız olsun istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı